Elias Pettersson volt a hét legjobbja az NHL-ben

 

A Vancouver fiatal svédje a Jakub Vrana, Mike Smith párost utasította maga mögé.

Elias Pettersson 6 gólpasszal és összesen 9 ponttal lett a liga legjobbja az elmúlt hét napban. A Calder-trófeával kitüntetett csatár kezdésként három találatot készített elő a Florida ellen 7-2-re megnyert mérkőzésen. A folytatásban a Los Anegles elleni 5-3-as diadalból egy góllal és három gólpasszal vette ki a részét. Az Anahiem ellen nem került a neve mellé semmi, ezt a meccset el is bukta a csapata hosszabbításban. Pettersson a San José ellen visszatért a helyes útra és egy duplával vette ki a részét az 5-2-es sikerből. A 20 éves csatár 14 mérkőzésen szerzett 20 pontjával jelenleg hatodik a kanadai táblázaton.

Jakub Vrana öt góllal és egy gólpasszal járult hozzá ahhoz, hogy a Washington mind a három meccsét megnyerje a múlt héten. A prágai születésű hokis először előkészítette Alekszandr Ovecskin hosszabbításban szerzett győztes gólját a Toronto ellen. Ezután kettőt lőtt a Buffalónak a 6-1-re megnyert összecsapáson. A hét utolsó mérkőzésén a Calgary ellen megszerezte karrierje első mesterhármasát, amivel a Washington 4-2-re verte kanadai ellenfelét.

Mike Smith mindkét meccsét megnyerte az Edmonton kapujában. A Columbus elleni 4-1-es sikerhez még 23 védés is elég volt. A Pittsburgh ellen 2-1-es megnyert meccsen viszont már 51 lövést kellett megfognia, amivel csapata legjobbja volt. Smith karrierje során harmadszor fogott legalább félszáz lövést. A korábbi két esetben mindkétszer a Blue Jackets ellen parádézott: 2012-ben 54, 2016-ban 58 kísérletnek állta útját.

3 star 05

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk