Bécsben javíthat a DAB

   

Fájó vereséget szenvedtek az Acélbikák csütörtökön, ám ha sokat rágódnak ezen, pénteken is meggyűlhet a bajuk ellenfelükkel.

Vereségével a DAB messze került az Erste Liga-középszakasz felsőházától, 32 ponttal áll a 7. helyen, hátránya 10 pont az ötödik UTE-val szemben, nem beszélve a DEAC-ról, amelynek már 44 pontja van. A Gyergyószentmiklós még befoghatónak tűnik, hiszen bár 8 pont a különbség, három meccsel kevesebbet játszottak az Acélbikák. A két csapat a liga alsó és felső régiói között helyezkedik el félúton, meglehetős távolságban mindkét csoporttól. Csütörtökön megküzdöttek egymással, a DAB már zsebében érezhette a győzelmet, ám a végén két emberelőnyös góllal fordítottak az erdélyiek. A pénteki ellenfél sem lesz könnyű a DAB számára, hiszen Bécsbe látogatnak az Acélbikák. A Vienna Capitals farmcsapata megalkuvást nem tűrően hajt minden meccsen, az első perctől az utolsóig, jó helyzetkihasználásra, fegyelmezett játékra és folyamatos koncentrációra lenne szükség ahhoz, hogy Azariék begyűjtsék a három pontot. A problémát az jelenti, hogy ebből a három erényből keveset mutattak az elmúlt két meccsen, és ha ezen nem változtatnak, azzal igen nehéz helyzetbe kormányozhatják magukat.

dab_vic

A Vienna ezzel együtt nem verhetetlen, kicsivel több, mint feleannyi pontot gyűjtöttek, mint a DAB, és egy meccsel többet is játszottak. A bécsiek 8 ponttal vannak lemaradva a a nyolcadik Titánoktól, miközben előnyük mindössze három pont a tizedik Hokiklub Budapest előtt. A DAB a szezon első mérkőzésén játszott Bécsben, akkor 6-3-ra nyert, azonban a keretnek már rég nem tagja az akkor 1+2-t elérő Jonas Westerling. Egyszer játszottak Dunaújvárosban is, az nehezebb mérkőzés volt, hiszen a 35. percben 4-2-re is vezettek a bécsiek, és a végén csak nagy nehezen sikerült behúzniuk a győzelmet a hazaiaknak. Nem véletlenül nyilatkozta Antti Karhula, a DAB akkori vezetőedzője: úgy tűnt, mintha a dunaújvárosiak lennének a juniorok, és nem a vendégek. Mindez elég intő kell legyen az Acélbikák számára ahhoz, hogy komolyan vegyék a pénteki összecsapást.

Corey Bricknell (vezetőedző, DAB): „Pénteken ugyanazzal a stratégiával lépünk jégre, mint csütörtökön a Gyergyó ellen. A korongoknak mélyre kell kerülniük, és sokat kell kapura lőnünk. A lényeg, hogy a játékszert a védelmük mögé juttassuk és lent járassuk. A semleges zónában a sebességünkre kell támaszkodnunk, emellett fegyelmezettnek kell lennünk, és csapatként kell játszanunk végig. Már említettem, de még egyszer mondom, fontos, hogy nagyon sokat lőjünk, úgy látom, hogy sokszor inkább passzt választanak a fiúk, amikor lőni kellene – ez is közrejátszik abban, hogy nem vagyunk olyan eredményesek a támadásokban. Azt szeretném elérni, hogy kialakuljon egy olyan légkör, amiben a srácok egymásért, a csapatért dolgoznak, és a fő cél az, hogy a másikat ne hagyjuk cserben.”

Vienna Capitals II–Dunaújvárosi Acélbikák 11-4

   

Hihetetlen verést mért az Acélbikákra a Vienna-farm, a 11 lőtt gól rekord ebben az Erste Liga-szezonban.

Peter Sevela sérülése-kiesése miatt a DAB-nak szüksége volt még egy kapusra, megkapták kölcsönbe a MAC-juniorból Nagy Kristófot, aki kezdőként debütálhatott. A már a szlovák Extraligába is nevezett – jégre ott még nem lépett – hálóőr első Erste ligás harmada nem sikerült tökéletesen, négy gólt kapott húsz perc alatt. Hiába vezetett 1-0-ra, majd 2-1-re az Újváros, a hazaiak fordítottak és elmentek 4-2-re. A második felvonásra így már Garbacz Mátéval a vasak között ment ki a DAB, ám ebben sem volt sok köszönet. Bár Saluga közelebb hozta csapatát – 4-3 a 23. percben –, a játékrész második felében számolatlanul lőtte a gólokat a Capitals II. 34:17-nél 7-3 volt, 37:05-nél 10-3. A kilencedik bécsi gól után visszatért a kapuba Nagy Kristóf, hogy 5 másodperc alatt kapja meg a tizediket, ez volt Sascha Bauer negyedik találata a meccsen. A Vienna úgy nyerte a harmadot 6-1-re, hogy eddig a magyar bázisú bajnokságban egyetlen egyszer sem ért el öt gólnál többet egy mérkőzésen.

