Forsbergnek még mindig fáj Háriék pofonja

   

A svéd nemzeti ikon már nem zárja ki, hogy egyszer visszatér a Modóhoz, ahonnan a Leksand elleni 2016-os osztályozó kudarca miatt távozott.

Peter Forsberget senkinek nem kell bemutatni, de azért álljon itt néhány szám a karrierjéről: 708 NHL-meccsen 885 pont, 2006-ban harmadik játékosként lett tagja a Triple Gold klubnak, ráadásul úgy, hogy a biztonság kedvéért minden címből duplázott: két Stanley Kupa-győzelem, két olimpiai arany, két világbajnoki győzelem. Aktív pályafutásának 38 évesen, 2011-ben lett vége, amikor sokadik műtétje után nem vállalta már az újabb megpróbáltatásokat. Nem volt azonban sokáig tétlen, az év őszén már nevelőegyesülete, a Modo csapatánál volt általános igazgató-helyettes.

forsberg

Éppen ebben az évben került oda Hári János is, aki egy év HIFK-nél tett kitérőt leszámítva 2015-ig volt a csapatnál. Utána nem hosszabbítottak vele, új állomáshelyet keresett magának, amit egy osztállyal lejjebb, a Leksandnál talált meg. Ahol aztán csodát tettek. Többször megírtuk már a történetet ? példának okáért itt és itt ?, de elevenítsük fel ezt is: félidőben a Leksand tökutolsó volt az Allsvenskanban, majd mégis bejutott a rájátszásba. A középszakasz utolsó fordulójában a minitabellát vezető Morával mérkőzött, amelyet legalább négy góllal kellett vernie a továbbjutáshoz. 6-0 nyert a Leksand. A következő kört 2-0-s összesítéssel abszolválták, jöhetett az osztályozó, éppen Hári János egykori csapata, a Modo ellen. Ez az a városka, ahol a jégkorong legnagyobb sztárjai olyan számban nőnek ki a földből, mint sehol a világon: a már említett Forsbergen kívül Henrik és Daniel Sedin, Markus Naslund, Anders Hedberg, Victor Hedman is innen származik, és még lehetne sorolni.

A párharc az előzetes esélyeknek megfelelően indult, 2-0-ra elhúzott a Modo. Háriék egyenlítettek. Az ötödik meccsen a Modo 7-1-es diadalt aratott. Más csapatnak ez talán demoralizáló lett volna, a Leksand a hatodik meccsen egyenlített. Jöhetett a mindent eldöntő hetedik meccs, ahol 10 perccel a vége előtt 3-1-re vezettek a hazaiak. Egy Hári-passzt követően mínusz egyre feljött a Leksand, amely az utolsó percben kapusát lehozva az egyenlítést is megszerezte. A negyedik harmad 6. percében pedig megtörtént az, amire senki nem számított: gólt szerzett és feljutott az Elitserienbe Leksand, a Modo pedig kiesett.

Peter Forsberg dühöngve rohant el, majd később bejelentette, hogy elhagyja szeretett klubját. Valami tényleg eltörhetett benne, mert azóta nem nagyon nyilatkozott. A jég június 9-én tört meg, amikor a svéd sportnapilap, a Sportbladet készített vele interjút. Akkor a következőket mondta: ?Az egyetlen kapcsolatom ma a jégkoronggal, hogy szakkomentátor leszek az olimpián. Ezt leszámítva semmi más nincs. Már nem nagyon dolgozom a Modónak, bár van néhány cégem, amely szponzorként segíti a klubot. Az biztos, hogy minden nap fáj az Allsvenskanban látni a csapatomat.?

forsberg2

Azt tudni kell, hogy a másodvonalba került klubban újraírták a költségvetést, olykor 12 juniorral álltak ki a meccsekre, amit még egy ilyen tehetségnevelő műhely sem engedhet meg magának. A végén 12.-ek lettek. A Háriék által ejtett sebek azóta sem gyógyulnak, legalábbis erre lehet következtetni abból, amit a minap az nhl.com-nak nyilatkozott a kiváló játékos: ?Nem tudom, talán valamivel később visszatérek még a hokiba. Van rá esély, hogy a gyerekek játszani fognak, és egy nap talán visszamegyek a Modóba. De ebben nem vagyok biztos. Mindenesetre egyelőre semmi ilyesmi nincs napirenden.?

Akár így lesz, akár nem, Forsbergnek van dolga bőven, hiszen aktív befektetői életet él családi alapon. Apjával és menyasszonyával vannak érdekeltségeik a cipőiparban, van golfklubjuk, hajógyáruk, építőipari cégük és néhány ingatlanjuk. És ha 2015-ben nem engedik el Hári Jánost, aki az azt követő évben a Leksand legponterősebb játékosa lett, akkor talán még a Modóban is megtartotta volna tisztségét.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum