Az utolsót fogadja az első Miskolcon

   

A Csíkszeredának már nincs esélye a playoffra, de így is odatette magát pénteken Fehérváron. Erre lehet számítani a DVTK otthonában is.

A Ferencváros Galati elleni győzelmével eldőlt, hogy a Sportklub semmiképpen nem érhet oda a rájátszásra, a matematikai esélyei is megszűntek. Bár valószínűleg lehettek erről sejtéseik a játékosoknak a Titánok elleni meccs közben is, mégis mentek végig, és háromgólos hátrányból felállva szétlövésben nyertek. Sokszor hiányoltuk ebben az idényben ezt a hozzáállást a szeredaiaktól, akik időnként túl könnyen adták meg magukat, súlyos vereségeket szenvedve. Szombaton a fehérvárinál jóval nehezebb feladat vár a Sportklub játékosaira, ugyanis a listavezető DVTK Jegesmedvék otthonában kell fellépniük.

Az már biztossá vált, hogy a DVTK nem végezhet az alapszakasz végén a 3. helynél rosszabb pozícióban. A miskolciak januári mérlege eddig tökéletes, sorrendben a DAB, az UTE, a Titánok, a Beograd és a Ferencváros ellen zsebelték be a három pontot, 5 meccsel a vége előtt hárompontos előnnyel vezetik a ligát. A sorsolás ismeretében nyugodtan állíthatjuk, hogy ők az alapszakasz győztesének járó Bíró László vándordíj első számú várományosai. Hogy sorrendben harmadszor is a miskolci vitrinbe kerüljön a trófea, ahhoz szombat este a Népkertben kötelező lenne behúzni a hatodik januári győzelmet is.

Az előzmények alapján sokan azt gondolhatják, ez nem lehet gond, az első miskolci mérkőzésen 10-0-ra nyert a DVTK, ám mindenki tudja, hogy az nem a Csíkszereda igazi arca volt. A MOL Ligában nem lehet senkit félvállról venni, mert jön a büntetés. A szombati mérkőzés így egyben a rájátszásra való felkészülés mentális tesztje is lesz. A DVTK soraiban akár pályára is léphet a klub hetedik légiósa, a hét elején igazolt finn védő, Joni Touminen, akinek érkezésével Bradley edző variációs lehetőségei megnőttek.

A Csíkszereda számára az önbecsülésről szól a mérkőzés. Rettenetes szezon végén jár a csapat. A szezon második felére a szerb újonc HK Beograd is meg tudta előzni őket. A reálisan megfogalmazható céljuk az lehet, hogy elkerüljenek az utolsó helyről, amire van is esélyük, hiszen játszanak még a Belgráddal, amelyet éppen a fehérvári győzelemmel értek be pontszámban. De jó lenne a további három összecsapáson is minél több pontot gyűjteni, ami nem lesz könnyű, hiszen a DVTK mellett egyszer idegenben, egyszer hazai jégen játszanak még az utóbbi időben jelentősen megerősödött Debrecennel is. Az első lépést mindenesetre szombat este Miskolcon tehetik meg Moldovánék, akik az alapszakasz végéig hátralevő időben megmutathatják, jóval többre képesek és jóval többet is érnek annál, mint amit az elfuserált idény alapján gondolhatnak róluk.

DVTK Jegesmedvék–SC Csíkszereda 7-2

   

A Jegesmedvék magabiztos győzelemmel tettek újabb lépést az alapszakasz-győzelem felé.

A kezdőbedobás előtt a csapatok és a szurkolók gyászszünettel emlékeztek meg az olaszországi tragikus buszbaleset áldozatairól.. A Jegesmedvék – az előző meccsekhez hasonlóan – rakétaszerűen kezdtek, hiszen már a 2. percben vezettek. Egy kipattanó korongot Johnston tett kapura, a pakk felpattant egy védő botján, és parabola ívet leírva hullott az üresen maradt hálóba (1-0). Ezután is nagy fölényben játszottak a hazaiak, a csíkiek ritkán tudtak kijönni a harmadukból, így alig jelentettek veszélyt Kiss Bence kapujára. A következő gólra a 12. percig kellett várni, amikor Johnston egy kapu mögül kapot korongot vágott kapásból a hálóba (2-0). Egy perccel később – elég váratlanul – szépítettek a vendégek: egy kapu előtti kavarodás végén Moldován juttatta a pakkot a gólvonal mögé (2-1). A folyamatos játékot sorozatban kiállítások szakították meg – mindkét oldalon kettő-kettő –, de ezeket egyik fél sem tudta a maga javára fordítani.

A második harmad egy áthúzódó miskolci emberelőnnyel kezdődött, amelyet 12 másodperc elteltével ki is használtak: Magosi hatalmas gólt lőtt a kék vonal közeléből (3-1). Kevés izgalom borzolta a szurkolók idegeit, a Jegesmedvék teljesen irányítás alatt tartották a játékot, a csíki csapat erejét felemésztette a védekezés, a támadójátékukban nem volt benne a gól. A miskolci játékosok időnként már egy kicsit túlcifrázták a támadásokat, és a jó helyzetből is próbáltak jobbat csinálni egy plusz passzal, ami végül módot adott a védőknek egy blokkra, közbeszúrásra. Az utolsó percben, 4 a 4 elleni játék során Sakaris cselezte keresztbe magát a kapu előtt, majd másodjára áttolta a korongot Onodi mamutján (4-1).

A harmadik játékrész is góllal indult: Pavuk vitte be a korongot a támadó harmadba, majd egy csel után kilőtte a jobb felső sarkot (5-1). A játék képe nem változott semmit, a csapatok leginkább a csíki térfélen táboroztak le, de inkább a küzdelem dominált. A 47. percben kettős előnybe kerültek a Jegesmedvék, amelyet látszólag Leppanen váltott gólra, ám azt hosszas videózás után nem adták meg, és a csíkiak végül kivédekezték mindkét hátrányt. A következő fórt viszont már nem szórakozták el a hazaiak, a 50. percben Hajós lőtte ki távolról a rövid sarkot (6-1). Három perccel később ismét gyakorolhatták a Macik a kettős fórt, és Miskolczi egy kipattanót könyörtelenül be is vágott (7-1). A csíkiak 23 másodperc múlva emberhátrányban szépítettek: Valchar kerülte meg a kaput és húzta fel a korongot a sarokba (7-2).

Doug Bradley (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): “A mérkőzésen végig nyomás alatt tudtuk tartani a Csíkszeredát, és ezúttal az emberelőnyös helyzetek is eredményesen játszottuk meg. A fiúk betartották azt, amit kértem, így mindenképpen elégedett vagyok a mai teljesítményünkkel.”

Leo Gudas (vezetőedző, SC Csíkszereda): “Úgy gondolom, hogy 40 percig nem játszottunk rosszul. Az utolsó harmadban nem maradt más nekünk, mint gyakorolni az emberhátrányokat, és ebből nem jöttünk ki jól.”

MISHSC

Fotó: dvtk.eu

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 810 néző. Játékvezetők: Varjú, Gangel, Kormos, Sipos.
Kiss: 90,0% (Adorján A.)
K
Onodi: 86,0% (Ruczuj)
Láda, Leppanen, Galanisz, Pavuk, Magosi
1
Wood, Salló, Antal Zs., Valchar, Bíró
Gőz, Vojtkó, Hajós, Tóth, Miskolczi
2
Korenko, Papp, Antal N., Molnár Zs., Farkas
Joe, Tuominen, Johnston, Toulmin, Sakaris
3
Campbell, Gecse, Moldován, Szolarjov
Popovics, Bernáth, Szopos, Ritó, Sági
4
Bors, Orbán, Geréb, Egyed
Bradley Douglas, Farkas Tamás
E
Gudas Leo, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:51 MIS Toulmin Joe Johnston
2-0 11:26 MIS Johnston Toulmin Sakaris
2-1 12:24 SCC Moldován Egyed Gecse
3-1 20:12 MIS PP Magosi Láda Leppanen
4-1 39:08 MIS Sakaris Johnston Joe
5-1 41:00 MIS Pavuk Magosi Galanisz
6-1 49:18 MIS PP Hajós Vojtkó Tóth
7-1 53:57 MIS PP2 Miskolczi Gőz Vojtkó
7-2 54:20 SCC SH Valchar Szolarjov
50 Kapura lövések száma 20
8 Kiállításpercek 26

A DVTK–Csíkszereda videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum