Gyengélkedő DEAC-ot fogad a listavezető

   

A debreceniek egyetlen pontot sem hoztak Erdélyből, az FTC-Telekomnak extra energiát adhat korábbi óvásának felülbírálása.

Hetek óta nem megy a DEAC-nak. David Musial csapata múlt héten Brassóban, Gyergyószentmiklóson és Csíkszeredában is vesztett, mindezt ráadásul úgy, hogy egyik meccsén sem kapott három gólnál többet, igaz, kevesebbet sem. A védekezéssel és a kapusteljesítményekkel tehát nincs gond, ám a gólszerzéssel most van, sem a máskor mindig kiváló csehek, sem a fiatal magyarok nem mennek úgy elöl, ahogy a bajnokság korábbi szakaszában. Ráadásul ha kicsit visszalapozunk, akkor azt látjuk, hogy január 10. óta mindössze egyszer nyert a Debrecen. 15-én a Titánok ellen ment félre valami hazai jégen – 1-5 lett az eredmény –, utána nyert a Hajdúság fővárosában a Gyergyó és a Brassó is, majd hiába kapitulált a Sportklub, jött egy súlyosabb kudarc az FTC-Telekom ellen, majd a már említett erdélyi nullpont. Mindezek után már csak 5. a DEAC az Erste Liga-tabellán, ahonnan csak bravúrok sorával kapaszkodhat ismét ellenfélválasztó pozícióba az alapszakasz végére. A Fradi legyőzése kétségkívül bravúr lenne, habár volt már rá precedens. Szeptember végén büntetőkkel nyert a Musial-gárda a megosztott címvédő ellen, majd december elején mind a 3 pontot elhozta a Tüskecsarnokból. Ez az FTC azonban már egy másik FTC, amely ebben az évben még nem kapott ki, tízszer nyert, egy árva pontot veszített, a sorrendben 11. diadalára hajt tehát. Meglehet, némiképp dühösen. Mármint amiatt, hogy korábban benyújtott óvása nyomán a versenyiroda a december 30-ai Opten Vasas HC–FTC-Telekom mérkőzés újrajátszását rendelte el – 4-2-re nyertek akkor a piros-kék fiatalok –, ám utóbb a szakmai bizottság formai okok miatt törölte a határozatot, és a pályán elért eredményt hagyta jóvá. A Fradinak persze így sincs oka panaszra, előnye 11 pont a tabella élén, de február második felében esedékes 4 meccses erdélyi túrája előtt minden bizonnyal szívesen növelné ezt a különbséget.

FTC-Telekom–DEAC 0-4

   

A debreceniek a hibátlanul védő Hetényi Zoltánnak és a remeklő cseh csatáraiknak köszönhetően lezárták a ferencvárosiak 10 meccses győzelmi szériáját.

Az FTC-Telekomnál visszatért Kärmeniemi és Sági, emiatt Galántai és Farkas nem kapott szerelést. A DEAC-nál debütált a DAB-tól visszatérő Turcotte, a kanadai csatár Pisarík légióshelyét foglalta el. A Fradinál Arany bokasérülése miatt továbbra is Nagy Kristóf védett, míg a debrecenieknél Hetényi állt a vasak között. A találkozó elején a DEAC játszott aktívabban, néhány perc után a zöld-fehérek is felvették a tempót. Az első harmadban a vendégek kivédekeztek egy emberhátrányt, majd 5 perccel később Novotny közelről vezetéshez juttatta őket. A nyitó felvonás végén egy debreceni fór kettős Fradi-előnybe fordult, nem egyenlítettek a hazaiak. A második játékrész elején Novotny újra betalált, aztán egy ellentámadás végén Izacky is gólt lőtt. A DEAC 3-0-s vezetését követően egyre indulatosabbá váltak a játékosok, a kapuk előtt többször is tömegjelenet alakult ki, Hodgman az egyik ilyen után 2+10 perces büntetést kapott. A negyedik debreceni gólt Izacky szerezte a 44. percben, amikor éles szögből megtalálta a helyet Nagy Kristóf válla fölött. Az FTC hajtott a becsületgólért, de nem tudott betalálni Hetényinek. A verekedés idő kérdése volt: előbb Versteeg és Izacky dobták le a kesztyűket, később Roczanov és Turcotte – aki 2 gólpasszal debütált a debrecenieknél – bunyózott. Sarcia is szeretett volna, de Dalecky nem volt ebben partner, ezért előbbi 2+5 perc+végleges fegyelmit kapott. Az utolsó 3 percet kettős emberelőnyben tölthette a vendég együttes, mivel Tóth Gergely is összeszedett egy 2+2 perces büntetést, újabb találat azonban nem született.

A DEAC 4-0-ra nyert, megszakította 4 meccsen át tartó vereségsorozatát, sikerével feljött a tabella 3. helyére, vasárnap Dunaújvárosba látogat. Az FTC-Telekom 10 győzelmet követően maradt alul, szombaton a MAC HKB Újbudával vív rangadót.

ftcdeb-IMG_0682

fotó: FTC-Telekom

Nagyon hősies és jó meccset játszottunk

 

David Musial és Fodor Szabolcs vezetőedzők nyilatkoztak a 0-4-es FTC-Telekom–DEAC mérkőzésről.

Erste Liga, Tüskecsarnok, 0 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Mizsák, Molnár.
Nagy K.: 89,2% (Földes)
K
Hetényi: 100% (Gönczi)
Ellerby, Hegyi, Nagy G., Hodgman, Kóger
1
Kloz, Vokla, Dalecky, Turcotte, Novotny
Tóth Gergely, Versteeg, Németh, Tóth A., Kulmala
2
Kiss R., Sándor F., Hári, Izacky, Pesztunov
Karmeniemi, Sarcia, Hajós, Somogyi, Pavuk
3
Berta, Bogesic, Kiss P., Kozma, Szűcs
Boros, Tóth Richárd, Roczanov, Sági, Tóth Gergő
4
Kulesov, Mazzag, Molnár
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
E
Musial David, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 12:59 DEB Novotny Turcotte
0-2 22:21 DEB Novotny Kiss P. Berta
0-3 27:09 DEB Izacky Hári
0-4 43:12 DEB Dalecky Kloz Turcotte
32 Kapura lövések száma 37
84 Kiállításpercek 47

Dalecky nagyon szépen felvarrta a rövid felsőbe

 

Az FTC-Telekom–DEAC mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum