Patrick és Hischier az összetett draftfelmérő élén

 

Egyértelmű: a kanadai és a svájci center a június 23?24-ei draft első és második helyének várományosa. Csupán a sorrendjük kérdéses.

A hét végén rendezték Buffalóban az összetett erőfelmérőt, ami alkalmat adott a csapatoknak arra is, hogy személyesen megismerkedjenek a fiatal tehetségek újabb generációjának tagjaival. A felmérés során öt gyakorlatot kellett minden résztvevőnek bemutatnia: helyből távolugrás, súlypontemelkedés, fekvenyomás a testtömeg 70%-ával, ingafutás, húzódzkodás. Speciális szobabiciklin tesztelték a játékosok robbanékonyságát is. Ez utóbbi gyakorlat a leggyilkosabb, fél percen keresztül kell teljes erőből tekerni. Idén új embert fedeztek fel ennek kapcsán: Jordan Marwin erőnléti edző speciális hangképzésével igyekszik motiválni a játékosokat, hogy kitolják teljesítőképességük határait.

Gyakorlat

Nolan Patrick

Nico Hischier

helyből távolugrás

253,4 cm

268,6 cm

súlypontemelkedés

49,5 cm

49,2 cm

fekvenyomás

12

7

ingafutás

balra 4,76 mp, jobbra 4,75 mp

balra 4,75 mp, jobbra 4,53 mp

húzódzkodás

11

13

A tesztek fizikai megpróbáltatásainál is keményebb lehetett a csapatvezetőkkel, helyenként magukkal az általános igazgatókkal folytatott személyes beszélgetés. Nolan Patrick kapcsán a legfontosabb téma, amelyre mindenki kíváncsi volt, az egészségi állapota. A játékos vesszőfutása egy éve tart egy nem felismert, így nem jól kezelt sérvvel. A szeonban csak 33 meccset játszott, ezeken 46 pontot szerzett. A fizikai teszten is azért volt fontos a teljesítménye, hogy mindenki lássa, teljesen egészséges. Állítása szerint nincs tökéletes állapotban, de a nyáron elvégzendő munka után készen fog állni az NHL-re is. Mindent elárul képességeiről, hogy így is első helyen áll a nem hivatalos rangsorokban. Legnagyobb erősségének a vezetői képességeit tartják. A játék e pszichológiai dimenziója az utóbbi években kiemelten fontossá vált a tengerentúli szakemberek között.

patrick_hischier

Nico Hischier nyilvánvaló hátrányból indul Patrickkel szemben, bár az utóbbi időben mindent megtett ennek mérséklése érdekében. Az idei szezonra például átkelt az óceánon, hogy szokja a kisebb és más beosztású észak-amerikai pályákat, fejlődjön a védekezése, belenőjön a kanadai stílusú edzésekbe. Előtte játszott már a svájci első- és másodosztályban, valamint a juniorbajnokságban is. Idén a Halifax Mooseheads QMJHL-es csapatában 57 meccsen 38 gólt és 86 pontot szerzett. A két játékos hasonló karakterű személyiség, az utóbbi évekre jellemző rivalizálás ? például Jack Eichel és Connor McDavid, vagy Patrik Laine és Auston Matthews között ? egyáltalán nem így van az ő esetükben. Nem győzik dicsérni a másikat.

Ezúttal a New Jersey Devils választ először, majd a Philadelphia Flyersnek jut az a játékos a Patrick?Hischier kettősből, aki nem kell a Devilsnek. Az észak-amerikai származás Patrick mellett szól, a sérülés ellene. Apja és nagybátyja is megjárta az NHL-t, ez további pluszpont. Hischier is klasszis, aki nagy jövő előtt áll, és van egy előnye kanadai társával szemben. Patrick játékjoga a WHL-es Brandon Wheat Kingsnél van, így az NHL-es átigazolási szabályok értelmében csak az NHL-ben vagy a WHL-ben játszhat. Ezzel szemben Hischier az SC Bern játékosa, de junior szerződéssel, így az ő játékjoga nem korlátozott, bármilyen profi kontraktust köthet. Mindennek a játékosok további fejlődése szempontjából van jelentősége. Ha ugyanis valamiért nem felelnének meg az NHL támasztotta követelményeknek, a kanadai centernek a jóval lassabb fejlődést biztosító WHL-be kell visszamennie, míg Hischier akár haza is utazhat ? Matthews példája mutatja, mennyi fejlesztési lehetőséget kínál a svájci első osztály ?, illetve akár az AHL-be is küldheti klubja.

Két hét múlva kiderül, melyik szempont mennyire fontos a Devils számára.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT INFO
VB 16:20 KAZSWE INFO
VB 20:20 CANNOR INFO
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA INFO
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 
VB 16:20 GERKAZ 
VB 20:20 CZEAUT 
VB 20:20 POLUSA 
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 
VB 12:20 LATSWE 
VB 16:20 CANFIN 
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 
VB 20:20 CZEGBR 
VB 20:20 FRASVK 
Partnerünk
Archívum