Matjaz Kopitar visszatér Szlovénia élére

   

Az 53 éves szakember négy év szünet után irányítja újra hazája válogatottját.

Mint az a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) honlapján megjelent cikkből kiderül, Matjaz Kopitar irányítja a 2020-as világbajnokságon Szlovéniát. Az NHL-sztár édesapja 2011-ben vette át hazája nemzeti együttesének irányítását, 2015-ig öt világbajnokságon és a szocsi olimpián vezethette a csapatot. Úgy tűnt, a 2018-as világbajnokság után Matjaz Kopitar visszatér a szlovén padra, ám másfél hónappal később bejelentette, a Los Angeles Kingsnél vállalt feladatai miatt lemond hazája válogatottjának vezetéséről. Ekkor azt mondta: “A válogatott teljes elkötelezettséget igényel. Nehéz döntés volt, de jobb, hogy még most meghoztam, mintha később megállapítanám, hogy a két feladat egyszerűen nem összeegyeztethető.”

Az összeegyeztethetőség egy év alatt megváltozott, ugyanis Los Angeles-i munkáját megtartja, amellett vállalja el a szlovén szövetségi kapitányi posztot a szakember.

Matjaz Kopitarra fontos feladat vár: Szlovénia kétszer egymás után lent ragadt a divízió 1/A-ban – ilyesmire emberemlékezet óta nem volt példa –, és jövőre ez nem történhet meg, hiszen a 2020-as másodvonalbeli világbajnokságot hazai jégen, Ljubljanában rendezik.

kopitar

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk