Az alapszakasznak vége, 24 csapatos rájátszás jön

 

Ez immár hivatalos, hiszen az NHL-komisszár Gary Bettman bejelentette a döntést. Időpont azonban még nincs.

A játékosok szakszervezete, az NHLPA áldását adta a liga tervére, amely az alapszakasz újraindítását kizárva 24 csapatos rájátszást preferált. Most Gary Bettman maga ismertette a menetrendet. Ezek szerint ha egészségügyi szempontból optimálisan alakulnak a fejlemények, és sikerül újraindulni, a 2019/20-as évad alapszakaszát akkor is lezártnak tekintik. Végeredményét nem a megszerzett pontok alapján állapítják meg, hanem a százalékos teljesítmény arányában. Ennek alapján a két-két konferencia első 12-12 helyezettje jut rájátszásba, ahol az első négy-négy körmérkőzést játszik a legjobb kiemelési helyért, míg a maradék nyolc-nyolc három meccsig tartó párharcot vív a folytatásért.

További fontos részletekről is döntés született 75 nappal a felfüggesztése után. A legelső, hogy a rájátszás előtt biztosan lesz edzőtábor, ez viszont nem kezdődik el július 1-je előtt. A felkészülést még hazai pályán kezdhetik a csapatok, ám a playoffnak csak két város adhat otthont. Chicago, Columbus, Dallas, Edmonton, Las Vegas, Los Angeles, Pittsburgh, Toronto és Vancouver pályázik erre a legnagyobb eséllyel. Döntés született arról is, hogy egyik csapatnak sem lehet majd nagyobb a létszáma 50 főnél, a játékosok mellett a teljes szakmai stábokat is beleértve.

A rájátszás így nézne ki:

Keleti konferencia
Kiemeltek: Boston Bruins (1), Tampa Bay Lightning (2), Washington Capitals (3), Philadelphia Flyers (4)

Három nyert meccsig tartó párharcot játszanak: Pittsburgh Penguins (5) vs. Montreal Canadiens (12), Carolina Hurricanes (6) vs. New York Rangers (11), New York Islanders (7) vs. Florida Panthers (10), Toronto Maple Leafs (8) vs. Columbus Blue Jackets (9)

Nyugati konferencia
Kiemeltek: St. Louis Blues (1), Colorado Avalanche (2), Vegas Golden Knights (3), Dallas Stars (4)

Három nyert meccsig tartó párharcot játszanak: Edmonton Oilers (5) vs. Chicago Blackhawks (12), Nashville Predators (6) vs. Arizona Coyotes (11), Vancouver Canucks (7) vs. Minnesota Wild (10), Calgary Flames (8) vs. Winnipeg Jets (9)

Az Egyesült Államok továbbra is a koronavírus által legfertőzöttebb ország a világon, ahol naponta tízezrek betegszenek meg és nagyon sokan hunynak el a betegségben. Ugyanakkor a járvány terjedésének üteme az utóbbi időben valamelyest alábbhagyott.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk