Összeállhat a svéd szuperduó Tampában

 

Eddig a Dallast tartották a fő esélyesnek Erik Karlsson megszerzésére, most úgy tűnik, a Lightning a befutó. Ha így lesz, összeáll a Hedman, Karlsson páros.

Csütörtök este kezdtek szivárogni a hírek arról, hogy Steve Yzerman, a Tampa Bay Lightning általános igazgatója sziklákat hajlandó megmozgatni azért, hogy megszerezze a játékospiac messze legjobb elérhető hátvédjét, a svéd Erik Karlssont. Eddig úgy tartották, a Dallas a legnagyobb esélyes, ám azóta úgy tudni, a csapat mégsem válna meg szívesen legnagyobb tehetségétől, a finn Miro Heiskanentől. A 18 éves fiatalember a tavalyi draft harmadik helyén lett a Dallasé, az elmúlt szezonban a finn bajnokság legjobb bekkjének választották, a The Athletic szakírójának az egyik finn játékosmegfigyelő úgy jellemezte, mint szegény ember Nicklas Lidströmjét.

Tampában is van azonban első körös hátvéd a keretben: Mihail Szergacsovot tavalyelőtt vitték el a kilencedik helyen. Első NHL-es évében nem vallott szégyent, 9 gólt, 40 pontot szerzett. Yzerman hajlandó megválni a tehetségtől, és adna mellé még játékost. Ottawában elsősorban egy olcsó centerben gondolkodnak, a hírek szerint a 22 éves Brayden Pointot szemelték ki, ám erről hallani sem akar a Lightning. Ez nem csoda, 66 pontjával ő volt az alapszakasz harmadik legponterősebb játékos a csapatban. Helyette egy olyan játékost adnának, aki szintén nagy jövő elé néz az NHL-ben, de még nem mutatkozott be. Ilyen a balszélső Boris Katchouk, aki 58 meccseen 85 pontot szerzett az OHL-ben, vagy a jobbszélső Taylor Raddysh, aki fontos tagja volt a junior-világbajnokságot nyert kanadai válogatottnak, vagy a hátvéd Cal Foote, aki 1/14-es volt tavaly. Szó van Tyler Johnson elcseréléséről is, az ötmilliós játékosnak 2024-ig van szerződése a klubbal, de valakinek mennie kell, hiszen jövőre Nyikita Kucserovval kell szerződést hosszabbítani. Ha létrejön az üzlet, abban érintett lesz a New York Rangers is. A Capfriendly szerint a Tampának jelenleg 3,5 millió dollárnyi elfüstölhető bérkerete van, ami nyilván nem elég arra, hogy a 11 milliós kaliberű Karlssont szerződtessék. A 33 éves Callahan 2014-ben érkezett a Rangersből, és most abba a klubba térhet vissza, amelynek egykor kapitánya vol,  és amely azóta hatalmas újjáépítésbe kezdett. Ha tőle és Johnsontól is megválik a klub, közel 11 millió dollárja szabadul fel.

karlsson_hedman
Forrás: nhl.com

A lehetséges befutók között továbbra is ott van még a Vegas Golden Knights, amely pénzügyi könnyítést, tehetségeket és draftjogokat tud ajánlani Karlssonért. Szívesen elvinnék vele együtt a hétmilliónál is többet kereső, ehhez képest most alulteljesítő Bobby Ryant, ami jelentős könnyebbséget jelentene Ottawában. Februárban a Senators a 19 éves Cody Glasst kérte még, akit a 2017-es draft hatodik helyén szerzett meg a Vegas, de a WHL-ben 64 meccsen 102 pontot termelő centert nem adta George McPhee. Továbbra is ő az első számú célpont, de mellette vannak még tehetségek, mint Nick Suzuki vagy Erik Bannström (a 2017-es draft 1/13-as és 1/15-ös játékosai). A már kipróbált, de fiatal játékosok közül Alex Tuchra vagy Shea Theodorra eshet a választás. Előbbi 193 centis, ponterős csatár, utóbbi megbízhatóan jól teljesítő hátvéd.

Pénteken tehát a Tampa tűnik favoritnak, nagy kérdés, hogy megéri-e ennyire felforgatni egy csapatot egy mégoly értékes játékosért is. Az biztos, hogy Yzerman nem kapkod, hiszen ő már Tavares megszerzéséért is mindent megtett, vagyis fejben, papíron, excelben számtalanszor kiszámolták, hogyan lehet 11 milliós helyet teremteni a bérkeretben, és azt hogy lehet menedzselni a későbbiekben. Az is biztos, hogy Karlsson most különösen értékes, hiszen egy évig még csak 6,5 millió dollárt keres, ami nevetségesen alacsony összeg egy olyan hátvédért, aki 627 meccsen 518 pontot szerzett, és még csak most múlt 28 éves. Karlssonnal és Hedmannal az első két sorban nagyon sok baj nem történhet a kapu előtt, emberelőnyben viszont annál több jó. Meglátjuk, hogy mindez csak emeli-e a tétet, és más csapatok ráígérnek-e az ajánlatra, vagy megszületik a megállapodás. Utóbbira akár pénteken sor kerülhet.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum