Egyenlített a Rangers, a Florida és a Dallas is

 

A Colorado másodszor is legyőzte a Nashville-t.

A New York Rangers az egyaránt három-három pontot szerző Artyemij Panarin, Frank Vatrano páros, valamint a 39 lövést hárító Igor Sesztyorkin vezérletével 5-2-re győzött a Pittsburgh ellen, és egyenlített a párharcban. A Gardenben az első felvonás még kiegyenlített játékot és egy-egy gólt hozott mindkét oldalon, a másodikban viszont egy találattal, a harmadikban pedig kettővel bizonyult jobbnak a New York. A Rangers a második játékrészben két beleszúrós góllal lépett el 3-1-re, amire Sidney Crosby válaszolt a harmad végén. A találkozó a befejező etap derekán dőlt el, amikor a hazaiak alig több mint egy perc alatt a már említett Panarin, Vatrano duó góljaival beállították a végeredményt. A győztes gólt Chris Kreider szerezte, akinek ez volt a hetedik a karrierje során, amivel beállította Mark Messier klubrekordját.

A Rangers mellett javított a Florida is, amely egy 5-1-es győzelemmel egyenlített összesítésben a Washington ellen. A Panthers az első harmad végén szerzett vezetést, amit szinte azonnal meg is duplázott. A fordulás után Nicklas Backström emberelőnyös gólja egy pillanatra sem tudta megtörni az alapszakaszt megnyerő délkeletiek lendületét: fél perccel később Mason Marchment visszaállította a kétgólos különbséget, majd a Florida ezt a differenciát a második szünetig még meg is duplázta. A befejező húsz percben már érintetlenek maradtak a kapuk, így a Florida 5-1-re győzött. Aleksander Barkov és Kiki Verhaeghe egy-egy gólt és gólpasszt tett a közösbe, Szergej Bobrovszkij 26 lövést fogott.

A Nashville rengeteget javult a Colorado elleni első mérkőzés óta, de így sem tudta megakadályozni a denveriek győzelmét: az Avalanche a hosszabbításban nyert 2-1-re és összesítésben már két mérkőzés az előnye. Akárcsak az első találkozón, most is az Avs kezdett agresszívebben és már a hatodik percben megszerezte a vezetést Nathan MacKinnon révén. Az első találkozóval ellentétben, most viszont nem jött a henger, sőt a Predators lépett fel kezdeményezőleg, aminek köszönhetően tíz perccel később Jakov Trenyin révén egyenlített is. A Colorado az első szünetet követően váltott a ritmust és elképesztő nyomás alá helyezte a Nashville-t A második és a harmadik harmadban az Avs 34-9-re nyerte a lőpárbajt, de képtelen volt bevenni a pazarul védő David Rittich ketrecét. A Preds ellenállása végül a ráadás kilencedik percében tört meg, amikor Cale Makar vágott be egy kipattanót, beállítva a 2-1-es végeredményt. A hátvédnek ez volt karrierje negyedik győztes gólja, ezzel beállította Sandis Ozolins hátvédekre vonatkozó klubrekordját.

A Dallas Calgaryban győzött 2-0-ra, ezzel a New Yorkhoz és a Floridához hasonlóan egyenlített a párharcban. A Scotiabank Saddledome-ban az első mérkőzésen a Flames egy korai gyors nyert 1-0-ra és úgy nézett ki, hogy ez lesz a forgatókönyv a második meccsen is, csak fordított előjellel. A Stars ugyanis Joe Pavelski korai találatával szerezte meg a vezetést és ez az eredmény egészen az utolsó percig nem is változott. A végjátékban viszont a Calgary lehozta a kapusát, ezt pedig Michael Raffl kihasználva beállította a végeredményt. Jake Oettinger 29 védéssel szerzett shutoutot és Don Beaupre mögött a franchise történetének a második legfiatalabb kapusa lett, aki hibátlanul védett.

jake oettinger

NHL, 2022. május 5.:

NY Rangers?Pittsburgh 5-2 (a párharc állása: 1-1)
G: Copp, Strome, Kreider, Panarin, Vatrano ill. Guentzel, Crosby

Florida?Washington 5-1 (1-1)
G: Ekblad, Barkov, Marchment, Lundell, Verhaeghe ill. Backström

Colorado?Nashville 2-1 h. (2-0)
G: MacKinnon, Makar ill. Trenyin

Calgary?Dallas 0-2 (1-1)
G: ? ill. Pavelski, Raffl

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum