Az év üzletének tűnt ? de semmi haszna nem lett

 

Az Arizona Coyotes csak szenved Taylor Hall érkezése óta, igaz, nem a támadó teljesítményén múlik a csapat formahanyatlása.

December 16-án robbant a hír: a New Jersey Devils elcserélte Taylor Hallt és Blake Speerst az Arizonával, cserébe olyan tehetségekért, mint Kevin Bahl, Nick Merkley és Nate Schnarr. Ezzel az idei szezon egyik legértékesebb lejáró szerződésű játékosa kelt el. Az üzletet akkoriban sok szempontból méltattuk, az Arizona szárnyalt, vezette a Csendes-óceáni divíziót, Hall érkezése után további emelkedés volt várható, amire a szurkolóknak is nagy szükségük lett volna, hiszen 2012 óta nem láttak playoffhokit. Az egykori 1/1-erssel a speciális egységek is kaptak egy remek befejező embert, tehát a gólok számában is növekedést vártak a vezetők. Ráadásul a december közepi igazolással időt adtak maguknak arra, hogy legyen idejük megtalálni a lehető legjobb helyet a szupersztár számára.

A TSN most egy meglepő grafikont posztolt a Twitteren, amin összeszedték a két csapat ? mármint a Coyotes és a Devils ? győzelmeinek, vereségeinek és 1 pontot hozó mérkőzéseinek számát a csere előtt és azt követően. Nos: a Devils mérlege sokat javult, a Coyotesé rengeteget romlott. Természetesen szó sincs róla, hogy egyedül Hall tehetne a Coyotes hanyatlásáról. Ő a maga részéről hozza azokat a pontokat, amelyeket azelőtt is: ebben a szezonban a Devilsben 30 meccsen 6+19-ig jutott, míg a Coyotesban 35 találkozón 10+17-ig. Ám a csapat sikerének alapja ugyanis a betonbiztos védekezés volt, amit a liga addig legjobb formában lévő kapusa, Darcy Kuemper köré szerveztek. A dolog működött, az Arizona nem szórta meg az ellenfeleit, de ennél is kevesebb gólt kapott. Három nappal a csere után azonban Kuemper megsérült, két hónapot ki kellett hagynia. Ez alaposan visszavetette azgárda eredményességét: 70 meccs után három hellyel és három ponttal vannak lemaradva a rájátszást érő helyről, miközben a közvetlen ellenfelek többsége 1-2 összecsapással kevesebbet is játszott.

Ezzel szemben az átépítés alatt álló Devils egy első, egy második és egy harmadik körben draftolt játékossal gazdagodott, közülük Kevin Bahl közben vb-t nyert a kanadai juniorválogatottal. A rájátszásról ugyan így is lemondhatnak New Jersey-ben, hiszen 11 pontra vannak a második wild card helytől, de ez nem is szerepelt az idei elvárások között. A csapat kerete tele van fiatal tehetségekkel a két 1/1-es, Nico Hischier és Jack Hughes mellett is, akik fokozatosan erősödnek bele a ligába, így igazán ígéretesnek tűnik a jövő. Miként reménykeltőnek mondhatók az elmúlt hetek is.

napkepe_hall

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum