Hischier már második az előzetes draftlistán

 

A svájci játékosnak meghozta az áttörést a junior-világbajnokság, már csak Nolan Patrick előzi meg.

Az NHL játékosmegfigyelő központja közzé tette a drafton igazolható játékosok legújabb erősorrendjét. A lista a mezőnyjátékosokon és a kapusokon belül is megkülönbözteti az Észak-Amerikában, illetve a világ egyéb részein (Európában) játszókat, így összesen négy kategóriában szerepeltet hokisokat. A mezőnyjátékosok közül az észak-amerikai listát a WHL-es Brandon Wheat King csapatkapitánya, a kanadai Nolan Patrick vezeti. A 191 centis center annak ellenére első, hogy sérülése miatt több mint három hónapot kénytelen volt kihagyni. Már három éve van a scoutok szeme előtt, tavaly 72 meccsen 102 pontot ért el az alapszakaszban, amihez a rájátszásban 21 meccsen 13 gólt, 30 pontot tett hozzá, a playoff MVP-je lett. Idén egyelőre 8 meccsen játszott, 6 gólt lőtt, 7 asszisztot adott a WHL-ben. Múlt pénteken 2+2-vel tért vissza.

A második az a Nico Hischier, akit szintén régóta figyelnek már, de a szélesebb közvélemény előtt az idei junior-világbajnokságon lett ismert. Rá már a beharangozóban felhívtuk a figyelmet, amire a torna folyamán rá is szolgált, az USA elleni negyeddöntőben két gólt lőtt, a hátán vitte a csapatot. A QMJHL-es Halifax Mooseheads színeiben 37 meccsen lőtt 31 gólt és adott 32 asszisztot, közel kétpontos meccsátlaga van. Ezzel negyedik a liga kanadai táblázatán, de az előtte állók mindegyikénél 6-8 meccsel kevesebbet játszott, nagy részüknél ráadásul fegyelmezettebb is.

hischier

A lista első nyolc játékosa között hat centert találunk, az első ötbe egyetlen szélső tudott bekerülni, az OHL-es Mississauga játékosa, Owen Tippett. A legjobb hátvéd a 9. helyen rangsorolt finn Juuso Valimaki. A nem Észak-Amerikában játszó hokisok listáját a Dinamo Moszkva centere, Klim Kosztyin vezeti, aki 8 meccset játszott a KHL-ben, mielőtt megsérült a válla. Ő is több hónapot kényszerül kihagyni. Három Svédországban pallérozódó jégkorongos követi. Elias Pettersson az értékelések szerint nagyon közel áll hozzá tudásban, ő a kőkemény svéd második vonalban játszik, 18 éves létére vezeti a Timra házi kanadai tabelláját, 27 meccsen elért 27 pontjával. Lias Andersson és Kristian Vesalainen egy osztállyal feljebb játszanak, előbbi a HV71, utóbbi a Frölunda hokisa.

Az észak-amerikai kapusok listáját a USHL-ben játszó, 197 centis Keith Petruzzelli vezeti, őt a WHL-es Ian Scott és a Boston University játékosa, Jake Oettinger követi. Az Európában játszó kapusoknál természetesen finnt találunk az élen, a 194 centis Ukko-Pekka Luukkonen a juniorbajnokságban szereplő HPK-ban véd.

Magyar játékos ezúttal sajnos nem szerepel egyik listán sem.

A draftra június 23?24-én kerül sor Chicagóban, a névsor addig még sokat változhat.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum