A Blue Jackets az átigazolási határidő nyertese

 

Jarmo Kekalainen alaposan megerősítette a csapatát, de lépett a Washington, a Winnipeg, a Nashville és a Vegas is. Végső ítéletet a szezon végén hirdetnek.

A Columbust eredetileg az eladási oldalon tartottuk számon, miután a csapat két ásza, a kapus Szergej Bobrovszkij és a szélső Artyemij Panarin is távozhat nyáron. A csapat általános igazgatója, Jarmo Kekalainen azonban nem adta olcsón a sztárjait, a hírek szerint egy első körös draftjogon túl olyan hokist is szeretett volna cserébe, aki azonnali erősítést jelent. Ilyen ajánlat nem érkezett, így agresszív vásárlásba kezdett. Megszerezte az Ottawától Matt Duchene-t, majd utána csapattársát, a 44 pontos Ryan Dzingelt is. Még itt sem volt vége a műveleteknek, a kiárusítást tartó New York Rangersből elhozta a hátvéd Adam McQuaidet, aki 2011-ben a Bostonnal Stanley Kupát nyert, valamint a New Jersey Devilstől Keith Kinkaid kapust. Ezzel a Blue Jackets komolyan bejelentkezett a keleti konferencián belül zajló versenybe: a cél egyértelműen az utolsó wild card hely elkerülése egy jobb playoffpozícióért, hiszen a lebonyolítási forma miatt ez a csapat már az első körben összekerül a garantált ligaelső Tampa Bay Lightninggal.

Keleten maradva: a Pittsburgh a védelmét erősítette meg, érkezett Erik Gudbranson a Canuckstól, cserébe Tanner Pearsont adták, és szintén a csapatban játszik ezentúl Chris Wideman, aki Floridából teszi át a székhelyét Sidney Crosby városába. Jim Rutherford általános igazgató szeretett volna még egy cserét lebonyolítani, de azt az NHL hivatala blokkolta. Már meg is egyeztek a Los Angeles Kingsszel arról, hogy visszaviszik a svéd Carl Hagelint, de kiderült, hogy mivel 250 ezer dollárt megtartottak a játékos fizetéséből, így a kollektív szerződés értelmében egy teljes naptári évet kell várni, amíg újra megszerezhetik. Ez 2019 novemberében jár le. Hagelin így sem maradt kérő nélkül, őt a címvédő Washington Capitals szerezte meg az amerikai hátvéddel, Nick Jensennel egyetemben. A Columbus mellett a Capitals is jelest kapott a szakértőktől. Természetesen az ő csapatuk rendben van, nem szorult rá akkora átalakításra, mint a Blue Jackets, de a két apróbb csere fontos lyukat foltozhat be ? nevezetesen az emberhátrányos védekezést, amely jelenleg még középszerűnek sem nevezhető.

Nyugaton is egymásra figyeltek a versenytársak, különösen a Nashville Predators, a Winnipeg Jets és a Vegas Golden Knights. A dominót a Jets indította el, amely megszerezte a Rangerstől Kevin Hayest, majd Matt Hendrickset a Minnesota Wildtól. A hátvédsort is újrarakták, Buffalóból érkezett Nathan Beaulieu, a Florida Pantherstől pedig az orosz Bogdan Kiszelevics. A Predators sem pihent, ők Kevin Fialát adták el a Wildnak Mikael Granlundért, majd Wayne Simmondsot szerezték meg a Philadelphiától. A Vegas az Ottawa harmadik igen értékes vagyontárgyát húzta be a 62 pontos Mark Stone személyében. A játékosért borsos árat kellett fizetni, megváltak a junior-világbajnokságon ezüstérmet szerző svéd válogatott csapatkapitányától, a hátvéd Erik Brannströmtől. Stone azonnal alá is írt a Golden Knightshoz, 8 esztendőn keresztül kap 9,5 millió dollárt, ezzel a Vegas is a nyertesek közé sorolhatja magát, hiszen folyamatosan erősítik a keretet, a fizetési plafon menedzselhető a számukra, miközben még mindig tele vannak draftjoggal, 2019-ben az első, a második és a negyedik kör mellett a harmadikban és az ötödikben is háromszor választhatnak, 2020-ra pedig a második körben lesz még extra lehetőségük.

A San José sem akart lemaradni, egy 2019-es második körös és egy feltételes 2020-as harmadik körös draftjogért megszerezték Gustav Nyquistet, valamint Galló Vilmos volt csapattársát, Jonathan Dahlént a Canuckstól. A Colorado Avalanche tapasztalatot épített a csapatba, amikor elhozta Floridából Derick Brassardot. A kiváló csatár 766 alapszakaszmeccsen 447 pontot szerzett, amihez a rájátszások 90 meccsén még 62 pontot tett hozzá. Az átigazolási határidő pechese a Dallas Stars, amely megszerezte Ben Lovejoy csatárt a Devilstől, majd Mats Zuccarellót a Rangerstől, ám a norvég csatár rögtön az első meccsén megsérült, egy korong eltörte a karját, minimum négy hetet ki kell hagynia (ha műteni kell, akkor ez lehet még több is). A Minnesota Wild megfontolta Eric Staal eladását is, ám a veterán csatár végül két évet hosszabbított, melynek során évi 3,25 millió dollárt kereshet. Szintén maradt a helyén Mr. Trade Deadline, azaz Thomas Vanek, akit már három alkalommal cseréltek el az átigazolási határidő idején (2014-ben, 2017-ben és 2018-ban). Legutóbb azonban a Red Wingsszel olyan szerződést kötött, amelyben védettséget kapott, és élt is ezzel a lehetőséggel.

Az összes cserét meg lehet tekinteni a TSN vonatkozó oldalán.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 21., vasárnap
VB 15:20 GERHUN 7-2VÉGE
  • SPORT 1
VB 15:20 SLOSVK 0-1VÉGE
VB 19:20 CZESUI 2-4VÉGE
VB 19:20 USAFRA 9-0VÉGE
  • SPORT 2
május 22., hétfő
VB 15:20 CANNOR 2-3 BVÉGE
VB 15:20 DENSWE 1-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 AUTHUN 4-3 BVÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 KAZSLO 4-3VÉGE
május 23., kedd
VB 11:20 GERFRA 5-0VÉGE
  • SPORT 2
VB 11:20 SVKNOR 4-1VÉGE
VB 15:20 CANCZE 3-1VÉGE
VB 15:20 SWEUSA 3-4 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 FINDEN 7-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 SUILAT 3-4 HVÉGE
május 25., csütörtök
VB 15:20 SUIGER 1-3VÉGE
  • SPORT 2
VB 15:20 USACZE 3-0VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 CANFIN 4-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 SWELAT 1-3VÉGE
május 27., szombat
VB 13:20 CANLAT 4-2VÉGE
  • SPORT 2
VB 17:20 USAGER 3-4 HVÉGE
  • SPORT 2
május 28., vasárnap
VB 14:20 USALAT 3-4 HVÉGE
VB 19:20 CANGER 5-2VÉGE
  • SPORT 2
Partnerünk
Archívum