El kell hozni azt a három pontot Zágrábból

   

A Fehérvár AV19 az utolsó előtti Medvescakhoz látogat pénteken, amely a liga leggyengébb csapatává vált az elmúlt hetekben.

Nemrégiben mindent megírtunk arról, hogy a totális kataztrófa felé közelít a zágrábi EBEL-projekt. Azóta tovább gyengült a gárda, a játékosok sorra távoznak, a kanadai-horvát David Brine például az Erste Ligát és az UTE-t választotta. Ezzel együtt a Medvescaknál mindent megtesznek, hogy be tudják fejezni a szezont, amiben a liga is segíti őket a lehetőségei szerint. Az eredeti keretből nagyon kevesen maradtak – például Robar, Zanoski és a DEL-ből érkezett svéd Björn Svensson legutóbb még jégre lépett –, a csapatot jobbára fiatalokkal töltötték fel a farmból, akik persze próbálnak bizonyítani. Könnyű dolguk nincs, hiszen egészen más szintet képviselnek, de hogy igyekeznek, az Innsbruckban is látszott szerdán, amikor az utolsó pillanatokig versenyben voltak a pontért, és végül csak 3-2-re kaptak ki. Ezzel együtt finoman szólva sem verhetetlenek, amit az is mutat, hogy mióta legyőzték a Fehérvárt november 20-án 4-2-re, azóta 8 mérkőzésükön összesen 1 pontot szereztek, és megállíthatatlanul zuhannak a sereghajtó pozíciója felé.

Nincs mese, péntek este kötelező taszítania egyet rajtuk a Volánnak is. Annál inkább, mert a magyar EBEL-gárda egyre ígéretesebb formát mutat. Ha a Salzburg elleni – idén sajnos szokásosnak mondható – sima vereséget félretesszük, akkor azt látjuk, hogy sorra aratják a győzelmeket a mieink. Verték a Grazot, a Bolzanót, a Dornbirnt, a Villachot, a Klagenfurtot, és ha a Medvescaktól is elveszik a 3 pontot, akkor már négyes sikerszériában lesznek. Ezt már csak azért is jó lenne elérni, mert szombaton rögvest érkezik az Innsbruck, amely közvetlen riválisnak számít a rájátszásért folytatott harcban.

Ide tartozik, hogy a remek sorozatnak köszönhetően most a 6. hely sem látszik elérhetetlenül távolinak – a Linz előnye 7 pont, a Bolzanóé 6 –, vagyis ha sikerülne az elmúlt hetekben látott dinamizmust továbbvinni a karácsonyi-újévi rohanás során is, akkor akár nagyon kellemes meglepetéssel is szolgálhatna szurkolóinak EBEL-csapatunk. Ehhez talán annyi kellene, hogy az egyre impresszívebben teljesítő Hári János, Anze Kuralt, Sille Timotej, Szabó Dániel, Stipsicz Bence tengelyhez felzárkózzanak a csapat idősebb légiósai is.

mzaavs2018

Fotó: Soós Attila (Fehérvár AV19)

Medvescak Zagreb–Fehérvár 0-5

   

Anze Kuralt mesterhármasával magabiztosan hozta el a Volán a 3 pontot a meggyengült zárgrábiak otthonából.

Végig jelentős fölényben játszott a vendégcsapat, az első helyzetek Koskiranta, Szita és Stipsicz nevéhez fűződtek. A nyitó játékrész közepén kissé felszívták magukat a hazaiak, volt némi oda-vissza játék, de a komoly lehetőségeket a fehérváriak alakították ki, Caruso, Sarauer és Sille is megszerezhette volna a vezetést. Hogy nem adja könnyén a bőrét a Medvescak, azt Svensson vasa jelezte, azt meg, hogy a magyar a jobb csapat, Kuralt gólja, ez 4 másodperccel a szünet előtt született közelről, az asszisztot Hári neve mellé írták fel. Ebben a húsz percben 6-18 volt a kapura lövések aránya.

Egy Meland-bomba és egy Erdély-lehetőség után emberhátrányt kellett kivédekeznie a Volánnak, majd egyértelmű vendégdominancia következett, ami a 27. percben újabb góllá érett, Sarauer növelte a különbséget, 0-2. Sille által maradt ki újabb esély, utána Kornakkernek is védenie kellett, ezúttal a fiatal magyar hálóőrt nevezte Hannu Järvenpää, Mac Carruth pihenőt kapott. A horvátok letámadásai nem jelentettek nagy veszélyt, nem úgy a mieink akciói, a 35. percben Szabó Krisztián okosan tette bele az ütőjét Sarauer lövésébe, 0-3-ra módosult az állás. Ezt követően Kiss Patrik adott gólpasszt kis híján – a fiatal támadót a szezonban először vetették be EBEL-meccsen –, ám Szita nem talált be. A periódus utolsó perceiben két egymást követő hátránnyal volt elfoglalva a Fehérvár.

Az utolsó menetben aztán lazán feltette a pontot az i-re a magyar gárda, méghozzá az egyre jobb formába lendülő Anze Kuralt befejezései jóvoltából. A szlovén mindkétszer Hári János passzából volt eredményes, előbb az 55., majd az 58. percben, kialakítva a 0-5-ös végeredményt. A légiós mesterhármast ért el, míg a csapat legeredményesebb jégkorongozója három újabb asszisztot tett hozzá az eddigiekhez.

A Fehérvár másodszor győzött rendes játékidőben idegenben, ezzel 4 meccses sikerszériában van, míg utolsó 7 találkozójából 6-ot nyert meg, és tartja a lépést a Linz–Znojmo duóval. A továbbiakra nézvést igen fontos összecsapás következik: szombat este az Innsbruck érkezik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokba.

mzaavs

Hannu Järvenpää a zágrábi 5-0-ról

   

A Fehérvár AV19 vezetőedzője érthető módon elégedetten nyilatkozott csapata idegenbeli sikeréről.

“Nagyon tetszett a játékosok hozzáállása ezen a mérkőzésen, a srácok keményen küzdöttek. Megemelem a kalapom ugyanakkor a hazaiak előtt is, akik ugyan nem a legerősebb kerettel rendelkeznek most, de mind a négy soruk nagyot küzdött. Megvoltak a lehetőségeink, lőttünk öt gólt, de nem ez tetszett a legjobban, hanem ahogy említettem, a munkamorál, amit a jégen láttam. Jó látni, hogy a Zágráb nem adta fel, 60 percen keresztül mentek előre, és nagyon örültem, hogy ennyien elkísértek bennünket ide, és szurkoltak a csapatnak. Kornakker Dániel először kezdett a kapuban, shutouttal zárt, ez neki és a csapatnak is jót tesz, hiszen szorgalmas játékosról van szó, akit mindenki kedvel az öltözőben. Kuralt mesterhármasát is kiemelném, de nem mehetünk el szó nélkül Hári János passzai mellett sem, az ő teljesítménye is megsüvegelendő.”

EBEL, 2000 néző. Játékvezetők: Piragić, Gruber, Nagy, Nemeth.
Rosandic: 90,2% (Nikolic: 75,0%)
K
Kornakker: 100% (Carruth)
Jacmenjak, Robar, Zanoski, Ficur, Svensson
1
Szabó D., Harty, Kuralt, Hári, Sille
Tadic, Vedlin, Jankovic, Simsic, Milicic
2
Meland, Caruso, Sárpátki, Koskiranta, Erdély
Sertic, Kegalj, Miric, Mikulic L., Jarcov L.
3
Tikkanen, Stipsicz, Phillips, Sarauer, Szabó K.
Kriksic, Cepon, Jarcov F., Brencun, Bukovic
4
Láday, Szita, Reisz, Kiss
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 19:56 FHA Meland Kuralt Hári
0-2 26:18 FHA PP Sarauer Harty Phillips
0-3 34:40 FHA Szabó K. Sarauer Harty
0-4 54:01 FHA Kuralt Hári Erdély
0-5 57:48 FHA Kuralt Hári Láday
22 Kapura lövések száma 45
8 Kiállításpercek 10

A zágrábi 5-0 videója Kuralt mesterhármasával

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum