Hydro Fehérvár AV19–Vienna Capitals 4-2

   

A Volán végig vezetve tartotta otthon a három pontot a bécsiek ellen, így a második helyen tölti a novemberi nemzetközi szünetet!

Voltak változások a fehérvári összeállításban, a Magosi, Hári, Kuralt hármas ezúttal az első sorban kezdett Fournier és Campbell előtt, a kapuban pedig Horváth váltotta Roy-t a szombati vereség után. A válogatott keretből is kikerült Nilssont az egy hete a Pustertal ellen elszenvedett újabb agyrázkódásgyanús esete nyomán elővigyázatosságból továbbra sem nevezték.

Hogy a kevergetések hatására-e, nem tudni, a Volán mindenesetre az egy nappal korábbival ellentétben most hibátlan kezdést produkált, öt perc sem telt el, máris kettővel ment. Gyakorlatilag az első valamirevaló hazai támadás eredménnyel járt: Bartalis tette hátra Phillipsnek, a kanadai rátűzte, a kipattanót Leclerc a levegőből baseballozta be Widhalm kapujába. A gólt hosszas videózás után adták meg, remekbe szabott találat volt egy kiváló érzékkel és technikai képességekkel megáldott hokistól (0-1). Egy Magosi-helyzet még kimaradt, 4:44-nél viszont már megduplázta előnyét a Fehérvár: Stipsicz első lövése még mellészállt, a második próbálkozása viszont már hatalmas bombagólra sikeredett (2-0). A 9. percben Weinger egyéni akciójával szépített a Caps, az amerikai csatár egy szerzett koronggal betört a harmadba, a védővel szemben elengedte, nagyon kipókhálózta a lepkés hosszút, bámulatos csuklómozdulat volt (2-1).

A meccs feléig aztán a kapusoknak köszönhetően nem született újabb találat, akkor viszont két gyors góllal háromra növelte a különbséget a magyar csapat. A támadó kéknél Terbócs fordult vissza a koronggal, kiválóan csinálta meg a váltást McGauley-val, ketten két villámgyors húzásból ki is játszották a vendégvédelmet, a válogatott csatár pedig magabiztosan be is fejezte az akciót teljesen tisztán (3-1). Alig fél percet kellett várni a megnyugtató negyedik gólra. Még mindig a 31. percben jártunk, amikor jól járatták meg a korongot a Volán-védők, elvédekezték magukat a vendégek, Hárira nem maradt ember egyenlő létszámban, a csapatkapitány megnézte magának a botos sarkot és irgalmatlanul ki is lőtte – esélyt sem hagyott Widhalm kapusnak, aki 40 perc után 13 lövésből 4 kapott gólt és 69,2%-os védési „hatékonyságot” tudott felmutatni szegény.

Horváth ellenben folyamatosan tornázta fel mutatóit, ebben segítségére volt az idén szerencsére már szokásosan jónak mondható fehérvári utolsó harmad is. Végül 18 másodperccel a lefújás előtt Fischer rontott valamennyit a statisztikáján a mamut alatt átcsorgó kozmetikázógóljával, de nem osztott, nem szorzott: a Volán 4-2-es győzelmével a második helyen fordul rá a novemberi nemzetközi szünetre, úgy, hogy közben a listavezető Salzburg pontot vesztett a Linz ellen, míg a harmadik helyen álló Villach pont nélkül maradt Klagenfurtban.

A Fehérvár összeállítása:

Horváth D. (Roy) – Magosi, Hári, Kuralt, Fournier, Campbell – Leclerc, Bartalis, Laberge, Stipsicz, Phillilps – Terbócs, McGauley, Leavens, Atkinson, Kiss R. – Vértes, Németh, Mihály, Vokla

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

feh avs vienna terbi

fotók: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum