Valchar Romániában marad és válogatott akar lenni

 

Forrnak az indulatok Radim Valchar bejelentése után. A játékost elértük, míg a Szereda információnk szerint közleményt kíván kiadni.

A Sportklub cseh hokisa, aki három szezonon át szolgálta kiemelkedően ponterős játékával a csíki csapatot, a közösségi oldalán jelentette be távozási szándékát két napja. Mindez óriási vihart kavart a platformon és a szurkolók közében. A Szereda részéről eddig csak minimális kommentár érkezett hivatalosan ? Hodos László elnök annyit mondott erdélyi lapoknak, hogy a jégkorongozónak érvényes hároméves szerződése van ?, a klubhoz közel álló, azt szponzoráló személyek ugyanakkor szintén a Facebookon igyekeztek bizonyítani, hogy Valcharnak nincs oka távozni, és ha nem náluk folytatja, akkor nem fogják engedni, hogy bárhol is játsszon. Ebbe a polémiába maga a cseh hokis is beszállt, amellett érvelve, hogy a klub igenis megszegte a szerződést. Hogy kinek van igaza, azt minden bizonnyal a romániai szövetség lesz hivatott eldönteni a szabályozás szerint. Ez azért is érdekes, mert Valchar, mint lentebb kiderül, Romániában szeretné folytatni pályafutását, és későbbiekben a válogatottban is szerepelni kíván.

A február óta román állampolgársággal is rendelkező játékos készséggel válaszolt kérdéseinkre. ?Arról, hogy pontosan mi történt, leírtam mindent a Facebookon, ehhez többet nem tudok hozzátenni. Megítélésem szerint a szerződésünk többé nem érvényes. Abba ugyanis beleírattam egy pontot, hogy amennyiben a havi járandóságomat nem kapom meg a fizetésnap után legfeljebb harminc nappal, akkor következmények nélkül távozhatok. Ezt a korábbi tapasztalataim miatt rakattam bele a megállapodásba, mert azelőtt is voltak késések, és be akartam magamat biztosítani. Ehhez képest egészen konkrétan el tudom mondani például, hogy az áprilisi fizetésemet július 12-én kaptam meg, miután már számtalanszor kértem, hogy utalják át. Ez számomra egyértelműen a szerződés megszegése. Ezenfelül voltak más problémáim is, amelyeket a bejegyzésemben is kifejtettem.?

A játékos üzenete után a Sportklub vezetői is léptek. ?A bejelentésem publikálása után a klub kapcsolatba lépett velem, meg akarták oldani a problémákat. De kérdezem én, miért nem lehetett ezt korábban megtenniük? Aztán amikor látták, hogy biztosan nem akarok ott maradni a Sportklubnál, akkor elkezdték befeketíteni a nevemet, azt ismételgették, hogy hazug vagyok. Azt is mondták, hogy kifizettek nekem mindent. Ha ez így lett volna, akkor nem hagyhatnám el a klubot, akkor érvényes lenne a szerződésem. Ha minden járandóságomat megkaptam volna, maradnék, egyszerűen nem lenne jogom távozni. Amikor láttam, hogy a fenti megnyilvánulásokat kitették a Facebookra, csak megerősödött bennem, hogy jó döntést hoztam. Egyszerűen már nem tudok hinni nekik.?

Az ügyből nyilvánvalóan jogvita lesz. ?Az elnök már meg is próbálta felfüggesztetni a játékjogomat, hogy addig se igazolhassak másik klubhoz, és legyen ideje kifizetni minden tartozását nekem ? állította Valchar. ? Én viszont már elküldtem az ügyvédeim által írt levelet, hogy a lehető leghamarabb szabad lehessek, mert már nincs miről beszélni. Úgy gondolom, ehhez jogom volt, mert ők elfelejtettek egy nagyon fontos dolgot: kifizetni, ami jár nekem. Amit tettem, azt sok másik játékosért is tettem. Nem én vagyok az egyetlen, akit nem fizettek ki. Ugyanakkor azt is el kell mondanom: továbbra is nagyon hálás vagyok, hogy Csíkszeredában játszhattam. Ez egy csodálatos hokiváros, a szurkolók nagyon szeretik a jégkorongot, és a Sportklub mindig a szívemben marad.”

A játékos ezzel együtt nem menne messzire. “Végül annyit szeretnék még mondani, hogy úgy tervezem: maradok Romániában. Szerepelni akarok a válogatottban, hiszen az állampolgárságot már megkaptam, de ahhoz, hogy ez ténylegesen megtörténhessen, legalább négy évig itt kell játszanom.? Mivel Valchar annak idején volt világbajnokságon a cseh korosztályos válogatottban, ezért a következő szezont valóban még teljes egészében Romániában kell töltenie.

Amennyiben az SC Csíkszereda is kifejti a részletes álláspontját hivatalos formában is, azt természetesen haladéktalanul közölni fogjuk.

radim_valchar2

fotó: Pál Zoltán

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum