Magyarország U20?USA U18 2-4

   

Nagyon jó ellenféllel találkozott, de óriásit dolgozott, dicséretes teljesítményt nyújtott a magyar junior-válogatott a szezonnyitón. 

Sikerült megháromszorozni az egy évvel ezelőtti nézőszámot, jó 1500 néző volt kíváncsi a szezon első válogatott mérkőzésére, a Magyarország U20?USA U18-ra.

Nem indult jól a mérkőzés, mármint a mi szempontunkból. 25 másodpercig sikerült tartani a gól nélküli eredményt az ifjúsági vb-címvédő ellen, a 26.-ban megszerezte a vezetést az amerikai válogatott. Jack Randl szerzett vezetést ellenfelünknek. Nagy Kristóf kapus azonban fantasztikus munkát végzett a következő 31 percben, és mindent fogott, ami a kapujára ment. Ez azt is jelentette, hogy a kezdeti amerikai fölény ellenére az első harmadot lehoztuk 0-1-gyel. Elsősorban hátuk volt a magyar válogatott összeszedett és harmonikus, a támadásokra csak pillanatokra maradt energia és figyelem, ennek ellenére két jó nagy kapuvasat is ütöttünk, főleg a második ért volna gólt.

A játék szórakoztató és színvonalas maradt a második harmadban is. Főleg úgy, hogy a 25. percben Péter Andor révén sikerült egyenlítenünk, kettős emberelőnyt kihasználva. Kellemetlen hokit nyújtottunk, ha tempó tekintetében nem is, de fizikailag mindvégig felvettük a ritmust ellenfelünkkel. Kiegyenlítetté vált a játék, de azért nem kis meglepetést okozott a Tüskecsarnokban, hogy a 36. percben sikerült megszereznünk a vezetést. Szita Donát volt szemfüles, ennek köszönhetően 2-1-re mi vezettünk. Az amerikai gárdának nagyon nem tetszett a vesztes helyzet, és azonnal két fokozatot váltott vissza. Ennek eredményeképpen még ebben a harmadban megfordította ellenfelünk az állást. Előbb fonákkal, majd szóló végi lapos lövéssel vették be a félidőben beálló Tóth Balázs kapuját. 2-3-mal mentünk pihenni. Ránk fért a szünet, mert nagyon kihajtottuk magunkat.

A záró húsz percre az egyenlítés, vagy legalábbis a szoros eredmény reményében léptünk jégre, és tervünk sikerült, még ha legfényesebb álmainkat nem is tudtuk valóra váltani. A 45. percben emberelőnybe került a magyar csapat, de ebből ellenfelünk szerzett gólt, mert elpepecseltük a dolgokat hátul. Curtis Hall köszönte szépen a lehetőséget, és emberhátrányos találatával már 4-2 állt a táblán. Ami erőnkből tellett, azt megtettük, hogy közel maradjunk a tengerentúli szuper csapathoz eredményben, és ez sikerült is. Voltak játékelemek, amelyekben nagy volt a differencia a két csapat között, de fizikailag jól teljesített a magyar válogatott, erővel mindvégig bírta a csatát. Ez is nagy szó, hát még az, hogy eközben a harmadik gólunk sem volt távol. Persze az amerikai ötödik sem.

Végül összeszedett, tudatos és jó játékkal elértük, hogy nem kerültünk alárendelt szerepbe ezen a mérkőzésen, pedig játékosaink nagy többsége számára szokatlan volt ez a színvonal és sebesség. Felkészült ellenfél ellen tisztességes teljesítménnyel értünk el jó eredményt. 4-2-re kaptunk ki. Nem rossz szezonkezdés ez.

usa18hun20-2017

Magyarország kerete az Egyesült Államok U18-as csapata elleni mérkőzésre:

Név Klub
Kapusok
Nagy Kristóf MAC
Tóth Károly Balázs Black Wings Linz (AUT)
Hátvédek
Bukor Rajmund Vasas
Erdély Botond Fehérvár
Fejes Nándor MAC
Horváth Milán Fehérvár
Kiss Roland UTE
Oroszi Álmos Vasas
Sándor Flórián Fehérvár
Szabó Bence Fehérvár
Csatárok
Dézsi Bence Fehérvár
Kiss Patrik Fehérvár
Majoross Barnabás MAC
Mihály Ákos Fehérvár
Molnár Dávid MAC
Nagy Ákos Fehérvár
Papp Kristóf Honeybaked (USA)
Péter Andor Fehérvár
Sebestyén Dávid MAC
Szita Donát Fehérvár
Tóth Gergely MAC
Vértes Nátán Fehérvár

Magyarország U20-as válogatottjának stábja:

Vezetőedző: Svasznek Bence
Edző: Kiss Dávid
Edző: Vas Márton
Kapusedző: Máthé Csaba
Vendégedző: Jánosi Csaba
Vendégedző: Mihály Jenő
Fizioterapeuta: Berkes Brigitta
Felszerelésmenedzser: Tornyi Gábor
Csapatvezető: Végh Benedek

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum