El kell magyaráznom a mestertervet a csapatnak

 

Háromnapos minitábort tart a Tüskecsarnokban a női válogatottnak Pat Cortina. Visszakerült a keretbe Gasparics Fanni.

Hétfőn munkába állt Pat Cortina, a magyar női válogatott újdonsült szövetségi kapitánya. A szakember a héten minitábort tart a bő keret tagjainak, naponta egy-egy jeges és szárazedzéssel. Az áprilisi, hazai rendezésű divízió 1/A csoportos világbajnokságra készülő csapat programjába a március 18-ai hétre is beiktatott egy négynapos tábort a kapitány.

„Az e heti tábor során jobban kiderül számomra, hogy hol is tartunk, mely játékosokra lehet számítani, ennek alapján változtatunk majd, ha szükséges. Ami a taktikát illeti, szervezettebbnek kell lennünk védekezésben, és a támadójátékban hatékonyabban kell kihasználnunk a sebességünket” – mondta elsődleges terveiről az edző. Pat Cortina azt is elárulta, hogy mik lesznek az első lépései szövetségi kapitányként. „Először is biztosra kell tudnom, hogy a csapat körül mindenki megérti, milyen környezetet szeretnék teremteni a játékosok számára. Aztán el kell magyaráznom a mestertervet a csapatnak, és a stáb segítségével a helyükre tennünk a dolgokat.”

Fotó: Mudra László - MJSZ

fotó: Mudra László/MJSZ

Az első két hét alatt a lehető legtöbb játékost meg szeretné nézni személyesen az edzéseken, 25-30 embert is kipróbálhat. A légiósok között még vannak, akik rájátszásban érdekeltek, ők csak később csatlakozhatnak a társakhoz. A mostani bő keretben 15-en játszanak az EWHL-győztes KMH Budapestben, és visszakerült a már a MAC-ot erősítő, a februári epinali tornáról még hiányzó Gasparics Fanni is. Pat Cortina szerint rendkívül fontos szerepe lesz a csapatszellemnek és az összetartásnak, ezeken a jégen kívül is dolgoznak majd. „Lesznek programok, amelyek, remélem, még jobban összehozzák a csapatot. Ahogy eddig láttam, ez egy különleges társaság, szóval képesnek kell lennünk még inkább összeállni.”

A szakvezető februárban, a franciaországi négyes tornán még mentoredzőként segítette a csapatot. Azt követően azt mondta, ez a női csapat sokban emlékezteti arra a férfi válogatottra, amellyel 2008-ban Szapporóban kivívta a feljutást az A csoportba. Rákérdeztünk a hasonlóságokra és a különbségekre. „Mindkét csapatban rengeteg a tehetség és a potenciál. Mindkét csapatnak vannak vezéregyéniségei, és tele van büszkeséggel. Mindkét csapat viszonylag gyorsan lépkedett előre a világranglistán. A legnagyobb különbség az, hogy a férfi válogatottnak több tapasztalata volt a magasabb nemzetközi szinten, míg ez a női csapat még nagyon fiatal.”

Április 7-étől a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban a világbajnokságon Ausztria, Dánia, Norvégia, Szlovákia és Olaszország lesz az ellenfél, és kimondott cél a feljutás. A szövetségi kapitány tudja, hogy a hazai rendezés miatt is nagyok az elvárások, de reméli, hogy a szurkolók támogatása, a családtagok és barátok jelenléte kompenzálni fogja ezt. A csoportot továbbra is kiegyenlítettnek tartja, ahol bármi megtörténhet. „Abban hiszek, hogy óvatosnak kell lennünk, és nem szabad túl sokat gondolni vagy beszélni a végeredményről. Döntő tényező lesz, hogy mennyire tudunk ragaszkodni a folyamathoz, és csak erre összpontosítani.”

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 15., péntek
EBEL 19:15 RBSAVS 3-2 HVÉGE
március 16., szombat
EL 18:30 DEBFTC 0-3VÉGE
március 17., vasárnap
U20 12:30 AVSVIC 4-0VÉGE
EBEL 17:30 AVSRBS 4-6VÉGE
    • DIGI SPORT 2
EL 17:30 SCCUTE 4-1VÉGE
EXL 18:00 ZVOMAC 3-1VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 SCCUTE 5-3VÉGE
március 19., kedd
KHL 17:30 DMOCSZ 
    • SPORT 2
U20 18:30 AVSMAC INFO
U20 18:40 UTEETO INFO
EBEL 19:15 RBSAVS 
március 20., szerda
KHL 17:30 AVGBAA 
    • SPORT 2
EL 18:30 UTESCC 
március 21., csütörtök
U18 19:00 FTCKMH 
Partnerünk