KMH Budapest–MAC Budapest 3-4

 

Az alapszakasz győztese büntetőkkel nyert a Tüskesátorban, így előnyből várhatja az OB I-es finálé második meccsét.

A női bajnoki döntő első meccsére visszatért mindenki, aki kihagyta a vasárnapi alapszakaszzáró találkozót: a hazaiaknál újra játszott Huszák Alexandra, Kiss-Simon Franciska és Sara Confidenti, sőt Sarah Knee is felépült. Az alapszakaszgyőztes MAC-nál Alexandra Gowie is ott volt a keretben. Az első harmad jó iramú játékot hozott, mindkét kapusnak akadt dolga bőven. A 12. percben a MAC egy lendületes támadás végén megszerezte a vezetést: Gasparics Fanni lépett ki, középen Rónai Alexandra tette bele az ütőjét a passzba, Ryan-Levesque tehetetlen volt. A vendégek védekezése jól működött a folytatásban is.

A KMH a 23. percben tudott egyenlíteni, Huszák szép csel után talált be. A közbülső harmad a címvédő KMH-é volt, amely nagy fölényben játszott, egyszer fórban is próbálkozhatott, ám újabb gólt nem tudott szerezni Németh Anikó remeklése miatt.

A harmadik játékrészt a MAC kezdte jobban, Odnoga Lotti szerzett korongot harciasan a támadóharmadban, kemény lövése kijött a kapusról, Christina Rombaut fonákkal a kapuba emelt. Ezt követően felpörgette játékát a KMH, és emberelőnybe kerülve egyenlített is, Szilágyi Tifani passzolt Huszákhoz, a korong felperdült, visszakerült Szilágyi elé, aki közelről nem hibázott. Egy percen belül jött az újabb KMH-s gól, Dabasi Réka középről belőtte Hayley Williams fonákkal visszatett passzát. A MAC-nak azonban volt visszaút: az 54. percben Rónai iramodott meg, lövése kipattant a kapusról, éppen Gasparics elé, aki biztos kézzel beütötte. Az utolsó percekben mindkét oldalon akadt még helyzet, a legnagyobb Huszák előtt, aki a kapuvasat találta el. A végén a feszültség is kiütközött: Németh Bernadett és Kiss-Simon konfliktusa nyomán mindkét játékos 2+2 percet kapott.

A hosszabbításban Knee is leült a büntetőpadra, és bár megnyomta a két percet a MAC, nem tudott betalálni. A találkozót így szétlövés döntötte el, akárcsak másfél hete, a Tippmix EWHL elődöntőjében. A lövők közül ezúttal csak Odnoga talált be, mások nem – három esetben is a vas mentett –, így a vendégek diadalmaskodtak, és léptek egyet az aranyérem felé. A párharc második meccsét a Kisstadionban rendezik szerdán este fél 8-tól.

mackmh-nemetha_TSH3281

fotó: Szűcs Attila/MJSZ

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 19., vasárnap
EL 16:30 FTCETO 5-4VÉGE
EL 17:00 MISMAC 2-5VÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 20., hétfő
EL 17:30 BRATIT 7-4VÉGE
EL 17:30 GYEUTE 0-3VÉGE
EL 17:30 SCCDAB 8-4VÉGE
KHL 18:30 LOKJOK 
    • SPORT 2
szeptember 24., péntek
EL 17:30 GYESCC 
EL 18:00 DABETO 
EL 18:00 MISUTE 
EL 19:00 MACFTC 
ICEHL 19:15 VICAVS 
szeptember 26., vasárnap
EL 17:00 DABMIS 
EL 17:30 ETOTIT 
ICEHL 17:30 AVSVSV 
EL 18:30 DEBMAC 
EL 19:15 FTCUTE 
    • M4 SPORT+
Partnerünk
Archívum