Két egykori NHL-sztár is legyőzte a koronavírust

   

Marc Tardifot és Georges Laraque-ot erősen megviselte a betegség, előbbi már tünetmentes, utóbbit kiengedték a kórházból.

A napokban két egykori NHL-játékosról derült ki, hogy elkapták a koronavírust. Egyikük a legveszélyeztetettebb korosztályba tartozó Marc Tardif, aki már 70 éves, és aki a Montreallal kétszer nyert Stanley Kupát. A Quebec Nordiques egykori 1/2-es kapitánya immár teljesen egészségesen nyilatkozott az elmúlt két hónapról: “Március végén éreztem az első tüneteket, de eleinte makacs voltam ahhoz, hogy orvosi segítségért folyamodjak. Néhány nap után azonban rohamosan romlott az állapotom. Fájdalmaim voltak, fekve töltöttem az időmet, nem ettem. Még akkor is úgy voltam vele, hogy ez is csak egy csúnya influenza, és majd elmúlik. A pályafutásom alatt rengeteget voltam kórházban, nem akartam ezt az érzést újra átélni. Végül a feleségem, Lisette nyomására mentem kórházba, aki valószínűleg megmentette az életemet. Olyan állapotban voltam, hogy nem tudtam, hazatérhetek-e még egyáltalán. A kórházban mindenre vigyáztak és nagyon bátorítottak. Ezek az emberek rendkívüliek, óriási tisztelettel és hálával vagyok irántuk. Egy hétig voltam az intenzíven, utána hazaengedtek, de csak úgy, hogy 14 napra karanténba megyek. A feleségemmel sem találkozhattam. A ház felső szintjén laktam, Lisette minden nap a lépcső tetején hagyta nekem az ételt. A karantén előtt azt gondoltam, ez az egész járvány minket nem fog érinteni, csak másokkal történik meg. A tanulság: amikor a tünetek jelentkeznek, azonnal orvoshoz kell menni, mert minél később lép az ember, annál nehezebb a gyógyulás. Ez nem egy kis influenza, ez komoly dolog.”

Megfertőződött az NHL-ben közel 700 mérkőzésen jégre lépő Georges Laraque is, ő azonban még nincs túl a betegségen. Az egykori csatárt a héten engedték ki a kórházból, és a távozás után így foglalta össze a vírus ellen folytatott harcát: “Végre hazaengedtek, de otthon még lesz dolgom. Tüdőgyulladással, nehézlégzéssel, hidegrázással, állandó fejfájással, gyengeséggel kerültem be. Nagyon rosszul voltam. Elmondhatom, hogy ez a fertőzés a legrosszabb dolog, amit valaha átéltem. Egészségesen éltem. Egy hétből hat napot edzéssel töltöttem. Napi 10 kilométert futottam, mert maratonra készülök, és mégis nagyon csúnyán megbetegedtem. Valószínűleg akkor fertőződtem meg, amikor önkéntesként dolgoztam. A felépülésemben sokat segített, hogy rengeteg üzenetet kaptam a szurkolóktól, valamint egykori és jelenlegi játékosoktól. Olyanok üzentek nekem, mint Sidney Crosby, Wayne Gretzky, Michel Therrien és Glen Sather. Mindenkinek köszönöm.”

georges-laraque

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum