Magyarország?Lengyelország 5-1

   

Tekintélyt teremtő győzelmet aratott a magyar válogatott a lengyelek ellen.

Örömtelien megnőtt a közönség a délutáni hokigálához képest is, többek között a két szektort megtöltő és remekül hangoló lengyel szurkolóknak köszönhetően is. A nézők azt láthatták, hogy férfiasan feszül egymásnak a két csapat, amelynek az első eredménye egy korán érkezett magyar kiállítás volt. Ez azonban a mieinknek adott lendületet, a piros mezes játékosok a kisbüntetés letelte után beköltöztek a lengyelek védőharmadába. Jelentős fölény alakult ki, és ez a lövések számában is megmutatkozott. Jarmo Tolvanen csapata már a lengyel zónában letámadta az ellenfelet, és ez a stílus láthatóan nem ízlett a vendégeknek. Szinte minden párharcot magyar játékos nyert, ez csírájában fojtotta el a lengyel támadások lehetőségét. Érett a magyar gól, de az első szünetig nem jött össze.

Nem így a második harmadban. Áthúzódó kiállítással kezdődött ez a 20 perc, közel egy percet játszhatott a magyar válogatott még előnyben. Több ígéretes alkalom is adódott a csatárok előtt, ám a gól végül a kiállítás letelte után 3 másodperccel esett, amikor Nagy Gergő kaput elkerülő lövése a palánkról a másik oldalon jött vissza. Erre Keegan Dansereaun kívül senki sem számított, Murray kapus sem, így a magyar válogatott 23-asa a kapuba kotorhatott éles szögből. Nem állt meg válogatottunk, egyre-másra alakította ki a veszélyes helyzeteket. A második magyar találat egy gyors kontrából jött össze. Galanisz, Magosi és Miskolczi játszotta át két passzal a pályát és a teljes lengyel védelmet, a végén Miskolczinak egyedül Murray-vel kellett farkasszemet néznie, biztosan értékesítette a ziccert. A lengyel zavart mutatta, hogy másfél perc múlva óriási védelmi hibából megszületett a harmadik magyar gól is. Kotlorz bontotta le a kapu mögé kikorcsolyázó Murray kapust, a korong Nagy Krisztián elé került, aki higgadtan megvárta, hogy Orban a kapu elé érjen, tökéletes passzt adott neki. A MAC támadója biztosan lőtt a bárd nélkül visszaérni próbáló hálóőr mellett a kapuba. És még nem volt vége. Egy újabb energikus Nagy K., Terbócs, Orban összjáték végén ismét utóbbi volt eredményes. Egy újabb magyar kiállítás következett, ami után kicsit enyhült a szorítás, ezt a lengyelek egy óriási kék vonalas góllal használták ki, Bychawski révén.

4_6154

fotó: MJSZ

Az utolsó 20 percre már nem maradt sok izgulni való, és ez meglátszott a mérkőzésen is. Az iram csökkent, a lengyelek nem tudtak emelni a tempón, a mieinknek pedig nem volt hová sietniük. A legkiegyenlítettebb menet szemtanúi lehettünk, amelyet ismét csak a mieink nyertek a játékrész derekán született Nagy Gergő-találattal. A MAC csatára saját lepattanóját szedte össze, a Murray kapus mamutjáról lecsorgó korongot a lengyel védő korcsolyái közé piszkálva pöckölte a hálóba.

Egy barátságos mérkőzésen sosem az eredmény a legfontosabb. De az igenis fontos, hogy a fehérvári játékosok és a légiósok hiányában sokan kaptak bizonyítási lehetőséget, és ezt úgy tűnik, mindenki a lehető legjobban akarta kihasználni. A magyar válogatott teljesen megérdemelt győzelmet aratott egy hozzá hasonlóan tartalékos lengyel csapat ellen.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum