Sokat számíthat, hogy ki mennyire lesz fáradt

 

Magabiztosan jutott az Erste Liga elődöntőjébe a Sportklub, amely előzőleg nehézségekkel küzdött. Becze Tihamért kérdeztük.

Nehéz időszakon van túl a Csíkszereda csapata, hiszen a magabiztosan megnyert alapszakasz után ritkán látható mélyrepülést hajtottak végre, amelyből csak a negyeddöntőben jöttek ki. A mérkőzések egy részét a lelátóról figyelte a gárda egyik legeredményesebb támadója. ?Az egyik román bajnoki mérkőzésen vitték el a térdemet, és bár szerencsére a szalagok nem szakadtak el, de megnyúltak ? mesélte blogunknak a játékos. ? Az orvosok először 6-7 hetes kihagyást prognosztizáltak, ezt sikerült lefaragni háromra. Kemény gyógytornára jártam, sokat segítettek nekem a karcfalvi metodikai központban, így két hét múlva jégen voltam, egy héttel később már meccset játszottam.?

A csíki gárda 9 pont előnnyel nyerte az alapszakaszt, ám ezt követően más arcát mutatta. A középszakasz első hat meccsét zsinórban elbukta, és végül a nyolc találkozóból csak egyet nyert meg, így elsőből utolsó lett, maximális bónuszpontszáma ellenére az 5. helyen zárt. ?Nagyon rossz sorozatunk volt akkor, ami több okra vezethető vissza. Egyrészt komoly sérüléshullám tizedelte a csapatot, ekkor dőltem ki én is. Másrészt a jégen olyan negatív történések zajlottak, amelyek nem voltak ránk jellemzőek. Rossz döntéseket hoztunk, fölösleges kiállításokat szedtünk össze, mindez az eredményesség rovására ment. Ettől kicsit megcsappant a csapat önbizalma, és ez lett a vége.?

A rájátszás első körében viszont mintha varázsütésre megváltozott volna minden. ?Habár a negyeddöntő első két meccsén még hiányos volt a keret, a srácok szemében azt a tüzet láttam, ami a playoffra jellemző. Mindenki nagyon várta már, hogy végre elkezdődjön a rájátszás, itt van valódi tétje minden meccsnek, ez a szakasza a bajnokságnak az igazán izgalmas. Ez új lendületet adott nekünk, feldobta a társaságot, ami már az első mérkőzésen látszott, el is vettük a Debrecen pályaelőnyét. A sérültjeink a harmadik mérkőzésen tértek vissza, én is, és végig azt éreztem, hogy bár a DEAC egyetlen pillanatra sem kapitulált, mi végig magabiztosak voltunk. A döntő tényező az volt, hogy mi hosszabb paddal rendelkeztünk, és a sorozat második felében újra végig négy sorral tudtunk menni.?

A Csíkszereda tehát az UTE után másodikként biztosította elődöntős helyét, és az ellenfelére is csak péntek estig kell várni. ?Izgalmasan alakul a Gyergyó és a Brassó párharca, nagyon várjuk már, hogy eldőljön, kivel kell megküzdenünk a döntőbe jutásért. Itt már nincs könnyű ellenfél, sokat számíthat azonban, hogy ki mennyire lesz fáradt, hány sérült esik ki. Bízom benne, hogy ezt a néhány nap pluszpihenőt a magunk javára tudjuk fordítani. Van most egy kis időnk feltöltődni, taktikai elemeket gyakorolni, ez még sokat jelenthet nekünk. Szintén pozitívum, hogy a következő sorozatot nem kell buszon töltenünk, helyben lesznek a mérkőzések. A célunk nem változott: előbb döntőbe kerülni, majd megnyerni azt is.?

becze

fotó: DEAC

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum