Kezdődhet a székelyföldi presztízscsata

   

A Gyergyói HK-nak nem volt ideje pihenni az Erste Liga-elődöntő előtt, de biztos, hogy nem lesz könnyű dolga a Sportklubnak.

A magyar bázisú nemzetközi bajnokság rájátszásának mindkét ágán “álomelődöntőt” rendeznek. Erdélyben összejött a székely rangadó, óriási érdeklődés várható mindkét helyszínen, minden adott ahhoz, hogy a jégkorong ünnevé emelkedjék ez a sorozat, melynek első két felvonását Csíkszeredában rendezik.

Az előzményeket mindenki ismeri. A Sportklub a DEAC 4-1 arányú legyőzésével jutott tovább. A siker magabiztosnak volt mondható, noha a mérkőzések zöme rendkívül szorosan alakult. Jason Morgan együttese kikapaszkodott a gödörből, amelybe az alapszakasz megnyerését követően került, és bebizonyította, hogy továbbra is a bajnokság egyik nagy esélyese. A Gyergyói HK-nak nehezebb dolga volt a Brassó ellen. Eleve kemény csata volt várható, a harmadik és a hatodik helyezett között nem volt nagy a különbség. Ez vissza is igazolódott a leghosszabb párharc során, amelyet a hetedik találkozó harmadik harmadában tudott a maga javára fordítani a Gyergyó.

Hogy az elődöntőben milyen faktorok lehetnek meghatározóak, azt még nem tudjuk. A két csapat játékosállományának minőségében nincsenek óriási eltérések, az élükön álló tengerentúli szakemberek is felkészültek. A GYHK biztos, hogy fáradtabb, hiszen pénteken még játszania kellett, de ha tovább tudja vinni a siker lendületét, az is sokat jelenthet. Miként rengeteg múlhat a kulcsemberek teljesítményén, illetve kikapcsolásán is.

A szezon során az alapszakaszban négyből háromszor a Csíkszereda nyert, és a kupadöntőt is behúzta. Ugyanakkor azon a meccsen is megmutatta a Gyergyó, hogy éles helyzetben nagyon is kell vele számolni, minthogy csak hosszabbításban adta meg magát.

A sikeres negyeddöntőket követően minden továbbjutó együttes egy-egy kulcsjátékosával interjúkat készítettünk. Becze Tihamér várakozásairól ide kattintva olvashatnak, Góga Attila nyilatkozatát pedig itt találják meg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SC Csíkszereda–Gyergyói HK 4-3

   

A székelyföldi Erste Liga-elődöntő első mérkőzését az utolsó harmad derekán döntötte el a maga javára a vendéglátó.

A zárt kapus találkozó első felvonásában abszolút dominált a hazai együttes, ami egygólos előnyben öltött végül testet, a találatot Becze szerezte a 15. percben. A második felvonás közepén emberelőnyben növelte előnyét a Szereda – Shalla talált be –, majd a harmadik elején zárkózott a Gyergyó Rupert révén. A következő időszak sorsdöntőnek bizonyult, a GYHK ugyanis egymás után három kiállítást kapott, és végül nem bírta a nyomást. A 48. percben Taratuhin kettős fórban, Brophey szimplában talált be, 4-1-re elment a Sportklub, Malcolm Cameronnak időt is kellett kérnie. A vendégek belehúztak, és két gólt is sikerült faragniuk a hátrányukból Daradics és Vorobjov jóvoltából, de a vereséget már nem kerülhették el. A párharcban 1-0-ra vezet a Sportklub.

sccgyhk

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Erőt kell merítenünk a folytatásra

   

Vezetőedzők az SC Csíkszereda–Gyergyói HK Erste Liga-elődöntő első mérkőzéséről.

Jason Morgan, Csíkszeredai Sportklub: “Picit több időnk maradt a pihenésre, mint ellenfelünknek, amely hétmeccses szériát játszott a Brassó ellen. Tudtuk, hogy a sérüléseik miatt öt védővel kénytelenek játszani, ezért igyekeztünk nagyobb nyomás alatt tartani a védelmüket. Ugyanakkor tudtuk azt is, hogy emberelőnyben jól mennek és veszélyesek, de sajnos nem minden esetben játszottunk fegyelmezetten. Amikor viszont kettős hátrányba kerültünk, nagyot küzdöttünk. Tanulságos viszont az utolsó perceink játéka, hiszen ezúttal is bebizonyította a sport, hogy egy másodpercre sem szabad kihagyni. A háromgólos vezetésünk tudatában kiengedtünk, és az ellenfél büntetett. Ebből tanulnunk kell. Nagyon fura volt nézők nélkül. Az extra plusz, amit ők tudnak adni, hiányzott, hiszen mindenki tudja, hogy remek szurkolóink vannak. Ezt viszont megbeszéltük a srácokkal még az öltözőben.”

Malcolm Cameron, Gyergyói HK: “Az első harmadban nagyon érződött, hogy a lábak nem a legfrissebbek, ennek ellenére próbálkoztunk. A második harmadban vasat találtunk, ez nagy sansz volt az egyenlítésre, majd mi kaptunk gólt emberhátrányban. A harmadik harmad elején visszajöttünk a meccsbe, esélyt kaptunk. Ezt sikerült elengednünk, nagyon gyorsan két gólt kaptunk. Ilyen a rájátszás. Erőt kell merítenünk a folytatásra.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 0 néző. Játékvezetők: Csomortani, Csomortani, Crisan, Andre.
Szamankov: 90,3% (Adorján)
K
Cooke: 90,7% (Ruczuj)
Flinta, Salló, Becze, Rokaly Sz., Brophey
1
Jones, Ferencz Csibi, Péter, Rupert R. J., Tendler
Kuljas, Papp, Fodor, Taratuhin, Vesutkin
2
Raszulov, Kozma, Elekes Darabont, Valdix, Vorobjov
Láday, Gecse, Bíró, Pelley, Shalla
3
Góga, Orbán, Antal, Barabás, Sára
Györfy, Rokaly N., Farkas, Casaneanu, Horváth
4
Benedek, Daradics
Morgan Jason, Hozó Levente
E
Cameron Malcolm, Hamell Christopher
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 14:57 SCC Becze
2-0 30:43 SCC PP Shalla Kuljas Vesutkin
2-1 40:48 GYE PP Rupert R. J. Valdix Tendler
3-1 47:12 SCC PP2 Taratuhin Vesutkin Shalla
4-1 47:39 SCC PP Brophey Rokaly Sz.
4-2 54:18 GYE Daradics
4-3 59:45 GYE Vorobjov Raszulov Benedek
43 Kapura lövések száma 31
10 Kiállításpercek 16

Nem akármilyen góllal szerzett vezetést a Szereda

   

Az SC Csíkszereda–Gyergyói HK Erste Liga-elődöntő első mérkőzésének összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum