Johnny Gaudreau a hét legjobbja az NHL-ben

 

A Calgary 11 pontos csatára – akit előzőleg december második legjobb játékosának választottak – Brent Burnst és Robin Lehnert utasította maga mögé.

Nem lassít Johnny Gaudreau, aki az új esztendő első hetét 5 góllal és 11 ponttal zárta, amivel mindkét kategóriában a liga legjobbja volt. A Flames balszélsője decemberben 26 ponttal a hónap második legértékesebb játékosa lett Kucserov mögött, ezzel a teljesítménnyel pedig már most bejelentkezett a januári hónap MVP-címére. A csak “Hockey”-nak becézett csatár a San Jose és a Detroit elleni egymást követő mérkőzésen is négy-négy pontot szerzett, ami a Calgary történetében eddig csak Doug Gilmournak és Kent Nilssonnak sikerült. A harmadik mérkőzésen góllal és gólpasszal jelentkezett a Boston ellen, a negyediken pedig győztes gólt szerzett a hosszabbításban a Flyers ellen. A csatár teljesítményét a szakma is elismerte, zsinórban az ötödik All Star-gálára jelölték.

Brent Burns két góllal és kilenc ponttal zárta a hetet. A San Jose hátvédje az Edmonton ellen egyet lőtt és egyet előkészített. Következett a Calgary elleni összecsapás, ahol nemcsak a már említett Gaudreau, hanem Burns is négy ponttal zárt, karrierje során második alkalommal. Ezt követte zárásként a ligaelső Tampa elleni győzelem, amiből három gólpasszal vette ki a részét, pályafutása során tizedszer.

Robin Lehnerrel a kapuban az Islanders mindhárom meccsét megnyerve hatosra nyújtotta a győztes sorozatát. A Buffalo, a Chicago és a St. Louis elleni három találkozón Lehner 93,5%-os hatékonysággal védett és 1,99 gólt kapott átlagban. A szezonban 21 mérkőzésen jégre lépő Lehner az évad egyik legnagyobb meglepetése, ugyanis 2,18-as kapott gólátlaggal az első, 92,7-es hatékonysággal a második az NHL-ben jelenleg.

3 stars 13

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 1., csütörtök
UP 18:00 H20US18 
augusztus 3., szombat
FEL   MACTRK 
augusztus 8., csütörtök
FEL   DEBJAS 
augusztus 9., péntek
FEL   DEBDRS 
FEL 17:30 DUMMIS 
augusztus 10., szombat
FEL   CARAVS 
FEL   DEB
FEL 18:00 DABTIT 
Partnerünk