KMH Budapest?MAC Budapest 3-4

 

Az alapszakasz győztese büntetőkkel nyert a Tüskesátorban, így előnyből várhatja az OB I-es finálé második meccsét.

A női bajnoki döntő első meccsére visszatért mindenki, aki kihagyta a vasárnapi alapszakaszzáró találkozót: a hazaiaknál újra játszott Huszák Alexandra, Kiss-Simon Franciska és Sara Confidenti, sőt Sarah Knee is felépült. Az alapszakaszgyőztes MAC-nál Alexandra Gowie is ott volt a keretben. Az első harmad jó iramú játékot hozott, mindkét kapusnak akadt dolga bőven. A 12. percben a MAC egy lendületes támadás végén megszerezte a vezetést: Gasparics Fanni lépett ki, középen Rónai Alexandra tette bele az ütőjét a passzba, Ryan-Levesque tehetetlen volt. A vendégek védekezése jól működött a folytatásban is.

A KMH a 23. percben tudott egyenlíteni, Huszák szép csel után talált be. A közbülső harmad a címvédő KMH-é volt, amely nagy fölényben játszott, egyszer fórban is próbálkozhatott, ám újabb gólt nem tudott szerezni Németh Anikó remeklése miatt.

A harmadik játékrészt a MAC kezdte jobban, Odnoga Lotti szerzett korongot harciasan a támadóharmadban, kemény lövése kijött a kapusról, Christina Rombaut fonákkal a kapuba emelt. Ezt követően felpörgette játékát a KMH, és emberelőnybe kerülve egyenlített is, Szilágyi Tifani passzolt Huszákhoz, a korong felperdült, visszakerült Szilágyi elé, aki közelről nem hibázott. Egy percen belül jött az újabb KMH-s gól, Dabasi Réka középről belőtte Hayley Williams fonákkal visszatett passzát. A MAC-nak azonban volt visszaút: az 54. percben Rónai iramodott meg, lövése kipattant a kapusról, éppen Gasparics elé, aki biztos kézzel beütötte. Az utolsó percekben mindkét oldalon akadt még helyzet, a legnagyobb Huszák előtt, aki a kapuvasat találta el. A végén a feszültség is kiütközött: Németh Bernadett és Kiss-Simon konfliktusa nyomán mindkét játékos 2+2 percet kapott.

A hosszabbításban Knee is leült a büntetőpadra, és bár megnyomta a két percet a MAC, nem tudott betalálni. A találkozót így szétlövés döntötte el, akárcsak másfél hete, a Tippmix EWHL elődöntőjében. A lövők közül ezúttal csak Odnoga talált be, mások nem ? három esetben is a vas mentett ?, így a vendégek diadalmaskodtak, és léptek egyet az aranyérem felé. A párharc második meccsét a Kisstadionban rendezik szerdán este fél 8-tól.

mackmh-nemetha_TSH3281

fotó: Szűcs Attila/MJSZ

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum