A Újpestnek muszáj győznie a felzárkózáshoz

   

A Brassó ellen mindig szenved az UTE hazai jégen, ezúttal viszont nagy a tét, hiszen lépéshátrányban vannak a lilák.

Mumus érkezik a Megyeri útra. A Brassó a múltban többször is borsot tört az Újpest orra alá, elég csak az előző szezon negyeddöntőjére gondolni, amikor a lilák pályaelőnyét elvéve ment tovább a Corona. Ezúttal kisebb még a tét, a középszakasz a helyezkedésről, az ellenfélválasztás jogáról, a rájátszás alatti pályaelőnyről szól – de egyúttal fel is vezeti a kieséses szakaszt. A csapatoknak egyre élesebbnek kell lenniük, még nyolc mérkőzésük van, amikor a vereség egyáltalán beleférhet, onnantól csak a győzelem számít. A szakvezetőknek és a játékosoknak erre kell kondicionálni magukat.

Nem kezdte túl jól a középszakaszt az UTE, kétszer is egy góllal kapott ki az alapszakaszgyőztes örök riválistól, az FTC-Telekomtól. A pesterzsébeti odavágón kétgólos volt a lilák előnye, ám az utolsó 20 percre túlságosan magukra húzták az ellenfelet, a zöld-fehérek egyenlítettek, majd a győzelmet is megszerezték. Mezőnyben a második meccsn sem volt rosszabb az UTE, de hiába sikerült négy gólt lőnie, többek között Nagy Gergő mesterhármasának köszönhetően eggyel többig jutotak a zöldek.

Az első két helyen álló Ferencváros és Csíkszereda így már meglehetősen messze van az Újpesttől, bár a székelyek még egy oda-vissza-győzelemmel és némi külső segítséggel befoghatók. Egyelőre viszont a legközelebbi feladatra kell koncentrálni, és ez a Brassó legyőzése. Nem lesz könnyű, a Corona ugyanis Újpesten kétszer is háromgólos sikert aratott az alapszakaszban. A liláknak mindenképpen szükségük lenne a három pontra, ellenkező esetben jó eséllyel búcsút mondhatnak a dobogós középszakasz-helyezésnek.

Greg Lindqvist csapata számára jobban indult ez a periódus. Bár Csíkszeredában háromgólos vereséget szenvedtek, a második játéknapon ugyanilyen különbséggel győzték le hazai jégen a Debrecent. Ugyanakkor a mérkőzés után a svéd mester nem volt elégedett csapata játékával. Sokszor vesztették el a korongot, nem voltak elég élesek – mondta csapatáról. Ennek ellenére a győzelem győzelem, az érte járó három pont pedig jól jön a végelszámoláskor. Az biztos, hogy az Újpest ellen élesebb és összeszedettebb csapatnak kell jégre lépnie, ha akar valamit, nem lehet csak az ellenfél hibáira várni. Jereme Tendler személyében a liga egyik legveszedelmesebb gólvágója erősíti a brassóiak sorait, akinek – mint ezt a ligarekordot jelentő 8 emberhátrányos gólja is jelzi – specialitása, hogy lecsapjon az ellenfél által kínált lehetőségekre, ám erre taktikát alapozni nem szabad, sokat és jól kell dolgozniuk a játékosoknak egy Megyeri úton aratandó győzelemért. A Brassó rutinos kerete képes erre, kérdés, hogy a játékosok ki tudják-e hozni magukból csütörtök este is mindazt, amit tudnak.

UTE-BRA_20181123-900

fotó: TSH fotó

UTE–ASC Corona Brassó 7-0

   

Az újpestiek a hibátlan kapusteljesítményt nyújtó Sila vezetésével átgázoltak a vendégeken, sikerükkel megelőzték riválisukat.

A találkozó első góljára a 8. percig kellett várni, ekkor az újpestiek egy Sila-védés után megindultak, Nemes lövését hiába védte Tőke, a kipattanót Ropret közelről belőtte. Húsz másodperccel később jött az újabb UTE-találat, a brassóiak bizonytalanok voltak Benkkel szemben, aki kiváló passzt adott Sikorcinnak, a lila-fehérek 18-asa pedig nem hibázott. Sokáig 2-0-ra vezettek a hazaiak, aztán a mérkőzés közepe táján újra beindultak a hazaiak, kevesebb mint 10 perc alatt 4-szer is eredményesek voltak: Vincze Péter kétszer – a második gólját emberelőnyben lőtte –, Sikorcin és Hebar egyszer-egyszer talált be a második játékrészben. A harmadik húsz perc elején nagyjából egyperces különbséggel kiküldtek egy hazai és egy vendég játékost, a 4 a 4 elleni játékszituáció során Nemes lőtt gólt kipattanóból, éles szögből. A találkozó a végjátékig sportszerű mederben zajlott, az 57. percig mindösszesen 5 kisbüntetést osztottak ki a játékvezetők.

Az UTE 7-0-ra győzött, sikerével megelőzte a Brassót és feljött a 3. helyre. A két csapat 3 mérkőzés után egyaránt 5-5 ponttal áll.

ute

Fotó: TSH Photó

Erste Liga, Megyeri út, 328 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Pálkövi, Muzsik.
Sila: 100% (Duschek)
K
Tőke: 81,1% (Polc)
Rusk, Kiss, Benk, Sikorcin, Stefishen
1
Carlson, Bors, Tendler, Lidhammar, Gliga
Varga, Szaller, Nemes, Vincze, Csányi
2
Peretyagin, Boriszenko, Molnár Zs., Tranca, Zsók
Nagy N., Kovács A., Brine, Hebar, Ropret
3
Dorofejev, Nagy I., Mihály Á., Bíró G., Lee
Szalma, Kocsis, Sági Martin
4
Mihály E., Bíró O., Molnár Z., Bíró M.
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Lindqvist Greg Kjell
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 07:41 UTE Ropret Nemes Hebar
2-0 08:01 UTE Sikorcin Benk
3-0 29:01 UTE Vincze Csányi Nagy N.
4-0 31:04 UTE Sikorcin Stefishen Benk
5-0 37:46 UTE PP Vincze Benk Stefishen
6-0 38:53 UTE Hebar Kocsis Nemes
7-0 42:09 UTE Nemes Varga Szaller
37 Kapura lövések száma 23
6 Kiállításpercek 10

Főként a 3. UTE-gólt ajánljuk mindenki figyelmébe

 

A 7-0-s Újpest–Brassó Erste Liga-mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum