Németország–Magyarország 21-1

 

Utolsó világbajnoki mérkőzésén 75 percig emberhátrányban játszva csúfos vereséget szenvedett jéglabda-válogatottunk és kiesett a második vonalba.

Eddig szépen helytállt a bandyválogatott az elit világbajnokságon, ám az utolsó, kiesésről döntő mérkőzését nagyon elrontotta. Ugyan nyilván szerepet játszott a végeredményben az, hogy a 15. percben Muzsik Norbertet végleges kiállítással sújtották és onnantól 10 emberrel játszottunk, de már addig is rossz volt nézni, ami a jégen történik. A meccs voltaképp az ötödik percre eldőlt, akkor már 3-0 volt a németeknek, a 11. percben pedig 6-0. A mieink egyáltalán nem voltak felkészülve a németek letámadására, 4-0-ig a félpályán sem voltak képesek átmenni, a labdával jóformán csak a középkezdéseknél találkoztak. Nem volt két jó passz egymás után, nem sikerült felvenni az embereket, a német játékosok úgy mentek át a magyar védelmen, mint kés a vajon, a magyar játékosok csak bottal ütötték a nyomukat. Ezen a napon nem volt egy súlycsoportban a két csapat, ami azért különösen sajnálatos, mert egyébként viszont az eddigi eredményeik alapján közel azonos szinten vannak.

GER-HUN_bandy-3

A félidőig 12 gólig jutottak a 11 orosz játékossal felálló németek, és csak azért nem lett nagyobb a különbség, mert Marosi Krisztián, a magyar válogatott kapusa számos remek védést is bemutatott, jóformán egyedül nyújtott értékelhető teljesítményt a csapatból. A németek lekorcsolyázták a magyarokat, nem volt kétséges, hogy ők maradnak bent az elitben. Aki bele akar nézni a meccsbe, az az alábbi videóra kattintson.

Mindent összevetve azért ez után a nagyon csúnyára sikerült meccs után sincs ok elkeseredésre. A magyar válogatott első elit világbajnoki szereplésére a nemzetközi szövetség utolsó pillanatban érkezett felkérése alapján beugróként érkezett, nem volt elég idő a felkészülésre, vízumgondok miatt négy kulcsjátékos is úgy esett be a VB második napjára. Sokat tanulhattak az ellenfelektől, akik végig sportszerűen játszottak a mieink ellen, hagytak bennünket is játszani. A Németek elleni mérkőzés is számos tanulsággal szolgált. Ha ezekből valóban tanulni fognak a játékosok, akkor a válogatott hasznára válhat ez a kiruccanás a nagyok közé. De az biztos, hogy a sportágat kicsit gatyába kellene rázni, javítani kell a kommunikáción, nyilvánosságot kell teremteni, ha azt akarják, hogy legyenek új játékosok és legyenek hazai bajnoki mérkőzések is. A bandy ott kopogtat a téli olimpia kapuján, egyre több országban kezdik játszani, idén Szlovákia debütált a másodosztályban. A sportág fejlődni fog, és ha szeretnénk megtartani a helyünket a második vonal élcsoportjában, ahová jelenleg tartozunk, ahhoz is sokat kell majd dolgozni a jövőben.

hun-bandy-IMG_9132

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 7., kedd
FEL 18:00 KOSMIS 
augusztus 10., péntek
FEL   CRADAB 
FEL 18:00 NITAVS 
augusztus 11., szombat
FEL   CRADAB 
augusztus 14., kedd
FEL   NTAAVS 
FEL 17:30 TREUTE 
FEL 18:00 MACVIC 
augusztus 15., szerda
FEL 17:00 KMHLVC 
FEL 17:30 MCHMIS 
Partnerünk