A Seattle is a rájátszásban

 

A Kraken az első idény kudarca után a másodikban simán bejutott a legjobb nyolc közé. Keleten két kiadó helyre még négy csapat pályázik, nyugaton az utolsóért hárman vívnak harcot. Alex Lyon 56 lövést fogott, Joel Armia és Mikko Rantanen triplázott, 1000. mérkőzését játszotta Steven Stamkos.

A New Jersey egy nyolcassal küldte pokolra a Columbust. A Devils a végtelenül egyoldalú találkozón 8-1-re verte az ohiói gárdát az összesen 4 gólt és 7 pontot szerző Jack Hughes, Timo Meier páros vezetésével. A Jacketsből egyedül Joona Luoto érdemel említést, aki karrierje első találatát szerezte. A Devils 2009 után fennállása során másodszor szerzett 50 győzelmet a szezonban.

A Nashville 3-0-ra verte a Carolinát, így a Metropolitan-csoportot vezető Hurricanes és az őt üldöző Devils között egy pontra csökkent a különbség 3 mérkőzéssel a befejezés előtt. Juuse Saros 33 védéssel nullázta le a vendégeket, Mark Jankowski és Spencer Stastney neve mellé pedig 2-2 pont került.

A sokkal jobb helyzetkihasználás döntött el a Florida–Ottawa meccset, hiszen a hazaiak úgy nyerték 7-2-re az összecsapást, hogy 58-30-ra vesztették el a lőpárbajt. A Panthers a második harmadban járatta csúcsra a helyzetkihasználást, amikor negyedóra alatt kilenc lövésből öt gólt szerzett. Alex Lyon 56 lövést fogott, Brandon Montour négy pontot tett a táblára. Az Ottawa vereségével eldőlt, hogy a fővárosiak biztosan nem lesznek ott a rájátszásban. Csalódottságukat néhány bunyóban vezették le, aminek eredményeként a sporik összesen 166 percnyi büntetést osztottak ki.

Az Islanders alaposan belerondított Steven Stamkos 1000. mérkőzésébe. A keleti nyolcadik helyen álló New York 6-1-re verte a Tampát, és három mérkőzéssel a befejezés előtt ugyanúgy 89 pontos, mint a hetedik Florida. Akárcsak a FLA Live Arenában, itt is a második harmad volt a döntő, amikor az Islanders négy gólt szerzett. A hazaiak legjobbja a három egységig jutó Brock Nelson volt.

stamkos 1000

A Pittsburgh továbbra is keményen küzd az egyenes kieséses szakaszba kerülésért. A legjobb nyolcba kerülésért a Penguins 4-1-re verte a Minnesotát, és egy pont hátránnyal követi a Panthers, Islanders kettőst. A Pens mind a négy gólját más-más játékos ütötte, a vasak között pedig a meccs legjobbja, Tristan Jarry 27 lövést fogott és egészen a harmadik harmad közepéig hibátlanul védett.

A Boston a hosszabbításban 2-1-re verte a Torontót, és ezzel megszerezte idei 61. győzelmét, amivel egyetlen sikerre került az NHL-rekordtól. A hazaiak győztes gólját természetesen David Pastrnák lőtte, a cseh ásznak ez volt idénybeli 57. találata. A Maple Leafsben két jubiláns is volt: Mark Giordano az 1100., Jake McCabe az 500. mérkőzését játszotta.

A Montreal az elmúlt két mérkőzésén gólképtelen maradt a Carolina és a Detroit ellen, a Washington ellen viszont nagyon kijött a lépés a rekordbajnoknak. A Canadiens simán győzött 6-2-re a karrierje második tripláját szerző Joel Armia és a három gólpasszt kiosztó Mike Matheson vezetésével.

A Buffalo egy gólzáporos meccsen, büntetőlövésekkel győzött Detroitban, és megtartotta matematikai esélyét a playoffra. A Sabres végig irányította a meccset: kétszer is vezetett kettővel – 4-2-re, majd 6-4-re-, és már a rendes játékidőben eldönthette volna a meccset, de a Red Wings egy perccel a befejezés előtt, David Perron révén kiharcolta a ráadást. A győztes büntetőt Alex Tuch értékesítette a harmadik párban. A Buffalónak hat pont a hátránya a Panthers és az Islanders mögött, de kettővel több mérkőzést játszik még, mint a riválisai.

Majdnem minden Vlagyimir Taraszenkóról szólt a Blues–Rangers meccsen. Az egykori St. Louis-i ikont februárban cserélte el a Blues New Yorkba, és az üzlet megkötése óta az orosz szélső először lépett jégre korábbi otthonában, az Enterprise Centerben. Taraszenko egy-egy góllal és gólpasszal zárta a meccset, de ez csak arra volt elég, hogy a Rangers döntetlenre hozza a rendes játékidőt. A végső szót Kasperi Kapanen mondta ki a hosszabbításban, beállítva a 3-2-es végeredményt.

Nem sok izgalom volt az American Airlines Centerben, ahol a hazai jégen játszó Dallas könnyedén lépett át a Philadelphián. Jason Roberston kétszer villant, Joe Pavelski neve mellé három pont került, és egyetlen egységre került az ezres küszöbtől. A győzelemmel a Dallas fennállása során tizedszer érte el a 100 pontos határt.

100 ponttal áll a Dallas legnagyobb csoporton belüli riválisa a Colorado is, miután 6-2-re győzött San Joséban. A bajnokcsapatban a prímet természetesen a Mikko Rantanen, Nathan MacKinnon páros vitte, amelynek mindkét tagja 4 ponttal zárt. A mérleg nyelve azonban a finn csatár felé billent, hiszen mesterhármast szerzett és elérte a félszáz gólos határt, ami legutóbb Milan Hejduknak sikerült, éppen 20 évvel ezelőtt.

rantanen 50

A Vancouver minden harmadban egyet lőtt a Chicagónak, Thatcher Demko lehúzta a rolót, ennyi pedig elég is volt a Canucksnak a 3-0-s sikerhez. Demko 33 lövést fogott és ebben a szezonban először védett hibátlanul.

A Vegas nagyon gyorsan lerendezte a Los Angeles elleni mérkőzést: az első 12 percben négyszer volt eredményes, amit a második harmad első percében megtoldott még eggyel és végül 5-2-vel húzta be a meccset. A meccs embere a három egységgel záró Chandler Stephenson volt. A Kings az utolsó hat mérkőzéséből négyet elvesztett, és visszaesett a Pacific-csoport harmadik helyére, aminek eredményeként valószínűleg idegenben fogja kezdeni az egyenes kiesésest szakaszt.

A játéknap utolsó mérkőzésén a Seattle 4-2-re verte az Arizonát és hivatalosan biztosította a helyét a rájátszásban. A Kraken a három-három pontot szerző Jared McCann, Jordan Eberle páros vezetésével hat perc alatt épített háromgólos előnyt, innentől kezdve pedig könnyedén tartotta otthon a pontokat.

Keleten még két kiadó hely van a rájátszásra, amelyért négy csapat küzd. Három mérkőzéssel az alapszakasz vége előtt a Florida és az Islanders 89 ponttal áll, a szintén hármat játszó Pittsburgh pedig 88-cal. A 83 pontos Buffalónak is van még esélye, mert a másik három csapattal ellentétben még ötször lép jégre. Nyugaton a Seattle bejutásával már csak egy szabad hely van, erre a Winnipeg, Calgary, Nashville trióból fog valaki befutni. A 89 pontos Jetsnek és a 88-nál járó Predatorsnak négy mérkőzése van, míg a 89 egységgel rendelkező Flamesnek három.

NHL, 2023. április 6.:

New Jersey–Columbus 8-1
G: Hughes (2), Meier (2), Tatar, Haula, Severson, Graves ill. Luoto

Pittsburgh–Minnesota 4-1
G: Letang, Rakell, Zucker, Carter ill. Johansson

Florida–Ottawa 7-2
G: Barkov (2), Montour, Reinhart, Luostarinen, Cousins, Forsling ill. Giroux, Greig

Boston–Toronto 2-1 h.
G: Coyle, Pastrnak ill. Lafferty

Montreal–Washington 6-2
G: Armia (3), Suzuki, Gallagher, Hoffman ill. Strome, Backström

Detroit–Buffalo 6-7 b.
G: Czarnik, Larkin, Chiasson, Edvinsson, Berggren, Perron ill. Cozens (2), Thompson, Jokiharju, Girgensons, Greenway

NY Islanders–Tampa Bay 6-1
G: Pelech, Nelson, Palmieri, Pulock, Holmström, Horvat ill. Kucserov

Nashville–Carolina 3-0
G: Jankowski, McCarron, Fabbro ill. –

St. Louis–NY Rangers 3-2 h.
G: Toropcsenko, Pitlick, Kapanen ill. Taraszenko, Trocheck

Dallas–Philadelphia 4-1
G: Robertson (2), Pavelski, Miller ill. Hayes

Vancouver–Chicago 3-0
G: Kuzmenko, Kravcov, Miller ill. –

Las Vegas–Los Angeles 5-2
G: Kessel, Barbasov, Stephenson, Roy, Marchessault ill. Kopitar, Gavrikov

Seattle–Arizona 4-2
G: McCann, Dunn, Eberle, Beniers ill. Hayton, Dauphin

San Jose–Colorado 2-6
G: Karlsson, Lorentz ill. Rantanen (3), Meyers (2), MacKinnon

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 
VB 16:20 GERKAZ 
VB 20:20 CZEAUT 
VB 20:20 POLUSA 
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 
VB 12:20 LATSWE 
VB 16:20 CANFIN 
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 
VB 20:20 CZEGBR 
VB 20:20 FRASVK 
Partnerünk
Archívum