Sok sebből vérző Vienna várja a Fradit

   

Az alapszakasz-elsőségre törő FTC-Telekom feladata egyértelmű, el kell hoznia a három pontot Bécsből.

Nehéz feladat vár a sérülésektől tizedelt Vienna Capitals II-re, vasárnap este ugyanis a tabellán második, ám a vesztett pontokat tekintve első Ferencváros lesz a vendége. Santeri Heiskanen csapata hetek óta hiányosan és tartalékosan kénytelen felvenni a versenyt az ellenfelekkel, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Hetek óta nem tud játszani Nyikita Rejn, a Fehérvár ellen kidőlt a házi gól- és pontkirály Timo Hiltunen, szeptember óta sérült Zimmermann kapus. Az EBEL-csapat szintén sok sérültje miatt Kittinger és Großlercher a nagyoknál játszik újabban, Lukas Piff és Alexander Maxa pedig az osztrák juniorválogatott tagjaként vasárnaptól a divízió 1/A csoportos világbajnokságon szerepel. Fabio Artner kiesett az edzőtábor végén az utolsó rostán, így ő elvben vasárnap visszatérhet a csapathoz. Ugyanakkor ne feledjük, hogy tartalékos csapat ide, létszámhiány oda, a Dunaújvárost gólfesztivált rendezve küldték haza nem is olyan régen a bécsiek.

Ez utóbbi eredmény azt mutatja, van miért kellő tisztelettel jégre lépnie a Ferencvárosnak. A Vienna egyértelműen gyengébb csapat, mint a zöld-fehéreké, ám ahhoz épp elég erős, hogy ha nem megfelelő hozzáállással áll ki valaki ellenük, büntessenek. A MAC-juniortól érkezett Fodor Szabolcs vezetőedző persze nagyon jól ismeri a Viennához hasonló fiatal csapatok lélektanát is, így elejét veheti annak, hogy hokisai könnyed játszadozásként gondoljanak a bécsiek elleni meccsre. Ebben megerősíthette őket a Schiller-Vasas HC elleni pénteki meccsük is, amelyen ugyancsak meg kellett küzdeniük a győzelemért. Bár a meccs képe sokkal nagyobb különbséget mutatott, mint a végeredmény, a Fradinak sokat kellett dolgoznia, mire a szívós védelem és Koitmaa kapus ellenállását sikerült megtörnie. A Vienna ellen is megszenvedtek már egyszer, az október eleji 8-1-es győzelmet követően a hó végén Pesterzsébeten csak 5-4-re nyertek, úgy, hogy a Vienna szerzett vezetést, majd háromgólos ferencvárosi vezetésről is visszajött, és csak a végjátékban dőlt el a három pont sorsa. Ha vasárnap este odafigyelnek a zöldek, aligha lehet kérdéses a kimenetel, de a sportban éppen az a szép, hogy a pályán olykor más eredmények születnek, mint ami a papírformából következne.

FTC-VC2_20181028-DSC_3691-900

fotó: Ferencvárosi TC, Claus János

Vienna Capitals II–FTC-Telekom 2-8

   

Egyetlen pillanatig sem volt kérdéses, hogy melyik csapat nyeri a bécsi mérkőzést. Pavuk Attila mesterhármast ért el.

Hiába állt fel csaknem négy teljes sorral a favorit ellen a Vienna Capitalst II, csak tíz percig tudta tartani  magát. Az első harmadban két kiállítást fújtak be a játékvezetők összesen, és a zöldek mind a kettőt kihasználták, előbb Pavuk Attila, majd Tóth Adrián volt a befejező ember. Aztán a 26. percben már 0-4 állt a táblán – előbb Pavuk duplázott, majd Karmeniemi volt eredményes –, ezt követően érkezett a vendéglátók első szépítő gólja Grosslercher révén. Hogy a közte kettő ebben a húsz percben is meglegyen, arról Walls gondoskodott. Ahogyan azt a felvonást, úgy az utolsót is 3-1-gyel húzta be a bajnokaspiráns, Hegyi Ádám lőtte a hatodikat, a triplázó Pavuk a hetediket, Roczanov Dezső a nyolcadikat. Közben az osztrákok is találtak még egyszer Schlögl jóvoltából, így lett 2-8 a végeredmény. A Fradi ilyenformán továbbra is tapad a Szeredára, jóval kevesebb lejátszott mérkőzéssel is.

fradi

fotó: FTC-Telekom-facebook

Erste Liga, Albert Schultz-Eishalle, 145 néző. Játékvezetők: Varjú, Varjú, Pálkövi, Kis-király.
Tschrepitsch: 83,7% (Lichtenecker)
K
Arany: 92,9% (Pleszkán)
Saari, Satmark, Antal, Bauer, Kittinger
1
Rantanen, Boros, Walls, Pavuk, Perrier
Pallierer, Hedberg, Schlögl, Grosslercher, Ranftl
2
Karmeniemi, Jászai, Tóth A., Switzer, Tóth Richárd
Posch, Bayer, Artner, Rohm, Pohl
3
Hegyi, Sarcia, Hardi, Farkas, Rafaj
Müller, Maurer, Böhm
4
Lengyel, Roczanov, Tóth Renátó, Tóth G.
Sjöquist Johan, Heiskanen Santeri
E
Fodor Szabolcs, Hennely Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 10:32 FTC PP Pavuk Hegyi Tóth A.
0-2 14:51 FTC PP Tóth A. Pavuk Switzer
0-3 23:25 FTC Pavuk Walls
0-4 26:05 FTC Karmeniemi Walls Perrier
1-4 27:04 VIC Grosslercher Ranftl
1-5 35:08 FTC Walls Rantanen Perrier
1-6 48:08 FTC Hegyi Tóth Renátó Sarcia
1-7 52:14 FTC Pavuk Switzer Tóth A.
2-7 56:34 VIC Schlögl
2-8 59:03 FTC Roczanov
28 Kapura lövések száma 49
8 Kiállításpercek 8

Így ütötte ki az FTC-Telekom a Capitals II-t

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum