A Dallas nyerte a Winter Classicot

 

A Stars kétgólos hátrányból fordította meg a mérkőzést a Nashville ellen.

Több mint 85 ezer ember és plusz 13 fok fogadta a csapatokat a Cotton Bowl stadionban. Nem lehet azt mondani, hogy álmosan kezdtek volna a csapatok, hiszen már a harmadik percben fontos dolgok történtek. A kék vonalnál Corey Perry könyökkel ütközte le Ryan Ellist, jött is a menetrendszerű kiállítás. A játékvezetőknek gyanús volt, hogy Perry a Nashville védőjének a fejét találta el, ezért visszanézték az esetet. (A szabályok ettől az idénytől ezt lehetővé teszik.) A videózás után meg is született az ítélet: Perry végleges kiállítást kapott. A Nashville szurkolói sem lehettek boldogok, mert Ellis is az öltöző felé vette az irányt agyrázkódás gyanúja miatt, és nem is tért vissza.

A Dallas kálváriája itt nem ért véget: alig telt el egy perc a kiállításból, amikor Comeau a plexi felett kiemelte a pakkot, így mehetett a büntetőpadra, a kettős előnyt pedig Duchene kihasználta. A Predators itt nem állt meg, az ötperces fór fennmaradó részét nagyon megnyomta, és Fabbro révén megduplázta az előnyét. A kétgólos vezetés érdekes módon megfogta a vendégeket, a Stars átvette a kezdeményezést. Gurjanov kihagyott büntetőlövése és egy kapuvas jelezte, hogy egyáltalán nem tettek le arról, hogy meccsben maradjanak. A Nashville fizikai hokival próbálta megtörni a Dallast, amibe beleállt a hazai gárda, ennek okán rengeteg volt az ütközés, óriási adok-kapok ment. A harmad végére ismét a játéké lett a főszerep, de csak helyzetekig jutottak a csapatok. 20 perc elteltével kettővel ment a Nashville és kettővel több kapura lövése is volt, a helyzeteket figyelembe véve viszont a Stars állt jobban (9-5), akárcsak az ütközéseket (16-11) tekintve.

winter classic 2020_1

Mintha nem is lett volna szünet, úgy folytatták a csapatok a második harmadban, csak annyi változott, hogy térfelet cseréltek. Az időjárásnak köszönhetően nem lehetett olyasmit látni, mint az elmúlt években: nem könnyed játszadozást folyt, mint a kőkemény mínuszok idején, hanem igazi hoki. A játékosok olyan magas hőfokon égtek, hogy csoda, hogy nem olvadt meg alattuk a jég. A második harmad első felében ugyanúgy gyűrték egymást, rengeteg volt a fizikai kontaktus a mezőnyben és a sarkokban, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. A Nashville Seguin kiállítása alatt sem tudtaigazán próbára tenni Bishopot. A kihagyott fór majdnem megbosszulta magát: a padról belépő Seguin egyedül törhetett kapura, de nem tudta értékesíteni a ziccert. Percekkel később a másik oldalon is lejátszódott ugyanez. A Dallas került emberelőnybe, de semmi érdemlegeset nem tudott felmutatni, majdnem a Predators ütött gólt hátrányból. A harmad végére felpörögtek az események. Másodpercekkel a kiállítás letelte után szépített a Dallas, Dickinson kapu mögül visszatett korongját Comeau vágta be. Kevesebb mint egy perccel a befejezés előtt ismét előnybe került a Dallas. Ezt sokkal jobban játszották meg a zöldek, komolyan megmozgatták Rinnét, de akkor még nem sikerült egyenlíteniük.

Ami nem jött össze a második játékrész végén, összejött a harmadik elején: az áthúzódó büntetést pillanatok alatt kihasználta a Dallas. Janmark takarta tökéletesen a kilátást, Klinberg kék vonalról eleresztett lövése utat talált a hálóba. Az egyenlítés hatására a Stars harapni kezdett, sorra alakították ki a ziccereket, de vagy Rinne védett bravúrral vagy a vas állta a korong útját. A Nashville edzője, Peter Laviolette időkéréssel próbálta megtörni a hazaiak lendületét, de kudarcot vallott, a Stars alig több mint egy perc alatt két gólt ütött. Egy újabb fórból Radulov bombázott a kapuba, majd Sekera emelt be egy kipattanót, idei első gólját szerezve. Ekkor még 13 perc volt hátra, de a Dallas okosan tartotta az eredményt, rengeteg ütközéssel és korcsolyázással megölte a Preds játékát. Két és fél perccel a befejezése előtt a Nashville lehozta a kapusát, de az eredmény nem változott, a Dallas 4-2-re nyert.

A Stars győzelme teljesen megérdemelt volt. Egy harmad kellett, hogy kijöjjenek a Perry okozta sokkból, ezután átvették az irányítást, és mind játékban, mind fizikálisan ellenfelük fölé nőttek. A Stars 42-26-ra nyerte az ütközéseket és több mint kétszer annyi gólhelyzetet dolgozott ki, mint ellenfele. A zöldek ebben a szezonban hatodszor nyertek úgy mérkőzést, hogy két harmad uán vesztésre álltak, ezzel elsők a ligában.

winter classic 2020_3

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 3-4VÉGE
VB 16:20 GERKAZ 8-2VÉGE
VB 20:20 CZEAUT 4-0VÉGE
VB 20:20 POLUSA 1-4VÉGE
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 0-8VÉGE
VB 12:20 LATSWE 2-7VÉGE
VB 16:20 CANFIN 5-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 4-2VÉGE
VB 20:20 CZEGBR 4-1VÉGE
VB 20:20 FRASVK 2-4VÉGE
május 19., vasárnap
VB 16:20 NORAUT 
VB 16:20 USAKAZ 
VB 20:20 SUICAN 
VB 20:20 SVKLAT 
május 20., hétfő
VB 16:20 GBRNOR 
VB 16:20 SWEFRA 
VB 20:20 FINDEN 
    • SPORT 1
VB 20:20 KAZPOL 
május 21., kedd
VB 12:20 AUTGBR 
    • SPORT 1
VB 12:20 FRAGER 
VB 16:20 CANCZE 
    • SPORT 1
VB 16:20 LATUSA 
VB 20:20 FINSUI 
VB 20:20 SWESVK 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum