Tétgazdag presztízscsata várható a Megyeri úton

   

Ha az Újpest nyer, közel kerül a második helyezett Csíkszeredához, ha a Sportklub viszi el a pontokat, megléphet üldözőitől.

Máris megkapta azt a külső segítséget az UTE, amely ahhoz kellett, hogy saját erőből, a többi mérkőzés eredményétől függetlenül akár a második helyig is előrerukkoljon a középszakasz végére. A Csíkszereda debreceni vereségével a liláknak mostantól “csak” hibátlanul kell szerepelniük a hátralevő hét mérkőzésen ehhez. Szilassy Zoltán tanítványai biztosan nem tekintenek egyelőre ilyen messzire, hanem csak a következő mérkőzésre koncentrálnak, történetesen a Csíkszereda elleni hazai összecsapásra. Ennek jó előjelekkel vágnak neki, hiszen csütörtök este a Brassót sikerült hét góllal legyőzni. Ez volt az idény második legnagyobb különbségű újpesti győzelme, korábban csak az akkor még igen gyengén szereplő Hokiklubot tudta keményebben elkapni a lila-fehér gárda. Játékban ugyanakkor nem volt ennyire brutális a különbség a két csapat között, a Brassónak is voltak helyzetei szép számmal, ám kihagyták azokat, míg az UTE ezúttal hatékony volt, minden ötödik kaput eltaláló próbálkozása a hálóban kötött ki.

A Csíkszereda számára viszont az első hely megszerzése is lehetséges még saját erőből. Ehhez nekik is ugyanazt a feladatot kell teljesíteniük, mint az újpestieknek. Ha minden meccsüket rendes játékidőben nyerik, akkor behúzzák a középszakaszt. Debrecenben két harmadon keresztül nekik állt a zászló, uralták a játékot, Hetényi Zoltán kapuson múlt, hogy csak egygólos csíki előnnyel kezdődött a harmadik harmad. Amely viszont óriási fordulatot hozott. A Debrecen felülkerekedett a vendégeken, hibázásra kényszerítette a kék-fehéreket, két góllal megnyerte az utolsó harmadot és ezzel megszerezte a három pontot. Don MacAdam vezetőedző és a játékosok feladata tehát az, hogy visszataláljanak a debreceni mérkőzés első 40 percében mutatott játékhoz.

A két csapat általában nagyon szoros csatákat vív egymással. Mindkét újpesti mérkőzést a hazaiak nyerték egy góllal, ehhez egyszer túlórázniuk is kellett. Csíkszeredában egy két- és egy háromgólos hazai győzelem született, de azok sem voltak könnyű meccsek. Az októberi 5-3 például az utolsó előtti percben egy üres kapura esett csíki góllal alakult ki, miután az UTE háromgólos mínuszból feltámadva az egyenlítésért küzdött. Január közepén Újpesten hatalmas iramú mérkőzést vívtak, amelyen sokáig a lilák elképzelése érvényesült, de csíkiak szépítő találatát követően óriási izgalmakat élhettek át a szurkolók, a Szereda minden erejével harcolt az egyenlítésért. Ha folytatják a hagyományokat a csapatok, akkor ezúttal is rendkívül izgalmas, nagy iramú mérkőzést várhatunk.

UTE-SCC_TSH4454-2-900

fotó: TSH fotó

UTE–SC Csíkszereda 1-0

   

Az újpestiek a Brassó elleni 7-0-s sikerük után egy 59. percben szerzett találattal legyőzték a Sportklubot egy egygólos mérkőzésen.

A mérkőzés igencsak sokáig a sportszerű, playoffban megszokott óvatos játékról, valamint a kapusokról szólt. Az első harmadban 1 kiállítás született, a csíkszeredai Győrfy Tihamér gáncsolt. A második felvonás egyetlen csúnya jelenetet hozott: Phil Kiss palánkra lökésért 2+10 perces büntetést kapott, míg Jed Kiss-Rusk és Mihail Anyiszin 2-2 percet pihenhettek durva játékért. A harmadik húsz percben már feszültebbé váltak a felek, az UTE 2, a Sportklub 1 előnyt hagyott ki, valamint Gecse és Benk összeakaszkodtak. Mindeközben a kapusok parádéztak, egészen az utolsó előtti percig hibátlanul védett Duschek és Lundström. A nagyon hosszú gólcsendet 67 másodperccel a mérkőzés vége előtt Taylor Stefishen törte meg, amikor Sikorcin passzát a Sportklub kapusával szemben állva beverte a kapuba. Az utolsó percre lehozta a kapusát a csíki együttes, hiába.

AZ UTE 1-0-ra győzött, sikerével 1 pontra megközelítette a tabella 2. helyén álló Sportklubot. Duschek 27 védéssel ért el shutoutot, míg Lundström 42 védéssel zárt.

ute-scc

Fotó: TSH Photó

Erste Liga, Megyeri út, 811 néző. Játékvezetők: Wolf, Wolf, Váczi, Kedves.
Duschek: 100% (Sila)
K
Lundström: 97,7% (Onodi)
Rusk, Kiss, Benk, Sikorcin, Stefishen
1
Papp, Gecse, Becze, Valchar, Részegh T.
Varga, Szaller, Nemes, Vincze, Csányi
2
Györfy, Farkas, Fodor, Rokaly Sz., Bíró
Nagy, Kovács A., Brine, Hebar, Ropret
3
Sulakov, Salló, Panov, Taratuhin, Anyiszin
Sági Martin, Szalma, Kocsis
4
Bors, Egyed, Antal, Casaneanu, Horváth L.
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 58:53 UTE Stefishen Sikorcin
43 Kapura lövések száma 27
18 Kiállításpercek 10

Az UTE–Sportklub rangadó mindent eldöntő gólja

 

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum