Auston Matthews is elkapta a koronavírust

 

Az NHL közlése szerint június 8. óta 11 fertőzött játékost találtak, ebből csak a Tampában hármat. Veszélybe került a playoff.

A nagy hír pénteken robbant a Toronto Sun hasábjain: Steve Simmons két NHL-es forrásra hivatkozva írta meg, hogy a Maple Leafs és a liga egyik legnagyobb sztárja megfertőződött koronavírussal. Auston Matthews karanténban van arizonai otthonában, és reméli, hogy a rájátszásra felépül.

A jelek azonban aggasztóak, hiszen Arizona mellett Floridában is csúcsokat döntöget az új regisztrált betegek száma. Előbbi államban 3200-nál is több, utóbbiban közel 4000 új koronavírusost jelentettek egyetlen nap alatt. Floridában a szezon egyik favoritja, a Tampa Bay Lightning játékosai közül hárman is pozitív tesztet produkáltak, a személyzet több tagja nemkülönben. A klub ideiglenes jelleggel minden létesítményét bezárta.

Nem egyedi esetekről van szó, az NHL esti közleménye szerint június 8., vagyis a kiscsoportos gyakorlások kezdete óta 11 játékosnál mutatták ki a fertőzést mintegy 200 többször is tesztelt alany közül.

A járvány korábban enyhülni látszott, ekkor mindenki a legpozitívabb forgatókönyvvel tervezett. A liga és a játékosok nagy erőkkel kezdtek hozzá a bajnokság újraszervezéséhez: előbb elfogadták a módosított rájátszás formátumát, május végén engedélyezték a kiscsoportos közös gyakorlásokat, július 10-re pedig kinyitnák az edzőtáborokat, így augusztusban elkezdődhetnének a meccsek is. Mindeközben már a lehetséges helyszíneket találgatták a bennfentesek, Las Vegas befutónak tűnt, a kérdés az volt, lesz-e kanadai a rendezők között. A héten a kanadai kormányzat biztosította a ligát, hogy amennyiben a helyi egészségügyi hatóságok is hozzájárulnak, nem gördít akadályt az elé, hogy Vancouver, Edmonton, Toronto vagy Montreal rendezzen.

Ám az utóbbi egy-két nap fejleményeinek tükrében nyilvánvaló: a történések nem a tervek szerint alakulnak. Azt azonban még nyilván senki nem tudja, hogy mindezek nyomán milyen módon lehet szükség a forgatókönyvek átírására.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum