A bíróságon folytatódott Radim Valchar ügye

   

A Csíkszeredai Sportklub volt házi pontkirálya hónapok óta nem játszik, és az is megtörténhet, hogy abbahagyja a pályafutását.

Fontos döntésre vártak a felek a Radim Valchar kontra Csíkszeredai Sportklub ügyben szerdán. Mint arról blogunk is beszámolt, a kiváló cseh csatár ? aki időközben román állampolgárságot is kapott, így hazai játékosnak minősült volna ettől az idénytől ? a szezon kezdete előtt néhány nappal váratlanul bejelentette, távozni akar a klubtól. Elhatározását azzal indokolta, hogy a Sportklub nem teljesítette időben a kötelezettségeit, és a szerződésében álló klauzula szerint ebben az esetben bármely fél jogosult annak egyoldalú felmondására. A szeredaiak természetesen nem ismerték el a játékos állításait, és nem járultak hozzá a távozásához. Valchar ezek után az idényben még pályára sem lépett, az ügy pedig jogi útra terelődött.

A történet kimenetelét nemcsak Csíkszeredában és a játékossal hírbe hozott Brassónál figyelik árgus szemekkel ? a coronások hivatalosan nem beszéltek arról, hogy várnák a csehet ?, hanem a román szövetségnél is, amely számítana az érintett szolgálataira a válogatottban is. Valcharnak ehhez ebben az idényben is meccset kellene játszania valamely romániai klub színeiben a bajnokságban. Mint ismeretes, Románia tavasszal Tallinnban megnyerte a divízió 1/B csoportjos világbajnokságot, és 2020 tavaszán Ljubljanában már a második vonalban játszhat Ausztria, Franciaország, Szlovénia, Korea és ? nem utolsó sorban ? Magyarország válogatottja ellen.

Szerdán a csíkszeredai bíróságra voltak hivatalosak a felek, ahová a játékos annak érdekében fordult, hogy bontsák fel a klub és közte létrejött szerződést. Tette ezt azután, hogy a Román Jégkorong Szövetség illetékes testület hiányában úgy nyilatkozott: nem kompetens a vita eldöntésében. A szerződésbontásra irányuló kereset mellett még egy kérdést kellett volna tisztáznia a bíróságnak: nevezetesen, hogy az RJSZ egy elnöki döntéssel lehetővé teheti-e a játékos számára, hogy tetszőleges csapatban játszhasson addig, amíg a Csíkszeredával folytatott jogvitát jogerősen eldöntik. A szeredai bíróság azonban nem hozott érdemi döntést az ügyben, hanem áttette azt a Hargita megyei törvényszékre, amelynek van munkaügyi kérdésekre specializált kollégiuma.

Radim Valchar természetesen rendkívül csalódottan vette tudomásul a szerdán történteket. A közösségi médiában azt írta, tájékoztatni kívánja az IIHF-et az ügyéről. A nemzetközi szövetség elvben akár be is avatkozhat a vitába, de kérdéses, hogy megteszi-e. A játékos emellett azzal is megvádolta “volt” klubját és a román szövetséget nyilvánosan, hogy manipulálták a transzferkártyáját, ezzel kapcsolatban azonban bizonyítékok  nem kerültek elő.

valchar

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO ÉLŐ
VB 16:00 HUNJPN INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA INFO
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum