Az kénytelen kitalálni valamit, aki nyomás alá kerül

 

Azért jöttünk, hogy meccsről meccsre a lehető legjobban játsszunk, ötször egymás után. Ezt Majoross Gergely, a válogatott edzője mondta blogunknak az osztrákok elleni találkozóra készülve.

Hétfőn reggel félórás átmozgató edzést tartott előbb az osztrák, majd a magyar válogatott. Erre a napra ez az egy mérkőzés jutott, a második forduló ezzel lesz teljes a kijevi divízió 1/A-s világbajnokságon. A tréning után Majoross Gergely adott tájékoztatást a legfontosabb kérdésekről. A magyar válogatottban továbbra is mindenki egészséges, Ausztriával ugyanabban az összeállításban, ugyanazokkal a sorokkal kezdjük a mérkőzést, ahogy Ukrajna ellen tettük.

Az emberelőnyös játékunkon igyekszünk sokat módosítani, de az alapkoncepció nem változik, az a fontos, hogy a kivitelezés hatékonyabb legyen, mint az első meccsen volt. Az osztrákok játékának elemzését elsősorban a kazahokkal játszott nyitómeccsre építette a stáb, de természetesen megnéztek régebbi mérkőzéseket is. A legfrissebb a legpontosabb kép, és csak itt játszanak olyan összeállításban, amilyenre ma is számíthatunk, tette hozzá Majoross Gergely. Ausztria játékát így elemezte a válogatott edzője: ?Nagyon agresszívek, minden játékhelyzetben próbálnak nyomást gyakorolni, elvenni a területet. Erre kell készülnünk, erre kell kitalálnunk a megoldást, majd megvalósítani a jégen az elképzeléseket. Ugyanabban a harcmodorban játszanak, ahogy szoktak, azt lehet mondani, hogy egy-egy szituációban még az eddigieknél is rámenősebbek.?

Ennek ellenére nem kell az ő játékukhoz idomulnunk, azt terveztük el a világbajnokság előtt, hogy a saját hokinkhoz tartjuk magunkat. Apróságokon kell módosítani az ellenféltől függően. Ezúttal leginkább a rögzített szituációkon. ?Általában az kénytelen valamit kitalálni, aki nyomás alá kerül. Nyilván az viszonylag egyszerű dolog, hogy ha elveszíti valaki a bulit, milyen utakon szeretne menni, az nehezebb, hogy aki megnyeri, mit fog a koronggal csinálni.?

A második játéknap bombameglepetését okozta Dél-Korea azzal, hogy legyőzte Kazahsztánt. Majoross nem szaladna előre a következtetések levonásával: ?Nekünk nem kell azzal foglalkoznunk, hogy ki nyert. Ez nem változtat semmin. Mi azért jöttünk ide, hogy meccsről meccsre a lehető legjobban játsszunk, egymás után ötször. Ez nem változik attól, hogy mi történt az említett mérkőzésen. Közben azt is látjuk, hogy Dél-Korea egyre jobb. Nemcsak azért, mert egyre több honosítottja van, hanem mert a dél-koreai játékosok is egyre többet játszanak ezen a szinten, hozzászoknak ehhez a tempóhoz. Mindig is jól korcsolyáztak, de mostanra a döntéshozatalban is sokat léptek előre. Egyre meghatározóbb csapata lesz a divízió 1/A csoportnak Dél-Korea.?

Az Ukrajnával játszott meccsünk speciális volt, ezért nem érdemes nagyon mélyre menni az elemzésében az osztrákok elleni találkozó előtt. Vannak ettől függetlenül olyan dolgok, amikben szeretnénk változtatni. Például az emberhátrányos játékunk, a korongkihozatalunk és a letámadásunk ilyen. De sokkal több olyan részlet volt, amit egyénileg beszélt át a szakmai vezetés a játékosokkal. Jelezték, mi tetszett, és mi az, amin változtatni kell.

?Bárki, aki nagyon messze szeretne gondolkodni a tornán belül, rosszul jár. Ha valaki nem arra összpontosít, hogy mi történik vele egy adott mérkőzésen belül, akkor bajba kerül. A régi lebonyolításban voltak világbajnokságok, ahol ki lehetett hegyezni egy-két mérkőzésre, hogy mit kell csinálni, mert volt néhány garantált győzelem. Az új lebonyolítási rendszerben, különösen az elmúlt néhány évben, ez nem mondható el. Ha jól emlékszem, tavaly ebben a csoportban ? ahol mi nem voltunk ott, szerencsére ?, az utolsó játéknap előtt még öt csapat juthatott volna fel az A csoportba. Köztük a lengyelek is, akik két vereséggel kezdték a világbajnokságot. Kimondottan fontos, hogy csak azzal foglalkozzunk, ami a következő mérkőzésünkön történik. Ma csak azt tudjuk befolyásolni, hogy mi lesz a Magyarország?Ausztria találkozó végeredménye.?

gallo-ausztria

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM INFO
VB 16:00 HUNKOR INFO
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN INFO
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum