Vorobjovot kirúgták, Alekszej Kudasov érkezik

 

Nemcsak az orosz válogatottnak lesz új szövetségi kapitánya Kudasov személyében, ő lesz a SZKA Szentpétervár vezetőedzője is.

Másfél hónappal a szlovákiai világbajnokság után kiderült: a kudarcként értékelt 3. hely nyomán Ilja Vorobjov nem maradhat a válogatott szövetségi kapitánya. A Metallurggal kétszeres Gagarin Kupa-győztes szakember – 2014-ben edzőként, 2016-ban vezetőedzőként ünnepelhetett – a 2018-as olimpia után vette át a válogatottat Oleg Znaroktól. Akkor a dániai világbajnokságon hiába lett Svédország mögött csoportmásodik az orosz együttes, a negyeddöntőben heroikus küzdelemben alulmaradt Kanadával szemben. A 2019-es vb-nek úgy vágtak neki az oroszok, hogy a talán sosem látott erősségű keretükkel csakis az aranyérem lehet a megfelelő számukra. A diadalmenetük nyolc meccsig tartott, az elődöntőben Finnország egygólos találkozón meglepetésre legyűrte őket. Mindez Vorobjov állásába került, az orosz média szerint segédedzőinek több szerepük volt a csapat irányításában, mint magának a szövetségi kapitánynak. Vorobjov a KHL-ben sem volt egyértelműen sikeres pétervári mércével, hiszen a kirakatcsapat 7 meccses párharcban elbukott a konferenciadöntőben a későbbi győztes CSZKA-val szemben.

A szakember helyét egyik válogatottbeli és klubbeli segítője, Alekszej Kudasov veszi át. A 47 éves tréner 2013 és 2015 között az Atlant, majd az ezt követő két évben a Lokomotiv vezetőedzője volt. Az orosz válogatotthoz és a SZKA-hoz Vorobjovval együtt érkezett.

kudasov

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 1., csütörtök
UP 18:00 H20US18 
augusztus 3., szombat
FEL 17:00 LVCGYE 
FEL 19:00 MACTRK 
augusztus 8., csütörtök
FEL   DEBJAS 
FEL   VCSTIT 
augusztus 9., péntek
FEL   DEBDRS 
FEL 17:30 DUMMIS 
augusztus 10., szombat
FEL   CARAVS 
FEL   DEB
FEL 17:00 MACVSV 
FEL 18:00 DABTIT 
Partnerünk