Óriási csatában nyerte meg a döntő döntőjét a MAC

 

Az új bajnok háromgólos hátrányból állt fel, és büntetőkkel lett első. Gasparics Fanni mesterhármasa után győztes gólt lőtt a szétlövésben.

A női OB I. sorsdöntő harmadik találkozóját 1-1-es meccsállásról kezdték a felek. Az első összecsapást 4-3-ra nyerte a MAC büntetőkkel, a másodikon 5-1-gyel vágott vissza a KMH. A döntő döntőjén eltiltása után visszatért Kiss-Simon Franciska a KMH Budapest védelmébe, a kaput újra Tóth Zsófia védte. A MAC Budapest összeállításában nem volt változtás.

Egyik csapat sem óvatoskodott, nagy volt az iram az elejétől kezdve. Odnoga Lotti távoli bombákkal próbálkozott a MAC részéről, aztán Németh Anikónak is akadt dolga. A KMH bő három perc után előnybe került, egy buli után Huszák Alexandra szerezte meg a vezetést, 0-1, aztán a harmad derekán Szamosfalvi Petra növelte a különbséget, 0-2. A MAC fórban közel járt a szépítéshez, ez még nem jött össze, ám a 18. percben Gasparics Fanni betalált, 1-2.

A második játékrész derekán leblokkolt a MAC, és a címvédő kihasználta a hibákat. Huszák Alexandra kerülte meg a kaput, majd a visszapasszolt korongot Hayley Williams lőtte be, 1-3, egy perc sem telt el, amikor Lara Escudero középről volt eredményes, 1-4. A hazaiak kisvártatva fórba kerültek, és Németh Bernadett távoli lövésével csökkentették a különbséget, 2-4. Három perccel később tovább olvadt a KMH előnye, Rónai Alexandra volt erőszakos a kapu előtt, és belőtt egy kipattanót, 3-4. Újabb MAC-emberelőny következett, ez kimaradt, majd kiegyenlítődött a létszám. Már csak Gasparics büntetése élt, amikor a KMH kijátszotta az akciót, amit Natasza Tarnowski fejezett be góllal, 3-5. A MAC újra gyorsan válaszolt: Rónai csapott le egy korongra, szépen hagyta ott Gasparicsnak, aki középről betalált, 4-5-nél mehettek pihenőre a csapatok.

Az utolsó harmadban nagy erőket mozgósított a MAC az egyenlítésért, míg a KMH veszélyes kontrákat vezetett még emberhátrányban is. A hazaiak a második előnyüket tudták gólra váltani, az 56. percben Gasparics egyenlített, már a  harmadik találatát szerezve, 5-5. A hajrában mindkét oldalon akadtak még lehetőségek, de maradt a döntetlen.

A hosszabbítást egy áthúzódó büntetés miatt a KMH kezdte emberelőnyben, és Huszák, valamint Williams révén közel járt a mindent eldöntő gólhoz. A másik oldalon Christina Rombaut volt a legaktívabb, de Rónai előtt is adódott nagy helyzet. Gól egyikből sem született, így büntetők döntöttek, akárcsak a keddi első meccsen, valamint két hete a Tippmix EWHL elődöntőjében.

A rávezetések első három körében senki sem talált be, majd Pázmándi Zsófia eredményes volt, de Sara Confidenti is, így folytatódott minden. Pázmándi megint belőtte a büntetőt, Dabasi Réka sem hibázott. A következő körben Gowie és Huszák kihagyta, végül a nyolcadik párban Gasparics eredményes volt, Williams viszont nem tudott túljárni Németh Anikó eszén, így a MAC diadalmaskodott.

A KMH Budapest 2015 óta egymás után hatszor nyerte meg a magyar bajnokságot, most ez a széria megszakadt, az aranyérmek Kis András vezetőedző és játékosai nyakába kerültek.

macbajnok

fotó: Szűcs Attila/MJSZ

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum