Amíg keményen dolgozunk, addig nem lesz baj

   

Hannu Järvenpää vezetőedző minden szava és hangsúlya hibátlan a Fehérvár AV19 ötödik playoffmérkőzése előtt.

3-1-es előnybe került a Red Bull Salzburg a magyar EBEL-csapattal szemben a negyeddöntőben. Az eddigi négy összecsapás közül három rendkívül szoros volt, ezek közül egyszer, a legelső alkalommal a fehérváriak javára dőlt el a csata, ám kétszer a salzburgiak örülhettek. Hiába volt igen éles az első és a második kinti találkozó is, a legfontosabb pillanatokban a nagyobb playoffrutin az osztrákoknak kedvezett. A második találkozón két perccel a vége előtt még vezetett a Volán, ám a Red Bullnak sikerült egyenlítenie, majd a ráadásban 1-1-re módosította a meccsállást. A negyedik nekifutás alkalmából két harmad után kétgólos volt Háriék előnye, ám az utolsó játérészben fordítani tudott a Salzburg.

Mindez azt jelenti, hogy máris meccskoronghoz jutott Andreas Brucker hatszoros EBEL-bajnok csapata. Nem könnyű innen visszajönni, ez kétségtelen, de nem is lehetetlen. Az az igazság, hogy a Fehérvárnak nincs veszítenivalója. Noha a vezetőedző a felsőházba jutást követően arról beszélt, hogy a döntőt sem tartja elérhetetlennek a csapattal, az is egyértelmű, hogy ilyen elvárás vagy követelés egyáltalán nincs. Akármi történik ma este vagy a későbbiekben, a Volán idei szezonjáról mindenképpen csak elismerően lehet beszélni. Miként tehát Hannu Järvenpää is mondja a mellékelt videóban, az a lényeg, hogy a játékosok élvezzék a jégkorongot, legyen önbizalmuk, dolgozzanak keményen – és aztán meglátjuk, mi lesz.

Az persze természetes, hogy mindenki azt szeretné, hogy a remek sztori még folytatódjon, íródjanak hozzá újabb és újabb fejezetek. Ha úgy lesz, ahogy a mester kéri, és ahogy a publikum megpróbálja kiszurkolni, akkor nagy baj tényleg nem lehet. A 19:15-kor kezdődő találkozót élőben közvetíti a Digi Sport. Az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokba tartókat arra kérik, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel menjenek ki és foglalják el a helyüket minél hamarabb. Ezzel kapcsolatos információkat ide kattintva találnak.

avsrbs3

Fehérvár AV19–Salzburg 2-1

   

Hannu Järvenpää csapata egy hosszabbításos sikerrel kiharcolta a hatodik mérkőzést a BL-elődöntős együttes ellen.

A Fehérvár jól indította a mérkőzést, a 2. perc végén közel járt a vezetés megszerzéséhez, de a következő percekben is sokat volt a korong a salzburgi harmadban. A fölény a 6. percében góllá érett a negyedik sor által: Szabó Krisztián kapu mögüli passzát Caruso lőtte be a palánk mellől, éles szögből. Úgy tűnt, az előny csak egy percig tart: Carruth hiába védett, a kapu előtt Koskiranta nem volt elég agresszív Schliechllel szemben, aki közelről betalált. Mint a videózás után kiderült, Schliechl szabálytalan volt a hazai kapussal szemben, így a gólt érvénytelenítették. A harmad közepén Wishart szabálytalankodott, emberelőnybe került a Red Bull, nyomott, de nem talált be a magyar kapuba. A kiegészülés után lassan átvette a játék irányítását az osztrák gárda. A játékrész végén eljött az első Fehérvár-fór. Az 5 a 4 elleni helyzetben nem jutott el érdemi lövésig Hannu Järvenpää csapata, sőt megugrottak a vendégek, Trattnig passzából Gazley egy szép csel után nagy gólt lőtt a vas alá.

A második harmadra egy élesebb, agresszívebb Salbzurg érkezett. A 23. percben Reisz sípszó után ütközött, kétperces büntetést kapott érte. A Fehérvár okosan kibekkelte a hátrányt, sőt Koskiranta kiugorhatott, gáncsolták, de nem a játékvezetők nem ítéltek büntetőt. A kiegészülés után erőre kapott a hazai együttes, szép, kombinatív játékot hoztak Sarauerék. A mérkőzés felénél Sofron kemény lövése kijött Michalekről, a kipattanót nem sikerült bekotorniuk a csapattársaknak. A 33. percben O’Neill kilőtte a korongot, a Fehérvár 5 a 4 ellen játszhatott, ám a felállás sem jött össze. A Red Bull-játékos visszatérését követően a vendégek nagyon nyomtak, a harmad utolsó két percét emberelőnyben tölthették. A speciális játékhelyzet a salzburgiaknak sem ment, Hári kiugorhatott, Michalek védett.

