A tisztelet mindig megvan

 

Seregély Míra, az asiagói női U18-as világbajnokság legjobb magyar játékosa kiválóan szerepelt első hivatalos válogatottbeli tornáján.

Három évvel idősebbek között is kellett játszanod az asiagói vb-n. Mennyire volt nehéz a nálad pár évvel rutinosabbak között jégkorongozni?

Egyáltalán nem volt nehezebb, mert mindenkit ismertem már a csapatból, mivel sokszor játszottam velük együtt ebben az évben, sőt még tavaly is. Nagyon jóban vagyok mindenkivel és mindig jó a hangulat. Ritkán érezni, hogy nem egy együttesben játszunk a bajnokságban, vagy hogy akár 3 év is van köztünk. A tisztelet mindig megvan, ha esetleg egy idősebb mond vagy kér valamire minket fiatalabbakat.

Két gólt szereztél a világbajnokságon. Fel tudod ezeket eleveníteni?

Az elsőt a szlovákok elleni nyitómeccsen lőttem. A saját harmadunkból indultunk, majd a szlovák kapunál okoztunk kellemetlenséget, de a sarokban tisztáztak a szlovákok. Egy forgatás utáni kipattanóból Puskás Noémi húzta kapura a korongot, ami a mamutról visszajött épp elém és a kör széléről fordulásból föllőttem a korongot. A második találatom a japán csapat ellen volt még az első harmadban. Kerekes Kármen passzolt a saját harmadunkból és a félpályán vettem le, majd egy japán hátvédet megkerülve szinte az alapvonalról kapura húztam a korongot, ami a kapus lába között becsorgott.

Hogyan éltétek meg az egyes találkozókat?

Minden meccsen az volt a célunk, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki magunkból. A szlovákok elleni mérkőzés végén kicsit csalódottak voltunk, mert a felkészülési mérkőzéseken tapasztaltak alapján megverhettük volna őket. Ez sajnos nem sikerült, de jól játszottunk, csak rengeteg kiállítást kaptunk, ezért hamar elfáradtunk. Japán ellen is úgy mentünk ki, hogy megfogjuk őket. Sajnos ismét sokszor ültünk ki a büntetőpadra, így megint nagyon hamar elfáradtunk, de az eleje még így is szoros volt.

Az olaszok ellen úgy mentünk ki, hogy nem kaphatunk ki. Az elején nem kezdtünk jól, de a szünet után már újult erővel és határozottan álltunk fel a jégre. Ez volt az a mérkőzés, ahol megmutattuk, mire vagyunk képesek, hogy 2 gólos hátrányból is meg tudjuk csinálni! Az Ausztria elleni meccsen már azért játszottunk, hogy bronzérmesek lehessünk. Sajnos a játékunk nem volt elég a győzelemhez. Mindenkit megviselt az egygólos vereség, mert így elúszott a 3. hely, valamint az is, hogy a játékunk alapján akár győzhettünk is volna. Az utolsó találkozón a norvégok ellen mindenképp kellett a pont azért, hogy bennmaradjunk. Mindent megtettünk érte és sikerült is, ha nyerni nem is, de a hosszabbítást kiharcolni igen, amivel biztosítottuk a bennmaradást. A végén már a himnuszért mentünk, de az nem sikerült, viszont boldogan jöttünk le a jégről és ez volt a lényeg.

seregely-mira

Mik a hosszútávú terveid a jégkoronggal? Ha alkalmad adódik rá, szeretnél majd légióskodni?

A jégkorong nagyon fontos számomra, szeretném, ha jövőmben jelentős szerepet töltene be. Mindenképp szeretném kipróbálni magam külföldön, ha lesz erre lehetőségem és ott a jégkorong mellett a tanulmányaimat is folytatnám. A külföldön való játék sok mindenben hasznos lehet a későbbi életemben. A válogatottban minél tovább szeretnék játszani és ott is a lehető legjobban teljesíteni.

Mennyiben volt másabb nektek ez a vb, hogy nem Buzás Norbert, hanem Kis András irányította a csapatot?

Az elején kicsit furcsa volt, hogy nem volt ott a teljes stáb. Igazából nagyon hamar megszoktam, hogy nincs ott mindenki, de mennünk kellett tovább. Nekem néha feltűnt, de lélekben Buci mindig velünk volt és mindig küldött nekünk valami biztatót, és nagyon szurkolt nekünk. Mivel ez volt az első világbajnokságom, nem tudom, hogy a többieknek miben volt más, mint az eddigiek, de nem hinném hogy sokban különbözött volna.

Annak ellenére, hogy még játszhatnál U14-es fiúk között, az U16-osoknál jégkorongozol. Mennyiben másabb egymáshoz képest a két bajnokság?

A két bajnokság tempójában és a fizikai hokiban más, de ugyanazok a csapatok és gyerekek ellen játszunk, csak már idősebbek vagyunk. Ahogy növünk, úgy fejlődünk is egyben, erősebbek és okosabbak leszünk. Az U16-ban ugyanolyan nehéz gólt lőni, mint amilyen az U14-ben volt akkor. Fiúkkal mindig más együtt játszani, mint lányokkal. A fiúknál erőszakosabb a játék, ezért lányként nincs könnyű dolgom. Ha sikerül betalálnom a kapuba, akkor sokat köszönhetek nekik és én is segítek nekik az ő esetükben. A női felnőtt csapatom a MAC Budapest Marilyn, de ritkán játszom ott, mert az U16-os bajnoki meccsek miatt nem mindig tudok elmenni, csak ha az edzőm elenged.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
november 10., szombat
U17 10:25 HUNSVK 3-6VÉGE
U18 11:30 HUNITA 5-2VÉGE
NŐI 12:00 FRACHN 6-0VÉGE
U20 12:00 SLOITA 0-4VÉGE
NU18 15:30 HUNESP 1-0 HVÉGE
NŐI 15:30 SVKDEN 3-4VÉGE
U20 15:30 HUNFRA 4-3 HVÉGE
EIHC 16:00 HUNITA 7-1VÉGE
NŐI 19:00 HUNNOR 8-4VÉGE
november 11., vasárnap
NU18 16:00 HUNPOL 4-1VÉGE
november 13., kedd
U18 14:55 UTEMIS 5-1VÉGE
U20 16:00 MISPEF 2-3 BVÉGE
EXL 17:00 O20MIS 1-8VÉGE
EBEL 18:45 AVSG99 6-7 HVÉGE
    • DIGI SPORT 2
november 14., szerda
U20 15:20 DHKKMH 
U18 17:20 KMHVAS 
U18 17:30 AVSOKW 
EL 18:00 UTEDEB 
EXL 18:00 DTVMAC 
EL 18:30 TITVC2 
EXL 18:30 MISDTR 
    • DIGI SPORT 1
U18 18:30 ETOMAC 
EL 18:40 HKBFTC 
EL 18:40 VASDAB 
november 15., csütörtök
U18   DABZEG 
U20 15:20 DHKAVS 
U18 15:50 PEFFTC 
U20 18:00 MACUTE 
Partnerünk