Kik képviselhetik az USA-t Pjongcsangban?

 

A Team USA nehezebb helyzetben van, mint Kanada.

A kanadai válogatott néhány napja kiadott egy előzetes névsort arról, hogy kik kerülhetnek be a jövői évi olimpiai csapatba. A válogatást nehezítette, hogy az NHL-esekre nem számíthatnak, és olyan AHL-esekre sem, akiknek kétirányú szerződésük van. Ezek alapján csak az európai klubokban szereplő játékosok maradnak. Az Egyesült Államok problémája, hogy sokkal-sokkal kevesebb az amerikai hokis Európában, mint a kanadai.

A tavaszi világbajnokságon szereplő amerikai válogatottban egy játékos kivételével mindenkinek volt NHL-es kontraktusa. Így nagyobbrészt maradnak az alsóbb ligákban, illetve a főiskolákon és egyetemeken szereplők. Esélyes a csapatba kerülésre a Bernben játszó csatár, Marc Arcobello, aki közel másfél száz NHL-mérkőzésen játszott, és 2015-ben már járt világbajnokságon, sőt Oroszország ellen győztes gólt is szerzett. A KHL-ből két csatár érkezhet, Jaff Taffe és David Booth, előbbi közel pont/meccs átlagot hozott több mint 600 AHL-meccsen, utóbbinak pedig 31 gólos, 60 pontos szezonja is volt az NHL-ben nyolc évvel ezelőtt.

team usa

A védelem vezére a kétszeres Stanley Kupa-győztes Rob Scuderi lehet. A legutóbbi szezont az AHL-ben töltő hátvédnek egyenlőre nincs csapata, és ha nem talál, akkor számíthat a behívóra. A 38 éves bekk mellett Adam Fox, Ryan Lindgren és Daniel Brickley biztosan helyet kaphat. Mindhárom játékos jelenleg az egyetemi bajnokságban játszik, és egyaránt tagjai voltak az U20-as világbajnokságot megnyerő csapatnak.

A legnagyobb kérdőjel a kapusposzt érinti, ide lesz a legnehezebb megtalálni a megfelelő embereket. A legesélyesebbnek Jake Oettinger tűnik, akinek képességeiről mindent elárul, hogy a Dallas 2017-es drafton az első körben választotta, és nem mellesleg szintén junior-világbajnok. A második számú posztra legalább fél tucat kapus esélyes, nagyobb rutin nélkül. Európából a KHL-es Jokerit 26 éves hálóőre, Ryan Zapolski lehet az egyik behívott, az egyetemi ligákból pedig Cal Petersen (Notre Dame), Hunter Miska (Minnesota-Duluth), Joseph Woll (Boston University), Michael Bitzer (Bemidji) és Merrick Madsen (Harvard) számíthat behívóra.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 7., kedd
FEL 18:00 KOSMIS 
augusztus 10., péntek
FEL   CRADAB 
FEL 18:00 NITAVS 
augusztus 11., szombat
FEL   CRADAB 
augusztus 14., kedd
FEL   NTAAVS 
FEL 17:30 TREUTE 
FEL 18:00 MACVIC 
augusztus 15., szerda
FEL 17:00 KMHLVC 
FEL 17:30 MCHMIS 
Partnerünk