Február 7-re halasztották a döntést a CHL ügyében

 

Két hét múlva számos életbevágóan fontos kérdésben fognak dönteni a bíróságon Calgaryban, amely alapvetően érinti a világ legerősebb juniorbajnokságát. Újabb érvek kerültek elő, amik gyengítik a liga pozícióit a játékosokkal szemben.

Eredetileg kedden kellett volna a bíróságnak döntenie arról, hogy nyilvánosak-e a CHL és az azt alkotó csapatok pénzügyi mérlegadatai, ezt azonban két héttel elhalasztották. Az új időpont február 7., amikor azonban nem csak ebben az egy kérdésben várható döntés, hanem arról is, hogy megalapozott-e a felperesek igénye arra, hogy pertársaságot alapítsanak. Mindez pedig arról szól, hogy profi ligának tekinthető-e a világ legerősebb junior bajnoksága a CHL, mert ha igen, akkor a játékosokat is megilleti legalább a mindenkori minimálbér szerinti fizetés. Az előzményekről mindent megírtunk itt és itt, van azonban egy újabb fejlemény is az ügyben.

chl2

Időközben ugyanis előkerült a CHL azon kérelme, amelyet a kanadai szellemi tulajdonjog-védelmi hivatalhoz nyújtott be, amelyben védjegyet kértek nem kevesebb, mint 140 termékre vonatkozóan. Ezek között találunk a rágógumitól kezdve, az étkezéssel kapcsolatosan elképzelhető összes tárgyon keresztül a legkülönbözőbb ruházati és divattermékekig bezárólag mindent, nem beszélve a hokis kártyákról, képregényekről, szappanfajtákról. A teljes listát a The Hockey News nevű hokisportál hozta, érdemes átklikkelni érte. A kérelem szolgáltatásokról szóló részében ráadásul a CHL saját felelősségi körébe vonja az alábbi tevékenységeket: ?Egy hokiliga, valamint professzionális és amatőr hokimeccseken keresztül történő szórakoztató szolgáltatások működtetése.?

Ezek alapján nagyon nehéznek tűnik majd amellett érvelni, hogy az egyik bíróságon miért számítson amatőrnek az, ami ugyanazon ország másik bíróságánál professzionális.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum