Panarin és Kempe kéz a kézben

 

Mindkét játékos 4 góllal, közte egy klasszikus mesterhármassal járult hozzá csapata diadalához. 500. gólpasszát adta Victor Hedman, McDavid Gretzky nyomdokaiba lépett.

A Little Caesars Arenában a detroiti Dylan Larkin, Jonatan Berggren páros egymaga intézte el a Vancouvert. Az 5-2-revégződött összecsapáson mindkét játékos duplázott, sőt, a Red Wings kapitánya még egy találatot is előkészített. A Canucks kapusa, Spencer Knight 20 lövést fogott, és egymás után a 10. mérkőzését vesztette el.

A Buffalo hiába kezdett remekül a Calgary ellen, végül súlyos, 7-2-es vereséget szenvedett hazai pályán. A Sabres jól kezdett, és az első három lövésből két gólt szerzett, de aztán jött a teljes leolvadás, amit kíméletlenül megbüntetett a Flames. A vendégek zsinórban hét gólt lőttek, miközben az első két harmadban 34-9-re nyerték a lőpárbajt. A Calgaryban Dillon Dube négy pontot tett a táblára, Tyler Toffoli egy dupla mellett egy gólpasszt is adott, Jakob Pelletier pedig az első gólját szerezte a legjobbak között.

Az Edmonton 6-3-ra győzött Ottawában, ezzel egymás után a 11. mérkőzésén szerzett pontot, kilenc alkalommal kettőt is. A Canadian Tire Centre-ben a Senators bő negyven percig bírta az Oilers tempóját, de ezután a vendégek gyorsan berámoltak hármat és behúzták a meccset. Connor McDavid 1+2-vel zárt, és ebben a szezonban másodszor épített 15 meccses pontszerző sorozatot, amire korábban csak Wayne Gretzky volt képes a liga történetében. Az Oilers kapitánya mellett az egyaránt emberhátrányban eredményes Ryan McLeod, Derek Ryan kettős játszott kiemelkedően.

mcdavid 15+ streak

A Montreal a hosszabbításban győzött a New York Islanders ellen 4-3-ra, így négy vereséget követően gyűjtött ismét pontokat. Sokáig sanszos volt, hogy a Canadiens folytatja rossz sorozatát, de a harmadik harmadban kétszer is egyenlíteni tudott: először Justin Barron idei első találatával, majd Kirby Dach góljával három perccel a befejezés előtt. A hosszabbítást majdnem kimaxolták a csapatok, de 22 másodperccel a befejezés előtt érkezett Mike Matheson és lezárta az összecsapást.

A Wells Fargo Centerben egyetlen lövés döntött a Philadelphia–Nashville meccsen. A rendes játékidőben Juuse Saros és Carter Hart is egy-egy gólt kapott, és mindketten ugyanúgy 23 lövést fogtak. A hirtelen halálban viszont a 24. végzetesnek bizonyult Hart számára, mert nem tudta megfogni Matt Duchene kísérletét, így a Predators 2-1-re győzött.

Majdnem hasonló forgatókönyv szerint zajlott a Dallas–Tampa mérkőzés is, ami végül a vendégek 3-1-es sikerével zárult. Az American Airlines Centerben egészen az utolsó percig 28/29-es mutatóval állt Scott Wedgewood és Andrej Vasziljevszkij. 44 szekundummal a befejezés előtt viszont Anthony Cirelli rontott a dallasi kapus statisztikáján, egy másodperccel a befejezés előtt pedig Brandon Hagel egy üres kapus góllal bebiztosította a Bolts győzelmét. A Tampa hátvédje, Victor Hedman kiosztotta az 500. gólpasszát, ami előtte mindössze 32 bekknek sikerült az NHL történetében.

Most már kijelenthető, hogy gödörbe került az NHL-tabellát eddig magabiztosan vezető Boston, hiszen a negyedik mérkőzését veszítette el a legutóbbi ötből. A Bruinst ezúttal a Washington kapta el, ráadásul a TD Gardenben, ahol a fővárosiak 2-1-re diadalmaskodtak. A ligaelső rossz szereplésére egyértelmű magyarázatot adhat, hogy az elmúlt öt mérkőzésen a 18 fórból egyet sem tudtak gólra váltani. A Capitals ellen például négyet hagytak kihasználatlanul, köszönhetően Darcy Kuempernek, aki 27 védéssel zárta a meccset.

Sunrise-ban nem sokat törődtek a védekezéssel a csapatok, hiszen a Florida 45, a Colorado pedig kereken 50 alkalommal vett a célba a kaput. A FLA Live Arenában a nagy adok-kapokból végül az Avalanche jött ki jobban: 5-3-ra győzött délkeleten. A végig kiélezett mérkőzésen Nathan MacKinnon volt a nyerőember, aki egy gólpassz mellett kettőt lőtt: egy győztes találatot, és egyet az utolsó percben az üres kapuba, amivel bebiztosította a bajnok sikerét. MacKinnon a 47. győztes gólját lőtte, ezzel utolérte a franchise ranglistáján Michel Goulet-t. Az első két helyen Joe Sakic (86) és Milan Hejduk (59) áll.

A Columbus 4-3-ra győzött Torontóban, ezzel visszavágott az egy nappal korábban, hazai pályán elszenvedett vereségért. A Jackets a második harmadot még kétgólos hátrányban kezdte, de a fennmaradó 40 percben négy gólt ütve lejátszotta a jégről a Leafst, és véget vetett a négy mérkőzést felölelő negatív sorozatának. Elvis Merzlikins 27 lövést húzott magához, Kent Johnson pedig egy előkészítés mellett győztes gólt szerzett negyedórával a befejezés előtt.

Artyemij Panarin jutalomjátékát hozta a Hurricanes–Rangers csata. Féltávnál még a Carolina vezetett ugyan 2-1-re, de ekkor a korábban egy gólpasszt is kiosztó orosz szélső kezébe vette az irányítást és egy klasszikus mesterhármassal megfordította a meccset. Kaapo Kakko egy üres kapuba lőtt góllal lezárta a meccset, Panarin azonban még egyszer megforgatta a kést a hazaiakban: a vasak közé visszaálló Frederik Andersennek negyedszer is beköszönt, és ezzel pályafutása során először szerzett négy gólt egy mérkőzésen. A Rangers zsinórban ötödször nyert, a Canes viszont hét siker után maradt ismét pont nélkül.

Még Panarinon is túltett a Los Angeles csatára, Adrian Kempe, aki zsinórban négyet lőtt a Pittsburgh ellen 6-0-ra megnyert mérkőzésen, és ezzel a teljesítménnyel teljesen elhomályosította a 25 védéssel és shutouttal záró Pheonix Copley-t. A véletlenek furcsa összjátéka, hogy az utolsó játékos, aki ez előtt négyet ütött a Kings mezében, az a Dustin Brown volt, akinek a 23-as mezét éppen a találkozó előtt vonultatta vissza a franchise. David Backes (2015), Ilja Kovalcsuk (2005), Dany Heatley (2005), Patrik Eliás (2003), Wendel Clark (1996) és Peter Bondra (1994) mellett Kempe mindössze a hetedik játékos az elmúlt 30 évben, aki klasszikus négyest ütött.

natural hat trick

A játéknap egyetlen szétlövését a Minnesota nyerte a New jersey ellen. A Wild a nyitó és a záró harmadban is lőtt egyet, a Devils viszont Tomás Tatar duplájával vitte a középső etapot. A szlovák csatár a rávezetések során már nem tudott eredményes lenni, ahogy társai sem, így a Wildnak elég volt Mats Zuccarello és Frederick Gaudreau találata a párbajban. A Minnesota három vereség után győzött ismét.

A Central-csoport második helyén álló Winnipeg semmi esélyt sem hagyott az utolsó helyen szerénykedő Chicagónak, sima 4-1-es győzelmet aratott. Blake Wheeler kettőt vágott és még egy gólpasszt is tett a táblára, Connor Hellebuyck 31 lövést fogott. A Jets csatárának ez volt a 41. győztes találata a klubban, ezzel megelőzte Ilja Kovalcsukot és feljött a második helyre, csapattársa, Kyle Connor (42) mögé. Wheeler egy másik listán is előrébb lépett: az 52. emberelőnyös góljával utolérte a negyedik Patrik Lainét. Itt az első három helyen Kovalcsuk, (115), Mark Scheifele (69) és Bryan Little (58) áll.

A játéknap utolsó mérkőzésén igazi hullámvasutazást mutatott be az Arizona és a St. Louis. A vendég Coyotes ütötte a meccs első két gólját, majd a Blues felébredt és egy ötössel szórta meg Karel Vejmelkát. Az utolsó 10 percre viszont teljesen kiengedett a Blues, az Arizona pedig ezt kihasználva hármat lőtt és kiharcolta a hosszabbítást. 5-5 után a hirtelen halál a 62. másodpercben ért véget, miután a St. Louis kapitánya Ryan O’Reilly egy szép egyéni akció végén megszerezte a hazaiak győztes gólját. Az Arizonában Clayton Keller, Nick Schmaltz és Juuso Välimäki is négy ponttal zárt.

NHL, 2023. február 11.:

Detroit–Vancouver 5-2
G: Larkin (2), Berggren (2), Hronek ill. Beauvillier, Pettersson

Buffalo–Calgary 2-7
G: Thompson, Mittelstadt ill. Toffoli (2), Pelletler, Backlund, Gilbert, Kadri, Dube

Ottawa–Edmonton 3-6
G: Sanderson, Giroux, Brannström ill. McDavid, Hyman, McLeod, Puljujarvi, Ryan, Nugent-Hopkins

Montreal–NY Islanders 4-3 h.
G: Suzuki, Barron, Dach, Matheson ill. Nelson, Horvat, Martin

Philadelphia–Nashville 1-2 h.
G: Hayes ill. Niederreiter, Duchene

Dallas–Tampa Bay 1-3
G: Benn ill. Cirelli (2), Hagel

Boston–Washington 1-2
G: Foligno ill. Backström, Hathaway

Florida–Colorado 3-5
G: Ekblad, Bennett, Barkov ill. MacKinnon (2), O’Connor, Nieto, Toews

Toronto–Columbus 3-4
G: Nylander, Bunting, Rielly ill. Jenner, Marcsenko, Kuraly, Johnson

Carolina–NY Rangers 2-6
G: Teravainen, Kotkaniemi ill. Panarin (4), Zibanejad, Kakko

St. Louis–Arizona 6-5 h.
G: Rosen (2), Saad, Blais, Thomas, O’Reilly ill. Keller (2), Schmaltz, Bjugstad, Crouse

Minnesota–New Jersey 3-2 b.
G: Eriksson Ek, Hartman ill. Tatar (2)

Winnipeg–Chicago 4-1
G: Wheeler (2), Morrissey, Scheifele ill. Johnson

Los Angeles–Pittsburgh 6-0
G: Kempe (4), Anderson-Dolan, Iafallo ill. –

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum