Kanada válogatottja is a KHL-lel készül

 

A szövetség már augusztusban teszteli, kik lehetnek ott Pjongcsangban. Közben orosz források szerint az NHL-nek van egy titkos menetrendje, amelyben olimpiai szünettel számolnak.

A juharlevelesek lassan egy éve gondolkodnak azon, hogy milyen kerettel álljanak ki az olimpián, ha nem számíthatnak NHL-es játékosaikra. A távol maradásról szóló döntés áprilisban megszületett, véglegessé vált, hogy sorozatban öt torna után ezúttal a világ legjobb bajnokságának játékosai nem lesznek ott a sportág legnagyobb ünnepén. Végleges szabály még nincs, de a CBC úgy tudja, hogy a tervek szerint sem az NHL-esek, sem a kétirányú szerződéssel rendelkező AHL-es játékosok nem mehetnek Dél-Koreába. Egyelőre az edzői stábot sem hirdették ki, erre várhatóan július végén kerül sor.

huncan_hari
Fotó: Mudra László (MJSZ)

Február rohamosan közeleg, és mivel a csapat gerincét a kevésbé szem előtt lévő európai játékosok alkotják majd, így a felkészülés is több időt vesz igénybe. Éppen ezért a kanadai szövetség most arról tárgyal orosz partnerével és a KHL illetékeseivel, hogy a kanadai válogatott számára felkészülési mérkőzéseket kössenek le megfelelő csapatokkal. Még semmi sem végleges, de az elképzelések szerint két augusztusi tornán is részt venne a juharleveles válogatott. Az első a Szocsi Hockey Open, amelyet augusztus 5?9. között rendeznek a 2014-es olimpia helyszínén, és ahol a helyi KHL-es csapattal, valamint az orosz válogatottal mérnék össze erejüket. A másik a Nyikolaj Pucskov-torna, amelynek Szentpétervár ad otthont augusztus 14?17. között.

Az már korábban eldőlt, hogy december közepén szintén ott lesznek az Izvesztyija Kupa utódjának számító Channel One Cupon Moszkvában, ahol a házigazdák mellett megmérkőznének a csehekkel, a finnekkel, a svédekkel és a koreaiakkal is. Emellett formabontó módon novemberben a finnországi Euro Hockey Tour-állomáson is játszhatnak, ahol a kedvükért hatcsapatosra bővítik az egyébként négycsapatos mezőnyt. A finn, orosz, svéd, cseh és kanadai válogatott mellett ott lesz még Svájc is. A sűrű programot december végén a Spengler Kupa teheti véglegessé, ahol az európai juharleveles szelekció hagyományos résztvevőnek számít. Igaz, erről még nincs hivatalos döntés, de a megegyezés sincs messze. Ehhez jönnek a tornát közvetlenül megelőző barátságos meccsek, úgy tűnik, Oroszországgal biztosan játszanak akkor is.

NHL Commissioner Gary Bettman attends a press conference before Game 1 of the NHL Stanley Cup Final hockey playoff in Vancouver

Mindeközben nem múlik el végleg az ábrándozások időszaka. A Szport Ekszpressz munkatársa, Alekszej Sevcsenko arról számolt be a minap, hogy orosz NHL-esek szerint létezik egy titkos menetrend, amely számol az olimpiai részvétellel, és tartalmaz egy kéthetes szünetet az olimpia idejére. Ennek oka úgymond az, hogy a legnagyobb sztárjátékosok, mint például Sidney Crosby, továbbra is teljesen elfogadhatatlannak tartják a döntést az olimpiai bojkottról. Noha ez minden bizonnyal igaz, és a liga arcainak súlyát is hiba lenne alábecsülni, az azonban ezzel együtt is kétséges, hogy van-e akkora szavuk Crosbyéknak, amely a már kihirdetett naptár megváltoztatására tudná bírni Gary Bettmant és csapatát. Mást ne mondjunk, elkezdődtek a jegyárusítások is, tehát alig képzelhető el, hogy a vállaltnál kevesebb számú meccset teljesítsen a liga a bérletesek számára.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN INFO
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA INFO
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum