Panarin lehet a következő nagyhal a piacon

 

John Tavares és Erik Karlsson után az orosz szupersztár is klubváltáson töri a fejét.

Nem panaszkodhatunk az idei holtszezonra, klasszisok sora teszteli a piacot, a személyi változások alaposan átrendeződhetik az erőviszonyokat. Most újabb nagy név került a kalapba: a 26 éves Artyemij Panarin. Az orosz csatár viszonylag későn, három évvel ezelőtt érkezett a tengerentúlra – bármilyen meglepő, őt soha nem draftolták, és a KHL-ben is csak huszonévesen lett sztár –, az első két évet a Chicago Blackhawks csapatánál töltötte, ám a legutóbbit már a Columbus Blue Jacketsnél kezdte, miután a fizetési plafon szorítása miatt szenvedő csapat képtelen volt megtartani ászát. A Blue Jacketshez két évre írt alá, évi hatmillió dollárért. Meg is szolgálta a fizetését az utolsó centig, miként a Blackhawksnál, itt is tartotta fantasztikus átlagát, 81 meccsen 27 gólt lőtt és 82 pontot szerzett.

Nem csoda, hogy a Columbus máris hosszabbítana vele, lehetőleg nyolc évre, ám a csatár a hírek szerint nem biztos abban, hogy szívesen elkötelezné magát ilyen hosszú időre. Erről Daniel Milstein, a játékos ügynöke beszélt nemrégiben a The Athletic hasábjain: „Panarin kedveli a csapatot és az edzőt. Ez nem a csapatról szól, vagy arról, hogy hogyan bánnak vele. Itt az a kérdés, hogy vajon a következő nyolc évet szeretné-e Columbusban tölteni. Ez a tét. Ha csak kétéves szerződésről lenne szó, lehet, hogy már alá is írtuk volna.”

panarin

A játékos kontraktusából még egy év van hátra, ha nem sikerül megegyezni vele, jövő nyáron ingyenesen igazolhatóvá válik. Jarmo Kerkalainen általános igazgató ezt mindenképpen szeretné elkerülni, így vagy belemegy abba, hogy rövidebb időre szóló megállapodást kössön vele, vagy elcseréli őt. Milstein erről a következőket mondta: „Jarmo igyekszik partnert találni a cseréhez. Ha ez a csapat kíváncsi arra, hogy mik a játékosom hosszú távú tervei, akkor Jarmónak meg kell adnia az engedélyt az ellenfél GM-jének, hogy beszéljen velem.”

Most itt tartunk, az üzlet egyelőre nem indult be, de biztosak lehetünk benne, hogy ha eldől Erik Karlsson sorsa, akkor Panarin iránt is fokozódni fog az érdeklődés. A szakértők szerint jó néhány klub érdeklődik a játékos iránt: a legintenzívebben a Los Angeles Kings, a New York Rangers, a New York Islanders, a Florida Panthers és a Tampa Bay Lightning.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 7., kedd
FEL 18:00 KOSMIS 
augusztus 10., péntek
FEL   CRADAB 
FEL 18:00 NITAVS 
augusztus 11., szombat
FEL   CRADAB 
augusztus 14., kedd
FEL   NTAAVS 
FEL 17:30 TREUTE 
FEL 18:00 MACVIC 
augusztus 15., szerda
FEL 17:00 KMHLVC 
FEL 17:30 MCHMIS 
Partnerünk