Nem derült ki, hogy kié lesz Alexis Lafreniere

 

Lezajlott a draftlottó, hiába szóltak az esélyek az Ottawa és a Detroit mellett, az 1/1-es pick jogát egy playoff-kvalifikációs klub fogja megkapni.

A sorsolás során kiderült: a Los Angeles Kingsé a második, az Ottawaé a harmadik és az ötödik jog az idei játékosbörzén, míg a Detroit a negyedik helyen választhat. Ezzel eldőlt, hogy kétkörös lesz a lottó, hiszen az első helyet olyan csapat vitte el, amely szerepel az “előrájátszásban”. Mint azt korábban megírtuk, a rendkívüli helyzetben formabontó módszerrel sorsolják ki a választási sorrendet. Ennek lényege, hogy az utolsó hét csapat mellett a playoff kvalifikációs köréből kieső nyolcas is kap esélyt. Ezek kiléte értelemszerűen nem ismert, így egy második sorsolásra is szükség lesz, amelyen ez a nyolc kieső egyforma eséllyel pályázik a legértékesebb pick megszerzésére. A második körös lottó időpontja még nem ismert, a kvalifikációs kör és a rájátszás között kerül rá sor. A tervek szerint a playoff első fordulója július 30-án kezdődik.

A lottó első körének eredményeként a csapatok a következő sorrendben választhatnak az idei drafton:

1. A kvalifikációs kör nyolc kiesőjének valamelyike
2. Los Angeles Kings
3. Ottawa Senators
4. Detroit Red Wings
5. Ottawa Senators
6. Anaheim Ducks
7. New Jersey Devils
8. Buffalo Sabres

Emlékeztetőül a playoff-kvalifikáció párharcai három nyert győzelemig tartanak: Edmonton Oilers (5) vs. Chicago Blackhawks (12), Nashville Predators (6) vs. Arizona Coyotes (11), Vancouver Canucks (7) vs. Minnesota Wild (10), Calgary Flames (8) vs. Winnipeg Jets (9).

Az idei draft toronymagas esélyese Alexis Lafreniere, akit minden mértékadó forrás az 1/1-es helyen említ. Az idén Papp Kristófért is szurkolhatunk, ő a legutóbbi listán a 125. helyet érte el az Észak-Amerikában játszó hokisok között., míg az Eliteprospects az összesített 116. pozícióba teszi.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
június 24., csütörtök
NŐI 17:00 FRAHUN 5-3VÉGE
június 25., péntek
NŐI 15:00 FRAHUN 0-1VÉGE
augusztus 6., péntek
FEL   MISDEB 
augusztus 10., kedd
FEL 19:00 JESMAC 
augusztus 11., szerda
FEL 12:00 OLLMAC 
Partnerünk
Archívum