Az idei szezonban egy alkalommal jutott el csapat a két számjegyig: a favorit SC Csíkszereda a Schiller-Vasas HC-t verte 10-3-ra. Ezt a rekordot a 44. percben döntötte meg az egyébként az alsóházban érdekelt Vienna, Sascha Bauer akkor ütötte saját maga 5., csapata 11. gólját. Innentől már csendesebb hangnemben ment le a meccs maradéka. Makovics a 46. percben szépített, 11-4, majd volt még egy bécsi és egy újvárosi kiállítás is, amelyek nem osztottak és nem is szoroztak, maradt a közte hét.

Ahogy a DAB is maradt a 7. a Vienna Capitals II pedig a 9. helyen. Corey Bricknell, az új vezetőedző három mérkőzés után 0 pontos a kispadon. Egy ilyen szintű vereség egy nagycsapat ellen is rendkívül súlyosnak lenne mondható, a bécsi farmmal szemben viszont egyenesen példa nélküli. Hogy a történtek mivel magyarázhatók, és hogy milyen következményeik lesznek, azt egyelőre természetesen nem tudhatjuk.

dabvie

Corey Bricknell a bécsi DAB-katasztrófáról

 

A dunaújvárosiak vezetőedzője szerint balszerencséjük volt a kapuban.

Santeri Heiskanen, vezetőedző, Vienna Capitals: “Ha tizenegy gólt szerzünk, csakis boldog lehetek. Voltak kisebb problémáink minden harmadban a saját kapunk előtt, de ha ennyi gólt lövünk, akkor igazából nem érdekel. Nagyszerű győzelem volt, büszke vagyok a csapatra, és remélem, vasárnap ugyanígy folytatják.”

Corey Bricknell, vezetőedző, Dunaújváros: “Nagyon jól kezdtük a Bécs elleni mérkőzést. Mindkét csapat 41-et lőtt kapura – nekünk óriási balszerencsénk volt a kapuban. Ennél többet sajnos nem tudok mondani a pénteki mérkőzésről, voltak kisebb kihagyások, de azok minden meccsen vannak. Náluk minden befelé pattant, nálunk pedig minden kifelé. Vasárnap egy új nap lesz, amikor mindenkinek a legjobb tudása szerint kell majd jégre lépni. 1. Generous bonus packages, fair odds, quick payouts, exclusive loyalty programs, and an insane variety of games – Swedish online casinos simply have it all . Collaborating with the most lauded game providers, these websites offer high-quality software that is designed to protect the finances and private information of players. Senki nem engedheti meg magának innentől kezdve, hogy nem a játékra koncentrál és nem ad bele apait-anyait. Mindenkinek készen kell állnia a játékra.”

Erste Liga, Albert Schultz-Eishalle, 75 néző. Játékvezetők: Wolf, Wolf, Riecken, Abonyi.
Myllykoski: 90,2% (Lichtenecker)
K
Nagy K.: 78,6% (Garbacz: 61,5%)
Saari, Pallierer, Antal, Schlögl, Hiltunen
1
Franssila, Léránt, Uski, Huovinen, Azari
Piff, Satmark, Ranftl, Rohm, Maxa
2
Jaborník, Hruby, Tóth, Turtiainen, Iossafov
Hedberg, Wolf, Bauer, Artner, Pohl
3
Lencsés, Hüffner, Németh, Saluga, Dubek
Maurer
4
Mestyán, Szabó, Borbás, Török, Makovics
Heiskanen Santeri, Sjöquist Johan
E
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:40 DAB Németh Dubek Jaborník
1-1 07:09 VIC Hedberg Bauer Artner
1-2 09:31 DAB Mestyán Saluga Dubek
2-2 13:41 VIC PP Bauer Antal Pallierer
3-2 15:20 VIC PP Hiltunen Artner Saari
4-2 19:31 VIC Antal Hiltunen Schlögl
4-3 22:42 DAB Saluga Dubek Németh
5-3 26:32 VIC Bauer Hedberg
6-3 32:12 VIC Hiltunen Bauer
7-3 34:17 VIC Maxa Rohm
8-3 36:43 VIC Hiltunen Antal
9-3 37:00 VIC Bauer Wolf Artner
10-3 37:05 VIC Bauer
11-3 43:30 VIC Bauer Antal
11-4 45:54 DAB Makovics Török
41 Kapura lövések száma 41
6 Kiállításpercek 8

A Vienna Capitals II–DAB videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum