Első középszakaszpontjaira hajt a DEAC

   

A debreceniek először játszanak hazai pályán, ám az ellenfél a legkeményebbek egyike lesz: a pontveszteség nélkül álló Csíkszereda.

Öt nappal ezelőtt játszott utoljára egymással a két csapat, az meccs vérbeli orosz–cseh gólpárbajt hozott. Ezt az oroszok ugyanúgy 3-2-re nyerték (innen Taratuhin, Panov és Valchar, onnan Kulesov és Novotny talált be), ahogy a meccset a Sportklub, váltott vezetés után. Ha ugyanezt az izgalmas és szórakoztató csatát tudják hozni a csapatok Debrecenben is, érdemes lesz kilátogatni a jégcsarnokba. A DEAC-nál persze a szép játéknál is jobban örülnének egy győzelemnek, ugyanis két meccs után pont nélkül állnak a felsőházban, mután Brassóban 4-1-re kaptak ki a szeredai vereség után. A Sportklub ezzel szemben második, és egy pontot már hozott is legnagyobb riválisán, az FTC-Telekomon, mivel a zöld-fehérek az UTE elleni két meccsükből az egyiket “csak” hosszabbításban nyerték. A csíki csapat a Debrecenen kívül a Brassónak is három gólt lőtt, közben egyet sem kapott, így áll össze a 100%-os mérleg.

debscc
Forrás: deacjegkorong.hu

Az ellenfelek alapszakaszmeccsei érdekes mintázat szerint alakultak. Az egygólos szeredai sikerekre mindkét pályán nullás meccs következett: Debrecenben 6-0-ra, Csíkszeredában 4-0-ra győzött az DEAC. A múlt pénteki egygólos vereség után tehát az eddigi sominta alapján a hazaiaknak kellene nyerniük, ami annál is fontosabb lenne számukra, mivel az ötödik hellyel nem jár pályaelőny az egyenes kieséses szakaszra. Egyelőre az UTE van belátható távolságra a Musial-tanítványoktól, Szilassy Zoltán gárdája két ponttal előzi őket, míg a dobogós Brassó előnye öt egység. A DEAC-tól jó hírek érkeztek, a vezetőedző David Musial, valamint Hetényi Zoltán kapus és Vlagyiszlav Kulesov csatár után a klub már most szerződést kötött a Jakub Izacky, Dominik Novotny párossal, így biztos, hogy egy erős támadótrió máris rendelkezésre áll a gárdáná a következő szezonra.

DEAC–SC Csíkszereda 3-2

   

A debreceniek Hetényi Zoltán kiváló teljesítményének köszönhetően megszerezték első felsőházi pontjaikat a második helyezett Sportklub ellen.

A találkozót kiválóan indította a DEAC, a 3. perc elején a csíkszeredai nevelésű Salló Barna révén a hazaiak megszerezték a vezetést. Az első harmad közepén a debreceniek hiába védekezték ki a mérkőzés első kiállítását, Salló visszatérése után 3 másodperccel Fodor Csanád egyenlített. A folytatásban a Sportklub kibekkelt három hátrányt, aztán ugyanúgy egy kimaradt 5 a 4 elleni helyzet után voltak eredményesek, ezúttal Bíró Tamás talált be Hetényi Zoltánnak. A harmadik játékrész 42. másodpercében Hugo Turcotte góljával egalizált a DEAC, a 49. percben pedig Hári Norbert kihasználta Becze Tihamér kiállítását. Kevesebb mint másfél perccel a vége előtt Kovács Bronsont kiállították, a csíkiak időt kértek, lehozták a kapusukat, de nem tudták kiharcolni a hosszabbítást a 6 a 4 elleni játék során.

A DEAC 3-2-re győzött, sikerével begyűjtötte első felsőházi pontjait, aminek köszönhetően életben tartotta reményét a pályaelőnnyel járó helyezésekért folyó csatában.

SCC-DEB_20181027-900

Fotó: Pál Zoltán (SC Csíkszereda)

Ki kell emelnem az ellenfél kapusát

   

Így látták a vezetőedzők a DEAC–Csíkszereda mérkőzést.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 487 néző. Játékvezetők: Halassy, Halassy, Vincze, Szabó.
Hetényi Z.: 94,7% (Gönczi)
K
Lundström: 91,9% (Onodi)
Vuorijarvi, Kovács, Turcotte, Izacky, Novotny
1
Papp, Belov, Becze, Valchar, Taratuhin
Hetényi P., Behal, Németh, Kozma, Kulesov
2
Salló A., Farkas, Fodor, Krasznoszlobodcev, Bíró
Antal A., Berta, Silló, Hári, Salló B.
3
Györfy, Gecse, Rokaly Sz., Casaneanu, Részegh T.
Márton, Molnár, Vincze
4
Bors, Horváth, Antal Zs., Panov, Rokaly N.
Musial David, Kecskeméti Áron
E
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:10 DEB Salló B. Silló Hári
1-1 10:47 SCC Fodor Részegh T. Krasznoszlobodcev
1-2 38:26 SCC Bíró Fodor Salló A.
2-2 40:42 DEB Turcotte Novotny
3-2 48:10 DEB PP Hári Turcotte Németh
37 Kapura lövések száma 38
6 Kiállításpercek 8

A DEAC–Sportklub rangadó góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum