Seattle-be költözik az NHL

 

Draftot, All Star-gálát és szabad téri mérkőzést is terveznek.

Gary Bettman NHL-komisszár és helyettese, Bill Daly szerdán látogatást tett Seattle-ben, először azóta, hogy a liga megszavazta a város csatlakozását a ligához. A vezetők találkoztak a polgármesterrel, a városi tanács tagjaival, a helyi tulajdonosokkal és a szurkolókkal, és felmérték, hogyan zajlanak a csatlakozással kapcsolatos események.

A megbeszélések után tartott sajtótájékoztatón Gary Bettman több kérdésre is kitért. Első körben a csapat rövid távú terveiről beszélt, aminek két fontos pontja volt. Először is elmondta, hogy Seattle 60 napon belül online portált indít a jegyek és a bérletek értékesítésére, megkönnyítve a szurkolók lehetőségeit. Később, de mindenképpen még ebben az évben eldöntik azt is, hogy a Seattle milyen néven lép be a ligába. Ezt az információt Tod Leiweke, a franchise-t birtokló társaság, az Oak View Group elnöke is megerősítette. A sajtótájékoztatón felmerült egy kérdés, éspedig az, hogy Metropolitans néven indulhat-e esetleg a Seattle. Bettman ezt nem tartja valószínűnek. A Seattle Metropolitans volt az első amerikai csapat, amely megnyerte a Stanley Kupát 1919-ben, így logikus lett volna a névválasztás a franchise részéről. Csakhogy mivel az NHL-nek van egy ilyen nevű divíziója, kicsi az esély erre a fejleményre.

seattle

Gary Bettman a hosszú távú elképzelésekről is beszélt. A csapat otthonául szolgáló Key Arenát 2021 első negyedévében nyitnák meg. Ezután itt tartanák az expanziós draftot, amin a csapat első játékosait választanák ki. Az ezt követő hét évben – tehát a 2028/29-es szezon végig – további fontos eseményeket hozna az NHL a városba, fenntartandó a lendületet és a szurkolók érdeklődését. Bettman megígérte, hogy egy hagyományos draftot és egy idényfelező gálát is a városban rendeznek ebben a periódusban, továbbá felmérik annak a lehetőségét, hogy összehozzanak egy szabad téri mérkőzést is.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 1., csütörtök
UP 18:00 H20US18 
augusztus 3., szombat
FEL   MACTRK 
augusztus 8., csütörtök
FEL   DEBJAS 
augusztus 9., péntek
FEL   DEBDRS 
FEL 17:30 DUMMIS 
augusztus 10., szombat
FEL   CARAVS 
FEL   DEB
FEL 18:00 DABTIT 
Partnerünk