Klubok sora érdeklődik Ilja Kovalcsuk iránt

 

Öten komolyan puhatolóznak. Hárman egészen biztosan nem véletlenül.

Az idei nyár egyik nagy szenzációja lehet Ilja Kovalcsuk visszatérése az NHL-be. Az Észak-Amerikát viharos körülmények között elhagyó szélső négyéves KHL-es kitérő után térne vissza. Mivel kontraktusa még mindig a Devilshez köti, de ott nem akar játszani, ezért azt szeretné, hogy a New Jersey cserélje el. Erre július 1. után lesz lehetősége Ray Shero menedzsernek. De felmerül a kérdés, hogy hova?

A legutolsó hírek szerint a komolyabb kérők között van a Columbus Blue Jackets, a New York Rangers, a St. Louis Blues, a San Jose Sharks és a Toronto Maple Leafs. Utóbbi három tájékozódása nem véletlen, ugyanis a szakmai stábban többen vannak, akik kapcsolódnak a Devilshez és Kovalcsukhoz. A Bluesban a Devils egykori kapusa, Martin Brodeur a helyettes menedzser. A San Joséban az a Peter DeBoer az edz,ő akinek dolgozott a keze alatt Kovalcsuk, illetve az Johan Hedberg a kapusedző, aki együtt játszott az orosszal New Jerseyben. Végül a Leafsben ott van az a Lou Lamoriello, aki évekig volt a Devils elnöke és menedzsere.

kovalcsuk

Nehezíti Kovalcsuk visszatérését a fizetési igénye, amit szakértők ötmillió dollárra lőttek be, hároméves időintervallumra. A Jackets, Rangers, Blues, Leafs négyesnek áldozatokat kellene hoznia Kovalcsuk leigazolása kapcsán, mert jelenleg vannak más játékosok, akik prioritást élveznek a hosszabbítás terén. A Columbusban ilyen Alexander Wennberg és Josh Anderson, a New Yorkban Mika Zibanejad, Jesper Fast és Oscar Lindberg, a St.LouisbanColton Parayko. A Torontónak lenne helye, de rengeteg a tehetséges fiatal, akik elől elvenné a helyet Kovalcsuk.

Leginkább a San Jose tűnik realitásnak a felsorolt öt csapatból. 14 milliós szabad helye van, jövőre a kulcsjátékosok közül csak Marleau-nak és Thortonnak jár le a szerződése, de mind a ketten 38 évesek lesznek, így kérdés, hogy a Sharks meg akarja-e tartani őket. Ráadásul a csapatra ráférne egy gólerős játékos, hiszen a San Jose a lőtt gólok terén csak 19. volt az alapszakaszban, az emberelőnyök kihasználásában pedig mindössze a 25.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 
VB 16:20 GERKAZ 
VB 20:20 CZEAUT 
VB 20:20 POLUSA 
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 
VB 12:20 LATSWE 
VB 16:20 CANFIN 
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 
VB 20:20 CZEGBR 
VB 20:20 FRASVK 
Partnerünk
Archívum