A harmadik felvonás is Red Bull-fölénnyel indult. Szita korongkilövése után előnybe kerültek a vendégek, nyomtak, de nem tudták megszerezni a vezetést. A 46. percben Rauchenvald hátulról palánkra lökte Hárit, Sárpátki egyből megtorolta a szabálytalanságot. A játékvezetők páros büntetést ítéltek. A harmad felénél Szita odaütött egy osztráknak, amiért kiküldték a büntetőpadra. A hátrányt kivédekezte a Fehérvár, nem sokkal később pedig Erdély kiugrott, akasztották, büntetőhöz jutott a hazai együttes. Hári állt a korong mögé, a kapusba lőtte a rávezetést. A következő percekben kiegyenlített, mindkét kapura veszélyes játék zajlott. Az 55. percben Reisz kiprovokált egy kiállítást, az emberelőnyben két perc alatt csak egyetlen blokkolt lövésig jutottak a fehérváriak. A végjátékban a hazaiak támadtak többet, míg a vendégek gyors támadásokat vezettek, de nem született újabb gól a rendes játékidőben.

A hosszabbítás 2. percében komoly kavarodás alakult ki a salzburgi kapu előtt, de kétszer is Meland botjában maradt a győztes gól. Egy perccel később Stipsicz lövését blokkolták korcsolyával. A 66. percben véget ért a mérkőzés: Meland a bal szélről belőtte a kapu elé a korongot, Michalekről előre pattant, Harty jó ütemben érkezett és belőtte a Fehérvár győztes gólját. A magyar EBEL-csapat 2-1-re győzött, összesítésben 3-2-es hátrányban van, vasárnap Salzburgban harcolhatja ki a hetedik mérkőzést.

avsrbs-20190322

Fotó: Soós Attila/Fehérvár AV19

Tudjuk, hogy a Fehérvár remek a kiugrásokban

   

A vezetőedzők így látták a magyar EBEL-csapat fantasztikus győzelmét a Red Bull Salzburg ellen.

EBEL, 3200 néző. Játékvezetők: Gruber, Sternat, Zgonc, Rezek.
Carruth: 97,8% (Kornakker)
K
Michalek: 90,0% (Herzog)
Tikkanen, Stipsicz, Sárpátki, Hári, Erdély
1
Trattnig, Jakubitzka, Feldner, Rauchenwald, Cijan
Wishart, Caruso, Sofron, Koskiranta, Luttinen
2
O'Neill, Raymond, Raffl, VandeVelde, Gazley
Szabó D., Harty, Vanttinen, Sarauer, Meland
3
Regner, Viveiros, Herburger, Duncan, Hughes
Beukeboom, Phillips, Szita, Reisz, Szabó K.
4
Schreier, Huber, Schiechl, Baltram
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:17 FHA Caruso Reisz Szita
1-1 18:39 RBS SH Gazley Trattnig VandeVelde
2-1 65:13 FHA Harty Szabó D. Sarauer
20 Kapura lövések száma 46
12 Kiállításpercek 8

A Fehérvár második Salzburg-verésének góljai

 
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 22., hétfő
VB 15:20 CANNOR 2-3 BVÉGE
VB 15:20 DENSWE 1-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 AUTHUN 4-3 BVÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 KAZSLO 4-3VÉGE
május 23., kedd
VB 11:20 GERFRA 5-0VÉGE
  • SPORT 2
VB 11:20 SVKNOR 4-1VÉGE
VB 15:20 CANCZE 3-1VÉGE
VB 15:20 SWEUSA 3-4 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 FINDEN 7-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 SUILAT 3-4 HVÉGE
május 25., csütörtök
VB 15:20 SUIGER 1-3VÉGE
  • SPORT 2
VB 15:20 USACZE 3-0VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 CANFIN 4-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 SWELAT 1-3VÉGE
május 27., szombat
VB 13:20 CANLAT 4-2VÉGE
  • SPORT 2
VB 17:20 USAGER 3-4 HVÉGE
  • SPORT 2
május 28., vasárnap
VB 14:20 USALAT 3-4 HVÉGE
VB 19:20 CANGER 5-2VÉGE
  • SPORT 2
Partnerünk
Archívum