Góga: Most teljesen felbolydult az egész város

 

Óriási csatában jutott az Erste Liga elődöntőjébe a Gyergyói HK. A csapatkapitány szerint a Szereda ellen a fegyelem lehet a kulcs.

Nem akármilyen küzdelmet hozott a Gyergyói HK és a Corona Brassó hétmeccses negyeddöntője. A hét találkozóból mindössze kettő hozott hazai győzelmet, a Gyergyó végül három idegenbeli sikerrel húzta be a szériát. ?Azt hiszem, ezt a sorozatot nagyon sokáig fogjuk még emlegetni ? mondta blogunknak Góga Attila, a Gyergyói HK csapatkapitánya. ? A játékosoknak és a szurkolóknak egyaránt felejthetetlen emlék ez a hét mérkőzés. Éppen az utolsó előtt tartottunk egy csapatmegbeszélést, ahol a stáb sokféle statisztikát mutatott nekünk. Döbbenetes volt látni, hogy szinte minden szempontból milyen egyforma a két csapat. A kiállításoktól kezdve az emberelőnyös gólokig minden paraméterben megegyezett a két gárda, és ez a jégen is abszolút érezhető volt.?

A különbség tehát minimális volt, de végül mi döntött a Gyergyó javára? ?Az utolsó mérkőzés előtt már azért fohászkodtunk, hogy a szerencse mellénk álljon. Annyira kiélezett volt a párharc, hogy biztosak voltunk benne, az a csapat fog továbblépni, amelynek a kezét Fortuna fogja. Csak gondoljunk bele: még a hetedik mérkőzés második harmada után is 2-2 volt az állás, a feszültség tényleg a tetőfokára hágott. Rendkívül nehéz volt fejben ott lenni minden pillanatban, de koncentrálni kellett, mert egyetlen hiba végzetes lehetett volna. Aztán az utolsó harmadban végre kicsit jobbak voltunk, fél perc elteltével lőttünk egy előnyös gólt, majd nem sokkal később egy másikat is, az üres kapus találat már csak hab volt a tortán. A hét meccs során egyedül az utolsó 20 percben éreztem azt, hogy tényleg jobbak vagyunk, addig végig egy szinten voltunk. Ezúton is szeretnék gratulálni a Corona Brassó játékosainak, kitűnő ellenfélnek bizonyultak, igazán nagy fegyvertény volt legyőzni őket. Játszottam már nagy sorozatokat, például még a Csíkszeredával a Dunaújváros ellen, de az tíz évvel ezelőtt volt. Most teljesen más szinten, más sebességgel nyomtuk végig ezeket a meccseket, így a mostani siker tényleg semmihez sem fogható számomra.?

A széria legérdekesebb momentuma az volt, hogy mindössze két hazai győzelem született, ötször a vendégek örülhettek. Ezek szerint nem volt igazán hazai pálya a saját csarnok. ?Ez valóban rendkívül izgalmas kérdés. Bennünket kicsit tényleg nyomott az az elvárás, amit a szurkolóink támasztottak, de nagyon érdekes, hogy ugyanezt láttam a Brassó játékosain is. Itthon nagy volt a nyomás, hogy győzzünk, a drukkereink űztek-hajtottak bennünket, ám a nagy akarás néha görcsössé tett bennünket. Idegenben könnyebben feloldódtunk, így tudtunk háromszor is győzni Brassóban. De mindenért kárpótolt bennünket az a fogadtatás, amelyben részünk volt az utolsó meccs után. Hajnali egy óra lehetett, amikor megérkeztünk a város határában lévő benzinkútra, ahol rengetegen vártak bennünket, még kisgyerekek is, és hihetetlen ünneplést csaptak. Most teljesen felbolydult az egész város, a következő napok csak a hokiról szólnak majd itt, ez egészen biztos.?

A Gyergyói HK tavaly a negyeddöntőben búcsúzott egy emlékezetes sorozat végén, akkor a DEAC bizonyult jobbnak. Az idén tehát előrébb léptek, nagy teher már nem nyomasztja őket az elődöntőben. ?Ez pontosan így van. Az idei szezonunk mindenképpen jobb, mint a tavalyi. Döntőt játszottunk a Román Kupában, bejutottunk az Erste Liga elődöntőjébe. De nem szeretnénk ennyivel megelégedni. Az esélyesség terhe innentől kezdve nem bennünket nyom. Ez nem jelenti azt, hogy elengednénk az elődöntőt, sőt: még keményebben fogunk dolgozni, hogy meglepetést okozzunk.?

Ez nem lesz könnyű feladat, hiszen az alapszakaszban a két csapat négy találkozójából hármat az SC Csíkszereda nyert, illetve a kupadöntőt is vitte hosszabbításban. ?Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy milyen csapat vár ránk az elődöntőben. Eddig a Brassóval voltunk elfoglalva, így a stáb komolyabban még nem elemezte ki a csíkiak játékát, bár azért az alapszakaszból és a kupadöntőből van tapasztalatunk velük kapcsolatban. Úgy gondolom, a speciális játékunk mind előnyben, mind hátrányban nagyjából rendben van, és a védekezésünk is összeállt. Amire biztosan figyelnünk kell, az a fegyelem lesz. Nem adhatunk meccsenként 5-6 emberelőnyt a Szeredának, mert ők ezt biztosan gólokkal büntetnék. Közhely, de igaz, itt már nem lesz elég a 100 százalék, ha nyerni akarunk, mindenkinek hozzá kell tennie valami pluszt is. Bízom benne, hogy képesek leszünk erre is.?

go?ga-1024x682

fotó: Gyergyói HK

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum