Radim Valchar el akarja hagyni a Csíkszeredát

   

A kiemelkedően ponterős jégkorongozó a közösségi oldalán tette meg erre vonatkozó bejelentését.

Radim Valchar három szezont húzott le a Vákár Lajos Jégcsarnokban, és mindegyikben messze pont/meccs feletti produkciót nyújtott. Legutóbb összesen 85 pontot termelt az Erste Ligában és 89-et a román bajnokságban. Ezenközben februárban román állampolgárságot kapott, így most már nem számít légiósnak a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban sem. A Csíkszeredai Sportklub a hírek szerint hároméves szerződést kötött vele.

A kontextus ismeretében bombaként robbant a 30 éves cseh támadó facebookos bejegyzése, amelyben a következőket írta: ?Minden szurkolómnak és barátomnak. Tegnaptól nem vagyok többé a Sportklub játékosa. Azért döntöttem a távozás mellett, mert nem akarok bizonytalan életet élni, ahol aggódnom kell, hogy megkapom-e a fizetésemet, és ahol senki sem törődik a sérüléseimmel, amelyeket mérkőzés közben szereztem. A legstresszesebb dolog: nem akarok úgy hazaérni, hogy a személyes holmimat az ajtóm előtt találom, mert a klub nem fizeti ki a lakás havi bérleti díját. Nem jó érzés, amikor a lakás tulajdonosa azzal kopog be hozzád, hogy ha a klub nem fizet, akkor ki kell költöznöd. Ezek a dolgok mind benne vannak a szerződésemben, ám a klub nem tartotta őket tiszteletben. Hiányozni fognak számomra Románia legjobb szurkolói, ahogyan a barátaim is. Nagyszerű három évet töltöttem itt, és akár megértenek engem a szurkolók, akár meggyűlölnek, Csíkszereda örökké a szívemben marad. Remélem, hogy jó kapcsolatban maradunk. Hajrá Szereda.?

Mindezt olvasva természetesen azonnal megkerestük a klubot, ám hivatalos választ eddig nem kaptunk az ügyben. A közösségi médiában ugyanakkor élénk vita bontakozott ki a történtekről és a bejelentés olvasatáról. A klubhoz közel álló, azt jelentős forrásokkal támogató személyek szerint semmi sem igaz a vádakból. Ők egyrészt azt állítják, hogy a hároméves szerződés érvényes, mivel annak egyetlen pontját sem szegték meg, másrészt azt feltételezik, hogy Valchar a Sportklub valamely riválisától kapott szerintük tisztességtelennek mondható ajánlatot. Amint érdemi reakció érkezik Csíkszeredából, természetesen arról is azonnal beszámolunk. Emellett magát a játékost is megkerestük annak érdekében, hogy részletesebben is ismertethesse döntése hátterét.

valchar

fotó: szekelyhon.ro

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum