Panarin ultimátumot adott a Columbusnak

   

Az orosz klasszis az edzőtábor kezdetéig hajlandó tárgyalni a hosszabbításról vagy a cseréről.

Korábban már megírtuk, hogy a 26 éves Artyemij Panarin lehet 2019 John Tavarese, azaz a következő nagyhal a piacon. A zseniális képességekkel megáldott csatárt sosem draftolták, ennek ellenére késői újonc évében, 24 évesen bezsebelte a Calder-trófeát. Két chicagói szezon után Columbusba került, ahol kétéves, 12 millió dolláros szerződést írt alá, amely 2019 nyarán jár le. A 81 mérkőzésen 82 pontot szerző Panarin azonban nem feltétlenül az ohiói klubban képzeli el a jövőjét, illetve nem úgy, ahogy azt Jarmo Kerkalainen GM elképzelte. A finn GM akár hat-hét évre is leláncolná az oroszt, Panarin azonban nem szeretne három-négy szezonra szólónál hosszabb távú szerződést aláírni. Így Kerkalainennek két választása maradt: vagy enged, és ajánl egy rövidebb időtartamú szerződést, vagy áruba bocsátja játékosát, akiért már most sorban áll a Los Angeles Kings, a New York Rangers, a New York Islanders, a Florida Panthers és a Tampa Bay Lightning.

Az egyezkedés hetek óta tart, de az álláspontok nem közeledtek. Legutóbb viszont megszólalt Daniel Milstein Panarin ügynöke, aki elmondta, hogy ügyfele ultimátumot adott a Columbusnak. Az üzenet lényege: Panarin szeptember 13-áig, az edzőtábor kezdetéig hajlandó tárgyalni a folytatásról a csapat menedzserével. Milstein elmondta: “Panarin élete a jégkorong körül forog, de utálja a játék üzleti oldalát. Amikor a szezon elkezdődik, csak a játékra akar koncentrálni, semmi másra. Mindent megtesz annak érdekében, hogy a legjobbat nyújtsa Colombusban, ebbe viszont nem fér bele, hogy eltereljék a figyelmét a tárgyalásokkal.”

Aaron Portzline, az interjút készítő The Athletic szakírója szerint a Panarin által adott határidő egy lehetséges csere utolsó dátumát jelöli. Véleménye szerint az orosz már egyáltalán nem hajlik a hosszabbításra semmilyen formában, így ha nem lesz megegyezés, akkor Kerkalainen azt kockáztatja, hogy jövő nyáron ellenérték nélkül veszíti el a korlátlan szabadügynökké váló pontrekordert. A Portzline által megkérdezett bennfentesek szerint ha olyan klubot sikerül találni, amellyel Panarin hosszabbítana a következő szezon után, akkor Columbusba olyan játékos jöhet cserébe, aki képes lehet őt valamennyire pótolni, ha ilyet nem talál a menedzsment, akkor csak draftjogokat kapnának cserébe. Meg nem erősített információk szerint egyelőre csak ez utóbbira érkeztek ajánlatok. A helyzet Panarin számára sem rózsás, mert miután kiderültek a tervei, feltehetően nem ő lesz a közönség első számú kedvence a Blue Jacketsnél, tehát neki is érdeke, hogy mielőbb rendeződjön a sorsa.

panarin2

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum