Mindannyian képesek Észak-Amerikában játszani

 

Bő egy hete jutott fel a divízió 1/A-ba az U18-as válogatott. Az asiagói sikertörténetre vissza-visszapillantunk még a jövőben, ezúttal is így teszünk.

Merthogy még Olaszországban készült egy interjú a szövetség videócsatornájára az amerikai Timothy James Manesterskyvel, aki vendégedzőként, játékosmegfigyelőként volt a magyar stáb tagja. Kezdjük rögtön a legfontosabbal: kellemes meglepetés érte, azt mondja, az általa vártnál képzettebb, jobb játékosokat látott a világbajnokságon, különös tekintettel a magyar válogatottban. Szerinte példamutató volt a csapatszellem, nagyon fontos, hogy a társaság tagjai szeretik egymást, egymásért küzdöttek, ez pedig tetten érhető az eredményekben is. Felkészültnek, profinak tartja a Svasznek Bence vezette stábot, s mivel ez így van, a játékosoknak tényleg csak a hokira kellett koncentrálniuk és arra, hogy kihozzák magukból a legjobbat ? így tettek.

TJ ? merthogy a New York-i Union College egyetemi csapatának (az NCAA Eastern konferenciájában szerepelnek) másodedzőjeként dolgozó szakembert mindenki csak így hívja ? nemcsak megfigyelt, hanem aktívan részt is vett az edzéseken, a jégen végzett gyakorlatokban, emellett tartott videós elemzést, egyéni beszélgetéseken egyeztetett a srácokkal, majd a zárónap délutánján felvázolta nekik az észak-amerikai egyetemi hoki felépítését, a különböző lehetőségeket a divíziókon belül. ?Ismerem a 2004-es, 2005-ös születésű észak-amerikai játékosokat, a magyar válogatott tagjai képesek lennének velük együtt játszani? ? fogalmazott az interjúban TJ, akinek szerepvállalásáról Svasznek Bencét kérdeztük.

?TJ, ha jól emlékszem három évvel ezelőtt járt Budapesten, mint a divízió III-as egyetemi csapat, a Curry College vezetőedzője, az ismeretségünk innen datálódik. A magyar hokibarátok számára jól ismert Glen Williamson egyik fia nála játszott. Azóta is tartottuk a kapcsolatot, és gyakran kérdezgette, lenne-e lehetősége vendégedzőnek Magyarországra jönni. Egy nagyon nyitott emberről van szó, aki szeretne tanulni, fejlődni. Ezek a dátumok folyamatosan tolódtak a koronavírus miatt, most viszont megkérdezte, tudna-e jönni a vb-re. Hiszek ezekben a látogatásokban, én is sokat voltam külföldön és rengeteget tanultam, sok nyitott emberrel dolgozhattam. Mi is így álltunk TJ-hez, és a stábbal egyeztetve úgy döntöttünk, ha jön, ne csak megfigyeljen, hanem vegyen részt az edzéseken egy speciális területen. Megkértük, foglalkozzon a bulikkal, a korongbedobásokkal. Nagyon jó munkát végzett, ez alatt a rövid idő alatt is nagyon sokat fejlődtünk a bulik során, lőttünk is gólt buliból, akár az olaszok elleni zárómeccsen is. Rengeteget tanultunk tőle, bízom benne, hogy ő is tőlünk. Elmondása szerint élete egyik legjobb jégkorong élménye volt ez a vb.?

Valóban így gondolja, derült ki a videóból, amelyet alább lehet megnézni.

tj_vendegedzo_2

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum